Επικαιρότητα

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών με καταγωγή από τα Ασπρόγεια Φλώρινας, οι αρνητές ας συμβουλευτούν τη γερόντισσα Ιωάννα τη γιατρό

Στο μείζον ζήτημα του εμβολιασμού για τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Συμεών. «Αυτοί που κάνουν τον έξυπνο, ας συμβουλευτούν την γερόντισσα Ιωάννα τη γιατρό, τόνισε ο ιεράρχης από το Μοναστήρι της Παναγίας Δαμάστας.

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών έπλεξε το εγκώμιο της ηγουμένης του μοναστηριού που έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, επισημαίνοντας, μάλιστα, πως η γερόντισσα Ιωάννα είναι γιατρός.

Όπως αναφέρει το tvstar.gr, ανήμερα της γιορτής του μοναστηριού με αφορμή το γενέσιον της Θεοτόκου, ο σεβασμιότατος κάλεσε όλους να ακολουθήσουν τον δρόμο της πίστης και της επιστήμης.

Ο Μητροπολίτης Συμεών κάλεσε, χαρακτηριστικά, αυτούς που… κάνουν τον έξυπνο ενώ δεν ξέρουν που «τους πάνε τα τέσσερα», να συμβουλευτούν τη γερόντισσα Ιωάννα, επιστήμονα γιατρό και αγία μοναχή.

newsit.gr

Social cafe bar Αμυνταιο - Καφετέρια · Μπαρ - Μεγάλου Αλεξάνδρου 1 - Επικοινωνία 2386 023114 Social cafe bar Αμυνταιο - Καφετέρια · Μπαρ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Επικαιρότητα

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών με καταγωγή από τα Ασπρόγεια Φλώρινας, σε καραντίνα μετά από επαφή με θετικό κρούσμα

Σε καραντίνα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών καθώς ήρθε σε επαφή με θετικό κρούσμα. Τεστ κορονοϊού σε όλους τους συνεργάτες και τις επαφές του.

Τι αναφέρει ο ίδιος:

Σήμερα με ενημέρωσε ο αγαπητός φίλος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ότι κατόπιν διαγνωστικού ελέγχου (rapid test), στο οποίο υποβλήθηκε, βρέθηκε θετικός στον Covid-19, χωρίς να είναι εφικτό να προσδιορισθεί από πότε είναι φορέας του ιού.

Επειδή, προ ολίγων ημερών είχαμε τη χαρά της μεταξύ μας επικοινωνίας, για 10 περίπου λεπτά της ώρας σε εξωτερικό χώρο, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, εκτός από το rapid test στο οποίο υποβάλλομαι καθημερινά και στο οποίο βρέθηκα για μία ακόμη φορά αρνητικός στον covid-19, υποβλήθηκα άμεσα και σε διαγνωστικό έλεγχο στο Γ. Ν. Νοσοκομείο Λαμίας και στο οποίο, επίσης, βρέθηκα αρνητικός (βλ. συνημμένως).

Συγχρόνως, με εντολή μου και μέριμνά μου, υποβλήθηκαν προληπτικώς σε rapid test και οι τρεις συνεργάτες μου, που με συνόδευσαν στην περιοδεία μου, και οι οποίοι, επίσης, βρέθηκαν αρνητικοί.

Ευθύς αμέσως επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον κ. Φωτόπουλο Αγάλο, Ιατρό, Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Συντονιστή Διερεύνησης Επαφών Κρούσματος, προκειμένου να λάβω οδηγίες, καθώς ήλθα σε επαφή με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη.

Υποσημειώνω, ότι κατά την απόσταση των λίγων μέτρων, που περπατήσαμε μαζί στο πυκνό χιόνι στη Μεγάλη Κάψη, φορούσα διπλή μάσκα, χειρουργική και υφασμάτινη, όπως πράττω πάντα, εκτός από την τέλεση των Ιεροπραξιών, καθόσον οι Κανόνες του Οργανισμού Υγείας και οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις αυτό προβλέπουν, την μη χρήση μάσκας από τους Λειτουργούς κατά τις τελετές.

Μάλιστα δε, καθ΄υπερβολήν, στην τέλεση του Τρισαγίου για τον μακαριστό Ευάγγελο Καλαντζή, που έγινε σε εξωτερικό χώρο, στο χιονοσκέπαστο Κοιμητήριο της Μεγάλης Κάψης, φορούσα τη διπλή μάσκα ακόμη και κατά την ώρα του Τρισαγίου.

