Για αυτή την πανεύκολη τυρόπιτα δεν χρειάζεται να φτιάξετε ούτε φύλλο. Ανακατεύετε τη ζύμη με τη φέτα, ψήνετε και έτοιμη!
10′ προετοιμασία
40′ ψήσιμο
Σύνολο: 50′
Υλικά
Μερίδες: 9
2 αυγά μεσαία
100 γρ. (1/2 κούπα) ελαιόλαδο
200 γρ. (1 κούπα) γάλα
220 γρ. (1 + 3/4 κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
170 γρ. φέτα + 60 γρ. επιπλέον για την επιφάνεια σουσάμι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα 170 γρ. φέτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30 × 25 εκ., στον πάτο του οποίου έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα. Τρίβουμε από πάνω τα 60 γρ. φέτα και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
Ψήνουμε τυρόπιτα χωρίς φύλλο σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170°C, για περίπου 40 λεπτά.
gastronomos.gr
Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!
- Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.