Συνταγές

Ζαμπονοτυρόπιτα με Φύλλο Σφολιάτας πάρα πολύ εύκολη

Ζαμπονοτυρόπιτα με Φύλλο Σφολιάτας πάρα πολύ εύκολη

socia;33

Υλικά

•   2 φύλλα σφολιάτας (1 πακέτο 800 – 850 γρ.)
•   700 γραμ. τυρί γκούντα τριμμένο
•   50 γραμ. γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
•   7 – 8 φέτες ζαμπόν ή καπνιστή γαλοπούλας
•   200 γραμ. κρέμα γάλακτος (1 κουτί)
•   1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
•   1 αυγό
•   μαργαρίνη για το ταψί και τα φύλλα

Εκτέλεση

Βάζουμε σ΄ ένα μπωλ τα τυριά και τα ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπωλ σπάμε το αυγό, προσθέτουμε πιπέρι, το χτυπάμε ελαφρά και το ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος.

Στο μπωλ με τα τυριά ρίχνουμε την κόκκινη πιπεριά, την κρέμα γάλακτος με το αυγό, ανακατεύουμε και έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και τ’ ανακατεύουμε όλα μαζί.
Βουτυρώνουμε με μαργαρίνη μια λαμαρίνα ή το ξέβαθο ταψί της κουζίνας μας, τοποθετούμε τα φύλλα σφολιάτας και απλώνουμε πάνω τη γέμιση.

Τυλίγουμε το φύλλο στην άκρη φτιάχνοντας κόθρο και το βουτυρώνουμε για να γίνει τραγανό.
Ψήνουμε τη ζαμπονοτυρόπιτα στους 170°C, στον αέρα, μέχρι να ροδίσει καλά.
Την αφήνουμε 5′ να σταθεί, την κόβουμε και την απολαμβάνουμε.

faghta-giagias

Κοινοποιήστε

Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!

  1. Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.