Ο Δήμος Αμυνταίου ανακοινώνει την ολοκλήρωση δύο σημαντικών έργων υποδομής για την ενίσχυση της υδροδότησης στις Τοπικές Κοινότητες Φανού και Πεδινού.
Πρόκειται για τα έργα:
«Ανόρυξη Εφεδρικής Γεώτρησης Φανού»
«Ανόρυξη Εφεδρικής Γεώτρησης Πεδινoύ»
Τα έργα υλοποιήθηκαν με σκοπό την κάλυψη των αυξημένων υδρευτικών αναγκών των οικισμών, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη παροχή καθαρού και ποιοτικού νερού στους κατοίκους.
Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν περιλάμβαναν:
Διάτρηση και διεύρυνση οπής γεώτρησης με ειδικά διαλύματα και μεθόδους προστασίας.
Τοποθέτηση περιφραγματικών σωλήνων και φίλτρων.
Σωλήνωση γεώτρησης και πλήρωση με χαλίκια κατάλληλης κοκκομετρίας.
Εγκατάσταση πιεζομετρικών σωλήνων και σωλήνων άντλησης.
Εφαρμογή δοκιμαστικών αντλήσεων και καθαρισμού.
Δειγματοληψία και ποιοτική ανάλυση του νερού από διαπιστευμένο εργαστήριο.
Τοποθέτηση αντλητικού συγκροτήματος και καταθλιπτικού αγωγού.
Το έργο του Φανού ολοκληρώθηκε με συνολικό προϋπολογισμό 71.040,02 €, ενώ το έργο του Πεδινoύ με προϋπολογισμό 71.780,39 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Και τα δύο χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ 2021-2025 μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών.
Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!
- Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.

























