Αυτά τα τυροπιτάκια με έτοιμο φύλλο κρούστας και γέμιση από μυζήθρα και φέτα είναι το τέλειο σνακ για παιδικά πάρτι, ενώ ταιριάζουν άψογα και στο ταπεράκι για το σχολείο ή το γραφείο.
45′ προετοιμασία
Σύνολο: 45′
Υλικά
Κομμάτια: 50
250 γρ. φέτα τρίμμα
150 γρ. μυζήθρα, λιωμένη με το πιρούνι
2 μεγάλα αυγά
1 πακέτο φύλλα κρούστας (να έχουν ξεπαγώσει)
2 κουτ. σούπας αλεύρι και νερό, για κόλλα (τα ανακατεύουμε)
ελαιόλαδο ελαφρύ για τηγάνισμα
Για τα τρίγωνα τυροπιτάκια με μυζήθρα και φέτα, ξεκινάμε και ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά με τα αυγά, για να έχουμε έτοιμη τη γέμιση.
Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε, κατά μήκος της μεγάλης τους πλευρά, σε λωρίδες πλάτους 7 εκ. (θα έχουμε δηλαδή 4 λωρίδες).
Παίρνουμε μία λωρίδα και βάζουμε 1 κουτ. του γλυκού γέμιση στη μικρή της πλευρά.
Τυλίγουμε το τυροπιτάκι ως εξής: Πιάνουμε τη μία γωνία της μικρής πλευράς του φύλλου όπου έχουμε τη γέμιση και τη διπλώνουμε προς τη μακριά πλευρά σχηματίζοντας ένα μικρό τρίγωνο.
Πιάνουμε το τρίγωνο και το διπλώνουμε προς την άλλη μακριά πλευρά και συνεχίζουμε να το διπλώνουμε πότε προς τη μία πλευρά, πότε προς την άλλη, μέχρι να μας τελειώσει το φύλλο.
Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα φύλλα.
Στο τέλος βάζουμε λίγη αλευρόκολλα, για να κολλήσουν τα φύλλα και να μη μας ανοίξουν στο τηγάνισμα.
Μέχρι να τα φτιάξουμε όλα, σκεπάζουμε όσα έχουμε έτοιμα με μια βρεγμένη πετσέτα για να μην ξεραθούν.
Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Οταν ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε μέσα 4-5 τυροπιτάκια και τα τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές, να ροδίσουν.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τηγανίσουμε όλα τα τυροπιτάκια.
gastronomos.gr
Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!
- Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.