Κοινωνία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ

socia;33

Αθήνα, 8/3/2025
ΠΡΟΣ : Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νικ. Παπαθανάση
ΘΕΜΑ: Πρόγραμμα «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» έτους 2025
ΚΟΙΝ. Πίνακας αποδεκτών
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Καρδιοπάθειες ιδρύθηκε το 2022 και εκπροσωπεί σε όλα τα επίπεδα θεσμικά τους πάσχοντες από καρδιαγγειακά νοσήματα τα οποία περιλαμβάνουν ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα παθήσεων του κυκλοφορικού συστήματος και σαφώς αποτελούν διεθνώς τον πολυπληθέστερο χώρο χρονίως πασχόντων.
Ο Σύνδεσμος μετέχει ενεργά σε μεγάλο αριθμό εγχώριων, ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών και συμμαχιών είτε ως πλήρες είτε ως συνεργαζόμενο μέλος.
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθυνθούμε σε εσάς προσωπικά αλλά και σε όλα τα συναρμόδια και συνυπογράφοντα κυβερνητικά στελέχη για ένα θέμα το οποίο άπτεται της καθημερινότητας μίας μεγάλης και ιδιαίτερα ευαίσθητης κατηγορίας συμπολιτών μας. Ειδικότερα, αναφερόμαστε στο πρόγραμμα «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» για το τρέχον έτος και επισημαίνουμε ένα στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό το οποίο αποκλείει ατυχώς από τις ευεργετικές προβλέψεις του σχετικού ΦΕΚ (30 Δεκεμβρίου 2024 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 7219) έναν ουδόλως αμελητέο αριθμό δυνητικά δικαιούχων.
Πιο συγκεκριμένα, ενώ, ορθότατα, προβλέπεται αυξημένη επιχορήγηση μέσω voucher για άτομα με αναπηρία και χρόνιες / σπάνιες παθήσεις με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% και μάλιστα σε ποσοστό 50%, δεν υιοθετείται καμία πρόβλεψη αναφορικά με τα ισχύοντα οικονομικά κριτήρια. Αναλυτικότερα, σε όλες τις κατηγορίες (άγαμος, έγγαμος, με τέκνα κ.τ.λ. ) δεν προβλέπεται καμία διεύρυνση των κριτηρίων για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες ή /και σπάνιες παθήσεις. Δεν λαμβάνεται άρα υπόψη ένας πολύ σημαντικός και καίριος παράγοντας : το δυσβάστακτο κόστος το οποίο πάντοτε συνεπάγεται η αναπηρία και η χρόνια/σπάνια πάθηση, για λόγους προφανείς και σε σύγκριση με τους υγιείς και αρτιμελείς συμπολίτες μας. Τούτο οδηγεί στο φαινόμενο άδικων αποκλεισμών καθώς δεν λαμβάνεται υπόψη ότι θα πρέπει η Πολιτεία να αντιμετωπίζει τις συγκεκριμένες κατηγορίες ατόμων με σαφώς διαφοροποιημένα και περισσότερο ευνοϊκά κριτήρια, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη καθημερινότητά τους, η οποία συχνά καθίσταται ακόμη και δραματική.
Ο διακοπές για τον καθένα συνιστούν κοινωνικό δικαίωμα ύψιστης σημασίας και μάλιστα για Έλληνες πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν καθημερινά πλήθος προκλήσεων λόγω της αναπηρίας/χρόνιας πάθησής τους.

Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη ότι το καθοριζόμενο ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%) αναμφίβολα είναι ήδη ιδιαίτερα υψηλό οδηγώντας σε αποκλεισμό συμπασχόντων μας και επίσης θα πρέπει να επανεξεταστεί στο πλαίσιο και της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας.
Κύριε Υπουργέ,
Σας ζητούμε στο τρέχον πρόγραμμα το οποίο λήγει στις 10 Μαρτίου 2025 να δοθεί εύλογη παράταση και να προχωρήσετε άμεσα σε τροποιητικές ρυθμίσεις, ώστε να περιλάβει το σύνολο ει δυνατόν αυτών που το έχουν ανάγκη, συνυπολογίζοντας και το έντονα αναπτυξιακό αποτύπωμα αυτού στην εγχώρια οικονομία.

Με ειλικρινή εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΟΡΤΗΣ ΜΗΝΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Κοινοποιήστε

Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!

  1. Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.

You may also like

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αμυνταίου
Αμύνταιο

Στην περιοχή των Εργατικών κατοικιών, του Γηπέδου και του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αμυνταίου, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών κατασκευών, την ΤΡΙΤΗ 30-09-2025 και για το διάστημα ...
To Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης πραγματοποίησε δράση κυκλοφοριακής αγωγής, σε παιδιά που κινήθηκαν με τα ποδήλατά τους
Κοζάνη

To Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης πραγματοποίησε δράση κυκλοφοριακής αγωγής, σε παιδιά που κινήθηκαν με τα ποδήλατά τους

Με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» αστυνομικό προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, πραγματοποίησε χθες (21-09-2025) ...
Δήμαρχος Αμυνταίου, το τρένο θα ξαναρθει και ειναι απλα φήμες η μετακινηση της 106ης Μοίρας Αυτοκινούμενου Μέσου Πυροβολικού απο το Αμύνταιο Τοπικές-Ειδήσεις

Δήμαρχος Αμυνταίου, το τρένο θα ξαναρθει και ειναι απλα φήμες η μετακινηση της 106ης Μοίρας Αυτοκινούμενου Μέσου Πυροβολικού απο το Αμύνταιο

Συνέντευξη τύπου παραχωρησε σήμερα Πέμπτη 8 Μαΐου το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Ιωάννης Λιάσης ...

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.