Φλώρινα

Φλώρινα – Ολοι στην απεργία, Πέμπτη 16/03, πλατεία Μόδη (κανόνια)

Το Σωματείο Οδηγών Αυτοκινήτων Πάσης Φύσεων Νομού Φλώρινας καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην απεργία

socia;33

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Η οργή που νιώθει ο λαός της χώρας μας, μετά το έγκλημα που σημειώθηκε στα Τέμπη και οι τεράστιες απεργιακές συγκεντρώσεις εργαζομένων και νεολαίας σε όλη την Ελλάδα την 8η Μάρτη, ανοίγουν το δρόμο για την κλιμάκωση του αγώνα, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους για τους 57 αδικοχαμένους συνανθρώπους μας. Η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 16 Μάρτη να αποτελέσει έκφραση της οργής μας, της αγανάκτησης μας. Κανένας για δουλειά την ημέρα της απεργίας, όλοι στη συγκέντρωση, να νεκρώσουν οι χώροι εργασίας.
Η απεργία της 8ης Μάρτη τσαλάκωσε την προσπάθεια συγκάλυψης του δολοφονικού εγκλήματος στα Τέμπη που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ και ανέδειξε τη διαχρονική ευθύνη και των προηγούμενων κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.
Είναι ξεκάθαρο, ότι όταν οι λαϊκές ανάγκες αντιμετωπίζονται με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων σακατεύονται σώματα και ψυχές. Όσο η προστασία της εργασίας και ζωής λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες.
Στην Ελλάδα του 2023, του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής μετάβασης, υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαθείς άδικα. Από τρένα τυφλά, από λεωφορεία χρέπια, από πλοία καρυδότσουφλα, από σχολεία ετοιμόρροπα, αλλά και χώρους εργασίας, όπου κάθε 4 μέρες έχουμε και ένα θανατηφόρο εργατικό έγκλημα!
Για τους κυβερνώντες, παλιούς και σημερινούς, την μεγαλοεργοδοσία, όλα δικαιολογούνται από την «κακιά στιγμή», από τη «στραβή» που έτυχε στη βάρδιά τους, από το «ανθρώπινο λάθος» που είναι βολικές δικαιολογίες για να κρυφτούν οι δικές τους μεγάλες ευθύνες.
Η εργατική τάξη, ο λαός, να πάρουν θέση και να δυναμώσουν την αντίσταση τους απέναντι σε ένα σύστημα που ξεχειλίζει από παντού η βρώμα του σάπιου, του ξεπερασμένου. Πάνω σε αυτό τον διαρκή αγώνα, θα καταφέρνουμε να επιβάλλουμε μέτρα προστασία της ζωής μας.
Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η φωνή μας:
«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» και να επιβάλλει αυτό που έχουμε ανάγκη για το σήμερα και για το μέλλον των οικογενειών μας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

– ΣΕΙΥΦ –

Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!

  1. Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.

You may also like

Eκδήλωση παρουσίασης πορισμάτων και προτεινόμενων εναλλακτικών σεναρίων χωρικής οργάνωσης της περιοχής μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Φλώρινας
Δήμος Φλώρινας

Eκδήλωση παρουσίασης πορισμάτων και προτεινόμενων εναλλακτικών σεναρίων χωρικής οργάνωσης της περιοχής μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Φλώρινας

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, σας προσκαλεί στην παρουσίαση και δημοσιοποίηση των πορισμάτων της ...
Καθαρισμός κορυφής και κεντρικού δασικού δικτύου του λόφου Αγίου Παντελεήμονα από αυτοφυή βλάστηση
Φλώρινα

Καθαρισμός κορυφής και κεντρικού δασικού δικτύου του λόφου Αγίου Παντελεήμονα από αυτοφυή βλάστηση

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού/κοπής της αυτοφυούς βλάστησης (κοπή κλαδιών, αφαίρεση παρεδάφιας βλάστησης, απομάκρυνση κατακείμενων καυσόξυλων ...
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης βατότητας και συντήρησης του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου του λόφου Αγίου Παντελεήμονα
Δήμος Φλώρινας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης βατότητας και συντήρησης του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου του λόφου Αγίου Παντελεήμονα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης βατότητας και συντήρησης του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου στον λόφο του ...

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.