Επίσης, καθιστώ γνωστό, ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεν ήλθε σε καμμία επαφή με το γάμο, που ετέλεσα στην Μερκάδα, καθότι εργαζόταν με τα συνεργεία αποχιονισμού και δεν είχε καμμία σχέση με το Μυστήριο.

Ο κ. Φωτόπουλος κατά την επικοινωνία μας και με βάση τα τηρούμενα ιατρικά πρωτόκολλα, με διαβεβαίωσε ότι ιατρικώς επιτρέπεται να συνεχίσω να εκτελώ κανονικά και απρόσκοπτα τα καθήκοντά μου, εντούτοις για λόγους προφανείς δημόσιας υγείας, σε περίπτωση που τυχόν εκδηλώσω κάποιο σύμπτωμα τις επόμενες ημέρες, και για να δώσω το καλό παράδειγμα σε όλους τους συμπολίτες μου και στα πνευματικά μου παιδιά, τίθεμαι από σήμερα εκουσίως σε απομόνωση στο κελλί μου στο Ιερό Επισκοπείο και αναβάλλω προσωρινά όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητές μου.

Όλες τις Ιερές Ακολουθίες του νυχθημέρου θα τις τελέσω στο Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ιερό Επισκοπείο, οι προγραμματισμένες ομιλίες μου θα γίνουν μέσω του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού, ο χαιρετισμός μου στην επετειακή εκδήλωση της Κυριακής για την Επανάσταση στην Ανατολική Φθιώτιδα θα γίνει διαδικτυακά μέσα από το Επισκοπείο, το αυτό ισχύει και για τις λοιπές προγραμματισμένες παρεμβάσεις μου στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο και για τις τηλεδιασκέψεις.

Η διοικητική μέριμνα της Μητροπόλεως θα υλοποιηθεί κανονικά με τηλε-εργασία και σε όλα τα διοικητικά έγγραφα αυτών των ημερών θα κάνω χρήση του δικαιώματος της ψηφιακής υπογραφής, που έχω.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σε επτά ημέρες θα υποβληθώ και πάλι σε μοριακό τεστ, ενώ καθημερινά θα υποβάλλομαι σε rapid test με δική μου μέριμνα εντός του Επισκοπείου.

Εύχομαι περαστικά στον αγαπητό μου κ. Αντιπεριφερειάρχη και γενικότερα σε όλους τους ασθενείς Covid-19 και προτρέπω πατρικά όλους μας να τηρούμε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. Άλλωστε, η πανδημία οδεύει προς το τέλος της. Λίγη υπομονή ακόμα.

Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους οικείους των κεκοιμημένων αδελφών, των οποίων θα ετελούσα τις εξοδίους Ακολουθίες, σήμερα στα Αλεπόσπιτα, του π. Δημητρίου Καλτσά, και αύριο στο Κουμαρίτσι, της οικογένειας Σιμόπουλου, και εύχομαι την εξ ύψους παρηγορίαν.

Παράλληλα εκφράζω και τις ευχές μου στα παιδιά των οποίων θα τελούσα τον γάμο την προσεχή Κυριακή στο παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ. Να ζήσουν!

Είχα προγραμματίσει την προσεχή Κυριακή να ιερουργήσω στην Αγία Παρασκευή Μοσχοχωρίου στο χωριό του κ. Αντιπεριφερειάρχη. Εύχομαι λοιπόν να είναι σιδερένιος και δεσμεύομαι ότι μόλις συμπληρώσει τον κύκλο των προβλεπομένων ημερών παρακολούθησης ή και νοσηλείας να πάμε στο χωριό του, να λειτουργήσουμε και να δοξάσουμε και να ευχαριστήσουμε τον Άγιο Θεό.

Ευχαριστώ τον Θεό, που μου χαρίζει αυτό το δώρο της αυτοαπομόνωσης αυτές τις λίγες ημέρες για περισσότερη προσευχή και μελέτη.

Εννοείται ότι είμαι στη διάθεση όλων σας για να επικοινωνούμε οποιαδήποτε στιγμή. Θα σας ενημερώνω για κάθε νεότερο.

