Επικαιρότητα

Νομική υποχρέωση όλων των καταστημάτων Εστίασης – Ξενοδοχεία στην πλήρη απογραφή λειτουργίας των επιχειρήσεών τους έως 31/12/2025

Συνεχίζεται το χάος στα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα - Ζητήθηκε από συνάδελφο να καταβάλει 45.500 ευρώ

proodos-market-amyntaion socia;33

Γνωστοποιούμε σε όλους τους συνάδελφους ότι με την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης 6763/28-01-2025 άμεσα και πριν τη λήξη του έτους να προχωρήσουν σε πλήρη απογραφή της επιχείρησής τους στο νέο πληροφοριακό σύστημα Openbusiness.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
Όλα τα καταστήματα τα οποία λειτουργούν με παλιές άδειες (πριν επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις). ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ στην πλήρη απογραφή στην διαδικτυακή πληροφορική πύλη του openbusiness.mindev.gov.gr.
Στην διαδικτυακή πλατφόρμα του openbusiness.mindev.gov.gr βρίσκονται όλες οι πληροφορίες και οδηγίες για τον τρόπο απογραφής.
Καταστήματα τα οποία έχουν υποβάλλει ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ μέσω του παλιού πληροφοριακού συστήματος notifybusiness.gov.gr απαλλάσσονται από την απογραφή, αλλά ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να αναρτήσουν στο νέο πληροφοριακό σύστημα openbusiness.mindev.gov.gr τα δικαιολογητικά λειτουργίας της επιχείρησής τους.
Εάν η απογραφή υποβληθεί εγκαίρως δεν υπάρχει κόστος. Εάν όμως η απογραφή υποβληθεί μετά την 31η Δεκεμβρίου του 2025 απαιτείται παράβολο 200 ευρώ.
Στη μη συμμόρφωση στην ανωτέρω απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές και το χειρότερο δεν αναγνωρίζεται ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε λειτουργία.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Τσαπατσάρης Γρηγόριος

Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!

  1. Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.

You may also like

Συνεχίζεται το χάος στα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα - Ζητήθηκε από συνάδελφο να καταβάλει 45.500 ευρώ
Επικαιρότητα

Οργή και αγανάκτηση από δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους Εστίασης- Διασκέδασης-Ξενοδοχεία για το συνεχιζόμενο διωγμό με δικαστικές ενέργειες από GEA-ΕΔΕΜ-ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι, Η οργή και η αγανάκτηση έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της από χιλιάδες καταστηματάρχες ...

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.