Επικαιρότητα

Τιμήθηκε ο «Αριστοτέλης» στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Δημοτικού Σχολείου Μαυροχωρίου Καστοριάς

Τιμήθηκε ο «Αριστοτέλης» στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Δημοτικού Σχολείου Μαυροχωρίου Καστοριάς

proodos-market-amyntaion socia;33

Το Σάββατο 14 Ιουνίου 2025, σε επετειακή εκδήλωση στην ΤΚ Μαυροχωρίου Καστοριάς, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Μαυροχωρίου «Γερμανός Χρηστίδης» (1925-2025), τιμήθηκε και ο ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» με τιμητική πλακέτα, για τη μέγιστη τιμή που αποδίδει στον Μαυροβινιό Αρχιμανδρίτη Γερμανό Χρηστίδη ως Μεγάλο Ευεργέτη του Συλλόγου με την κορυφαία ετήσια πνευματική του εκδήλωση, την «Χρηστίδειο Τελετή».
Τον ΦΣΦΑ εκπροσώπησε ο Πρόεδρός του κ. Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος Χατζηστεφάνου και ο Ταμίας κ. Δημήτριος Δούκας.
Η εκδήλωση περιλάμβανε τελετή αποφοίτησης των μαθητών της ΣΤ τάξης και ομιλία από τον κ. Κωνσταντίνο Πετσάλνικο, Επίτιμο Σχολικό Σύμβουλο Δ.Π.Ε. Καστοριάς και την κα Σόνια Ευθυμιάδου, συνταξιούχο εκπαιδευτικό που υπηρέτησε επί 38 έτη στο Δημοτικό Σχολείο Μαυροχωρίου.

Κατά τον χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, αναφέρθηκε στην τιμή που αποδίδεται διαχρονικά στον Αρχιμανδρίτη Γερμανό Χρηστίδη από τον Σύλλογο και την Φλώρινα. Υπενθύμισε ότι στην «Χρηστίδειο Τελετή 2010», προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο αείμνηστος Φίλιππος Πετσάλνικος, πρώτος Μακεδόνας Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, καταγόμενος και αυτός από το Μαυροχώρι Καστοριάς. Μόλις δε αντιλήφθηκε ότι η εκδήλωση έφερε το όνομα του συγχωριανού του Αρχιμανδρίτη Γερμανού Χρηστίδη, έκλεισε τον φάκελο της ομιλίας του και επί πενήντα λεπτά μιλούσε από στήθους για τον παπαΧρηστίδη, με άγνωστα και ανέκδοτα γεγονότα της ζωής του.

Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!

  1. Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.

You may also like

Συνεχίζεται το χάος στα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα - Ζητήθηκε από συνάδελφο να καταβάλει 45.500 ευρώ
Επικαιρότητα

Οργή και αγανάκτηση από δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους Εστίασης- Διασκέδασης-Ξενοδοχεία για το συνεχιζόμενο διωγμό με δικαστικές ενέργειες από GEA-ΕΔΕΜ-ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι, Η οργή και η αγανάκτηση έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της από χιλιάδες καταστηματάρχες ...

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.