† ο Φθιώτιδος Συμεών
dikaiologitika.gr

Social cafe bar Αμυνταιο - Καφετέρια · Μπαρ - Μεγάλου Αλεξάνδρου 1 - Επικοινωνία 2386 023114 Social cafe bar Αμυνταιο - Καφετέρια · Μπαρ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Επικαιρότητα

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών με καταγωγή από τα Ασπρόγεια Φλώρινας, παραχωρεί πνευματικά κέντρα και εκκλησίες για να γίνουν εμβολιασμοί

Την πρόθεση της Μητρόπολης Φθιώτιδος να διαθέσει εγκαταστάσεις της για την λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων, εφόσον επιτρέπεται από το νόμο, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κκ Συμεών.
Μιλώντας στο κυριακάτικο μήνυμα του, από την Μητρόπολη Φθιώτιδας, έθεσε στη διάθεση της Πολιτείας τόσο τα 89 πνευματικά κέντρα της Μητρόπολης όσο και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις, αμφιθέατρα, αίθουσες κοινωνικών φορέων, ακόμα και τους ίδιους τους Ναούς, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν για εμβολιαστικά κέντρα ακόμη και για σχολεία.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε όχι για να δημιουργήσουμε προβλήματα», τόνισε ο Μητροπολίτης.

dikaiologitika.gr

 

Social cafe bar Αμυνταιο - Καφετέρια · Μπαρ - Μεγάλου Αλεξάνδρου 1 - Επικοινωνία 2386 023114 Social cafe bar Αμυνταιο - Καφετέρια · Μπαρ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Επικαιρότητα

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, με καταγωγή από τα Ασπρόγεια Φλώρινας: Παρακαλούσα γιαγιάδες να φύγουν από την εκκλησία και απαντούσαν… ας πεθάνουμε”

Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας αυτό που ζούμε είναι μια ειδική κατάσταση και πρέπει να μείνουμε σπίτι. Επίσης ξεκαθάρισε πως “δεν κινδυνεύουμε από τη Θέια Κοινωνία αλλά από τη φυσική μας παρουσία”.

“Αυτό που ζούμε είναι μια ειδική κατάσταση. Είναι ένας επιδημικός τυφώνας που μας αφορά όλους ανεξαιρέτως. Δεν κινδυνεύουμε από την Θεία Κοινωνία αλλά από την φυσική μας παρουσία. Από τον αέρα που αναπνέουμε και τον αέρα που μεταδίδουμε. Πρέπει να μείνουμε σπίτι. Δεν είναι ιδεολογία. Είναι φάρμακο. Είναι ιατρική συνταγή”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Αυτή την άσκηση μας ζητάει τώρα ο Θεός
“Τον Θεό τον έχουμε εγκαταλείψει στην καθημερινότητα μας. Όταν κατακρίνουμε τον αδερφό μας. Όταν συκοφαντούμε, όταν αδικούμε, όταν ο ένας βάζει το μαχαίρι στην πλάτη του άλλου. Τώρα μας έπιασε η υπερευαισθησία; Πρέπει να αυτοπεριοριστούμε. Αυτή την άσκηση μας ζητάει τώρα ο Θεός. Όταν  περάσει ο κίνδυνος θα μπορέσουμε να ζήσουμε ξανά την εκκλησία και τη ζωή μας. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Όταν θα αρχίσουμε να τα ζούμε θα αναγκαστούμε να κλειστούμε μέσα. Αλλά τώρα, είναι η ώρα να περιορίσουμε τα κρούσματα όσο μπορούμε.”
Οι γιαγιάδες δεν με ακούνε…
Μάλιστα όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας “παρακαλούσα προχθές γιαγιάδες να φύγουν από την εκκλησία και να γυρίσουν σπίτια τους. Δεν με άκουγαν. Δεν θα πάθουμε τίποτα και αν πάθουμε ας πεθάνουμε, έλεγαν… Οφείλουν όλοι και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι να καταλάβουν ότι είναι απαραίτητο να μην βγαίνουν έξω, να μην συνωστίζονται. Αλλά ακόμη και μέσα στο σπίτι, να είμαστε προσεκτικοί΄, να τηρούμε τις οδηγίες, ακόμη και αν χρειαστεί οι παππούδες να στερηθούν τις αγκαλιές των εγγονών τους”

Πηγή: lamianow

Social cafe bar Αμυνταιο - Καφετέρια · Μπαρ - Μεγάλου Αλεξάνδρου 1 - Επικοινωνία 2386 023114 Social cafe bar Αμυνταιο - Καφετέρια · Μπαρ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button