Φλώρινα

Συνάντηση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πέρκα με το Σωματείο Εργαζομένων και επίσκεψή της στη ΔΕΥΑ Φλώρινας

Συνάντηση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πέρκα με το Σωματείο Εργαζομένων και επίσκεψή της στη ΔΕΥΑ Φλώρινας

socia;33

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα υποδέχτηκε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων της Δημοτικής Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Φλώρινας.

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΦ εξέφρασε την αγωνία των εργαζομένων για τα θέματα που αφορούν στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στο οποίο περιέχεται η μεταφορά της διαχείρισης του νερού και των απορριμάτων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) η οποία μετονομάζεται σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων.

Η κα Πέρκα σημείωσε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελεί ουσιαστικά τον προάγγελο της ιδιωτικοποίησης του νερού. Ανέλυσε το πως θα επηρεάσει τις εργασιακές συνθήκες, την τιμή, αλλά και την παρεχόμενη ποιότητα του νερού. Υπενθύμισε δε ότι αυτή η αντι-μεταρρύθμιση (ρυθμιστική νερού) είχε εισαχθεί και στα μνημόνια και αποκρούστηκε με επιτυχία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (2016).
«Ένα ακόμα δημόσιο αγαθό τίθεται προς πώληση και υπό αμφισβήτηση. Το νερό́ είναι κοινωνικό και δημόσιο αγαθό και η παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης δεν αποτελούν «αγορά». Δεν συντρέχει δηλαδή η βασική́ προϋπόθεση που απαιτείται για την υπαγωγή́ μιας δραστηριότητας στην αρμοδιότητα μιας ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής.
Το νερό είναι και πρέπει να παραμείνει ένα δημόσιο – κοινό αγαθό. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δημιουργεί ακόμα μία ‘αγορά προς ρύθμιση’. Η αντίδρασή μας στην ιδιωτικοποίηση του νερού και σε αυτό το πολυνομοσχέδιο-σκούπα θα είναι δυναμική. Αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να παραμείνει άλλο στη διοίκηση του τόπου», παρατήρησε.

Τέλος, η κα Πέρκα, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΦ, όπου συνάντησε υπηρεσιακούς παράγοντες και εργαζομένους.

Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!

  1. Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.

You may also like

Eκδήλωση παρουσίασης πορισμάτων και προτεινόμενων εναλλακτικών σεναρίων χωρικής οργάνωσης της περιοχής μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Φλώρινας
Δήμος Φλώρινας

Eκδήλωση παρουσίασης πορισμάτων και προτεινόμενων εναλλακτικών σεναρίων χωρικής οργάνωσης της περιοχής μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Φλώρινας

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, σας προσκαλεί στην παρουσίαση και δημοσιοποίηση των πορισμάτων της ...
Καθαρισμός κορυφής και κεντρικού δασικού δικτύου του λόφου Αγίου Παντελεήμονα από αυτοφυή βλάστηση
Φλώρινα

Καθαρισμός κορυφής και κεντρικού δασικού δικτύου του λόφου Αγίου Παντελεήμονα από αυτοφυή βλάστηση

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού/κοπής της αυτοφυούς βλάστησης (κοπή κλαδιών, αφαίρεση παρεδάφιας βλάστησης, απομάκρυνση κατακείμενων καυσόξυλων ...
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης βατότητας και συντήρησης του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου του λόφου Αγίου Παντελεήμονα
Δήμος Φλώρινας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης βατότητας και συντήρησης του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου του λόφου Αγίου Παντελεήμονα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης βατότητας και συντήρησης του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου στον λόφο του ...

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.