Φλώρινα

Φλώρινα – 27χρονος κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε,  για αγορά παιχνιδιού μέσω διαδικτύου

socia;33

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, απάτη μέσω διαδικτύου που τελέστηκε σε βάρος 27χρονου ημεδαπού.
Συγκεκριμένα, ο 27χρονος χθες (21-01-2023) κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε, καθώς μετά από επικοινωνία για αγορά παιχνιδιού «play station ps5» μέσω διαδικτύου (ηλεκτρονική αγγελία), πείσθηκε και κατέθεσε την 09-01-2023 σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ για την αγορά του, χωρίς ωστόσο αυτή να ολοκληρωθεί ως είχε συμφωνηθεί.
Μετά από αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 22χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας.
Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες για την αποφυγή της εξαπάτησής τους μέσω διαδικτύου:
Να αποφεύγουν την προκαταβολή χρημάτων σε ιδιώτες πωλητές, τους οποίους δε γνωρίζουν, ακόμη και εάν αυτοί αποκαλύπτουν τα στοιχεία τους ή τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού.
Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν εντοπίζουν αγγελίες πώλησης διαφόρων αντικειμένων σε δελεαστικές τιμές, ως «ευκαιρία αγοράς».
Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι έχουν πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης, παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.
Τονίζεται ότι οι δράστες αποφεύγουν την αυτοπρόσωπη παρουσία με τους παθόντες, επιδιώκοντας αποκλειστικά και μόνο την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, μέσω διαφόρων τηλεφωνικών συνδέσεων ή τη διαμεσολάβηση τρίτων προσώπων, για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εντοπισμού και σύλληψής τους.

Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!

  1. Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.

You may also like

Eκδήλωση παρουσίασης πορισμάτων και προτεινόμενων εναλλακτικών σεναρίων χωρικής οργάνωσης της περιοχής μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Φλώρινας
Δήμος Φλώρινας

Eκδήλωση παρουσίασης πορισμάτων και προτεινόμενων εναλλακτικών σεναρίων χωρικής οργάνωσης της περιοχής μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Φλώρινας

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, σας προσκαλεί στην παρουσίαση και δημοσιοποίηση των πορισμάτων της ...
Καθαρισμός κορυφής και κεντρικού δασικού δικτύου του λόφου Αγίου Παντελεήμονα από αυτοφυή βλάστηση
Φλώρινα

Καθαρισμός κορυφής και κεντρικού δασικού δικτύου του λόφου Αγίου Παντελεήμονα από αυτοφυή βλάστηση

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού/κοπής της αυτοφυούς βλάστησης (κοπή κλαδιών, αφαίρεση παρεδάφιας βλάστησης, απομάκρυνση κατακείμενων καυσόξυλων ...
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης βατότητας και συντήρησης του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου του λόφου Αγίου Παντελεήμονα
Δήμος Φλώρινας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης βατότητας και συντήρησης του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου του λόφου Αγίου Παντελεήμονα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης βατότητας και συντήρησης του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου στον λόφο του ...

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.