Συνταγές

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κολοκυθάκια & λεμόνι

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κολοκυθάκια & λεμόνι

socia;33

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10-12 λεπτα
Υλικά
500 γρ. λιγκουίνι ή άλλο μακρύ ζυμαρικό της επιλογής μας
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
ξύσμα από 2 λεμόνια
χυμό από 1 λεμόνι
2-3 κολοκυθάκια, κομμένα σε πολύ λεπτά στικς
7-8 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
Υλικά για το σερβίρισμα:
ξύσμα λεμονιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε ψηλή φωτιά με κλειστό καπάκι. Όταν βράσει το νερό στην κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά (35 γρ. αλάτι για 5 λίτρα νερό) και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τους χρόνους που αναγράφονται στη συσκευασία.

2) Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο. Μολις κάψει ρίχνουμε το σκόρδο, το ξύσμα από το ένα λεμόνι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για ακόμη 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

3) Κρατάμε στην άκρη 100ml από το νερό των ζυμαρικών. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι και σουρώνουμε από πάνω τα ζυμαρικά μας.

4) Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το σκόρδο, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, λίγο νερό από τα ζυμαρικά, τον μαϊντανό, λίγο ακόμη ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

5) Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.
madameginger.com

Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!

  1. Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.