Μια υπέροχη συνταγή που δοξάζει την κουζίνα του κρητικού καλοκαιριού.
15′ προετοιμασία
1 ώρα και 30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45′
Υλικά
Μερίδες: 4
1/2 κοτόπουλο, σε μικρές μερίδες
1/2 κιλό μπάμιες
1/2 κιλό πατάτες, σε μικρά κομμάτια
2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
100 ml ελαιόλαδο
3 ντομάτες μεγάλες, ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με μπάμιες, στην κατσαρόλα ή στη γάστρα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε μαζί το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 10-15 λεπτά.
Προσθέτουμε τις μπάμιες, τις πατάτες, τον μαϊντανό, τις ντομάτες, τον πελτέ και αλάτι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και τα λαχανικά και να μείνουν με μια πηχτή σαλτσούλα, για περίπου 40-45 λεπτά.
Στο ενδιάμεσο, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, και δεν ανακατεύουμε με κουτάλα, παρά μόνο σείουμε την κατσαρόλα.
Εναλλακτικά, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια γάστρα ή σε ένα ταψί, τα ανακατεύουμε καλά, τα σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και μετά με λαδόκολλα, και ψήνουμε στους 200°C για περίπου 1 1⁄2 ώρα. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε, αν θέλουμε, και λίγο πιπέρι.
gastronomos
Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!
- Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.