
Στη μνήμη του παλαίμαχου χειροσφαιριστή Αναστάσιου Μουταφίδη και του προπονητή Χειροσφαίρισης Δημήτρη Κούπα ήταν αφιερωμένα τα τουρνουά που πραγματοποιήθηκαν σε Αμύνταιο και Φιλώτα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2025 αντίστοιχα. Οι εκλιπόντες υπηρέτησαν το άθλημα της χειροσφαίρισης με αξιοπρέπεια και ήθος, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εν γένει ανάπτυξη του.
Τις αθλητικές εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν Αμύντας Αμυνταίου και Φιλώτα Π.Α.Σ., σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος, την Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Βορειοδυτικής Ελλάδος, τον Δήμο Αμυνταίου και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Περισσότερα από 150 παιδιά στο ΔΑΚ Αμυνταίου και το Πάρκο Αγίας Παρασκευής, ήρθαν σε επαφή με το άθλημα και διασκέδασαν με τις δραστηριότητες που ετοίμασαν οι διοργανωτές, υπό την επένδυση των μουσικών επιλογών του DJ ΑKINNA (Σταύρος Αλεξιάδης).
Τις εκδηλώσεις τίμησαν, μεταξύ άλλων, συγγενείς και φίλοι των εκλιπόντων, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωάννης Λιάσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αμυνταίου Ιορδάνης Μπάντης, οι Αντιδήμαρχοι Φωτεινή Τσιναρίδου και Παύλος Σαρηγιαννίδης, ο Πρόεδρος της Ξινό Νερό Μονομετοχική Α.Ε. Ο.Τ.Α. και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αμυνταίου Χρήστος Θωμαΐδης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμυνταίου Αποστόλης Θεοδώρου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φιλώτα Ιωάννης Σιαπανίδης, ο πρώην Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Φιλώτα ΠΑΣ και πρώην μέλος της Ο.Χ.Ε Ιωάννης Στρατάκης, και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Αμύντα Αμυνταίου Γιώργος Θεοχαρίδης.
Ο σύλλογος Παλαιμάχων του Αμύντα Αμυνταίου, δια του Κωνσταντίνου Λαζαρίδη έδωσε αναμνηστική πλακέτα στον αδελφό του Αναστάσιου Μουταφίδου, Μίλτο εις ανάμνηση της εκδήλωσης στο Αμύνταιο.
Στον χαιρετισμό της, στο ΔΑΚ Αμυνταίου, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Αμυνταίου σε θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Φωτεινή Τσιναρίδου σημείωσε: «Οφείλω να συγχαρώ θερμά τόσο τον Αμύντα Αμυνταίου γι΄ αυτή την υπέροχη εκδήλωση, όσο και τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, είναι πολύ σημαντικό η νέα γενιά να είναι κοντά στον αθλητισμό και μάλιστα σ΄ ένα άθλημα που έχει παράδοση στον τόπο μας». Απευθυνόμενοι στους ιθύνοντες του συλλόγου τόνισε: «είμαστε εδώ, δίπλα σας και στηρίζουμε το έργο σας».
Στον χαιρετισμό του, στον Φιλώτα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αμυνταίου Ιορδάνης Μπάντης επισήμανε: «Μια όμορφη εκδήλωση, γεμάτη χαμογέλα, διασκέδαση και παιδικές φωνές, διοργάνωσαν οι ιστορικοί σύλλογοι του Δήμου μας, Αμύντας Αμυνταίου και Φιλώτα ΠΑΣ. Τα παιδιά σήμερα έγιναν πρωταγωνιστές και όλοι εμείς, γονείς και κηδεμόνες καμαρώσαμε τις προσπάθειες τους. Σημείο αναφοράς της σημερινής εκδήλωσης είναι ο αείμνηστος Δημήτρης Κούπας, ένας άνθρωπος που έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη για τα παιδιά, γεγονός που το αναγνώριζαν τόσο τα ίδια τα παιδιά αλλά και οι γονείς, υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση το άθλημα που τόσο αγάπησε. Καλή πρόοδο στα παιδιά μας και θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές της εκδήλωσης».
Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!
- Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.