Πολιτική1

Κράτος και παρακράτος, στην υπηρεσία των κερδών Μυτιληναίου – Ρόζα

Ανακοίνωση ΤΕ Φλώρινας του ΚΚΕ

proodos-market-amyntaion socia;33

Σε συλλήψεις μελών της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων Αχλάδας για μια ακόμα φορά προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις μετά από μήνυση της εταιρείας. Ο λόγος ήταν ότι οι κάτοικοι έβαλαν εμπόδια με κινητοποίηση τους στην άναρχη και ανεξέλεγκτη εξόρυξη στην οποία συνεχίζει η εταιρεία καταστρατηγώντας κάθε μεταλλευτικό νόμο κτλ.
Αυτή τη φορά δεν έφταναν οι αστυνομικές δυνάμεις, επιστρατεύθηκαν και οι τραμπούκοι της εργοδοσίας για να τρομοκρατήσουν τους αγωνιζόμενος κατοίκους. Επιπλέον οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι αντιμετωπίστηκαν σαν κοινοί εγκληματίες αφού κρατήθηκαν στο τμήμα όλο το βράδυ και οδηγήθηκαν με χειροπέδες στον εισαγγελέα.
Το γεγονός αυτό δείχνει ότι κράτος και παρακράτος προχωρούν σε συντονισμένη επίθεση και τρομοκράτηση προς τους αγωνιζόμενος κατοίκους για να εμπεδωθεί η αντίληψη ότι για τα κέρδη της εταιρείας δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα.
Γι’ αυτήν την κατάσταση έχουν ευθύνη η περιφερειακή αρχή, η δημοτική αρχή, η επιθεώρηση μεταλλίων κ.α που κάνουν τα στραβά μάτια μπροστά στην ασυδοσία της εταιρείας είτε την στηρίζουν με διάφορους τρόπους. Θα έχουν ευθύνη σε περίπτωση που κινδυνέψει η σωματική ακεραιότητα των αγωνιζόμενων κατοίκων από τους τραμπούκους της εταιρείας.

Οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Αχλάδας έχουν το δίκιο με το μέρος τους!

Αγωνίζονται για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, για δίκαιη αποζημίωση των περιουσιών τους.
Υπάρχει λύση και για τους κατοίκους και για τους εργαζόμενους του ορυχείου. Προϋπόθεση να βγει από την μέση το κέρδος. Να ξαναλειτουργήσει ο ΑΗΣ Μελίτης, να τον τροφοδοτεί το ορυχείο, να εξασφαλιστούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας και φθηνή ενέργεια και θέρμανση για το λαό της Φλώρινας. Σε αυτό τον δρόμο καλούμε τους κατοίκους της Αχλάδας, τους εργαζόμενους του ορυχείου, το λαό της Φλώρινας.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα την σπασει!
ΚΚΕ ΤΕ Φλώρινας

Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!

  1. Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.

Google-news1

 

You may also like

Συνάντηση εργασίας του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση στη Φλώρινα
Πολιτική1

Συνάντηση εργασίας του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση στη Φλώρινα

Συνάντηση εργασίας του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση στο Διοικητήριο της Περιφερειακής ...

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.