Επικαιρότητα

Υπεγράφη η Σύμβαση Έργου «Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Ε Φιλώτα» Δήμου Αμυνταίου

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία υλοποίησης του έργου «Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Ε Φιλώτα». Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης, και η ανάδοχος εταιρία με την επωνυμία  ΠΟΛΥΖΩΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΕ υπέγραψαν την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 τη σύμβαση κατασκευής του έργου, προϋπολογισμού 2.035.492,45 ευρώ.

Σκοπός του έργου είναι η  κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων πλησίον της γέφυρας του Σουλού επί τον οδικό άξονα Φιλώτα-Αντιγόνου. Ειδικότερα, τα αστικά λύματα που προέρχονται από τους οικισμούς Φιλώτα, Λεβαίας, Βεγόρας, Μανιακίου, Αντιγόνου και Πελαργού θα καταλήγουν μέσω των εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης στην Ε.Ε.Λ. Από το φρεάτιο εισόδου θα ξεκινά και ο κεντρικός αγωγός παράκαμψης της Ε.Ε.Λ., ο οποίος θα καταλήγει στο φρεάτιο εξόδου. Στη συνέχεια τα λύματα θα οδηγούνται στη μονάδα εσχάρωσης  και στη μονάδα αμμολιποσυλλογής . Έπειτα, τα λύματα θα εισέρχονται στο στάδιο της βιολογικής επεξεργασίας. Προβλέπεται και αγωγός παράκαμψης της βιολογικής επεξεργασίας σε έκτακτη ανάγκη.

Social cafe bar Αμυνταιο - Καφετέρια · Μπαρ - Μεγάλου Αλεξάνδρου 1 - Επικοινωνία 2386 023114 Social cafe bar Αμυνταιο - Καφετέρια · Μπαρ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button