Bellouto Amyntaio

Οπτικά Κάτανα, σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη

---------------------

AUTO SOUMPASIS αυτοκινητα

------------------

Προοδοσ μαρκετ τιμες σοκ Αμυνταιο

Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου

Την Τετάρτη 16 Φεβρουάριου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταιου

Την Τετάρτη 16 Φεβρουάριου 2022, συνεδρίασε δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταιου, το Δημοτικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Δήμαρχο κύριο Μπιτακη Άνθιμο, με 22 θέματα στην ημερήσια διάταξη και 3 θέματα εκτός.

Η τακτική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε γενικά μέσα σε ένα άσχημο κλίμα, με συνεχείς διακοπές και διαπληκτισμούς με έντονες αντιπαραθέσεις και αντιδράσεις κυρίως από 2 δημοτικούς σύμβουλους, όπως θα διαπιστώσετε και στα παρακάτω βίντεο, που έρχονταν σε συνεχή αντίθεση και σύγκρουση κυρίως με τον Δήμαρχο κύριο Μπιτακη Άνθιμο.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ολόκληρη η τακτική συνεδρίαση μεταδόθηκε και καλύφτηκε ζωντανά από την ιστοσελίδα και το κανάλι του Δήμου Αμυνταίου στο You Tube και το παρακολουθήσαν αρκετοί συνδημότες μας.
Το amyntaionews.gr κατά το καθιερωμένο ημίωρο του Δημάρχου, υπέβαλε αρκετές ερωτήσεις.
1 Ερώτηση
Ρωτήσαμε τον κυριο Μπιτακη για αυτήν την ατελής ανομοιογένεια που επικρατεί τα τελευταια χρόνια στις διάφορες τοπικές κοινότητες με τους υδρομετρητές, τα γνωστά μας ρολόγια που μετράνε την κατανάλωση του νερού στις κατοικίες, σε πολλές κοινότητες όπως και στην Δημοτική ενότητα Αμυνταιου έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν υδρομετρητές και ανάλογα πόσα κυβικά νερό κάνουμε κατανάλωση το εξάμηνο πληρώνουμε και στο Δήμο, μέσω δημοτικών τελών, υπάρχουν όμως αρκετές κοινότητες που δεν έχουν υδρομετρητές και πληρώνουν ένα χρηματικό ποσό στο δήμο Αμυνταιου ανεξάρτητα την κατανάλωση του νερού και αυτό δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα στους υπολοίπους που χρεώνονται κανονικά και επιβαρύνονται και με την άσκοπη κατανάλωση κυρίως τώρα τον χειμώνα, γιατί με τις παγωνιές και τις χαμηλές θερμοκρασίες αναγκαστικά πρέπει να αφήσουν τις βρύσες, ανοιχτές προληπτικά σε χαμηλή ροή, λόγο του εντόνου παγετού που επικρατεί για αρκετούς μήνες στην περιοχη μας, με το λογαριασμό να έρχεται μετά και την μεγάλη αύξηση και του ηλεκτρικού ρεύματος να είναι ασύμφορος και θα πρέπει να βρεθεί μια οριστική και δίκαιη λύση για το πρόβλημα αυτό.
Η απάντηση του Δημαρχου είναι ότι υπάρχει ένα έργο που μπορεί να ενταχθεί και ο Δημος Αμυνταιου, για ενιαία δίκτυά και ίσως λυθεί μελλοντικά το πρόβλημα, τόνισε ακομη στην ερώτηση μας, ότι δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι σε σχέση με άλλες περιοχές στην υπόλοιπη Ελλάδα, είναι πολλή χαμηλή η χρέωση και η τιμή για κατανάλωση του νερού στις κατοικίες του Δήμου μας.
Η δεύτερη ερώτηση που κάναμε αφορούσε την ενημέρωση για την πορεία και την εξέλιξη της «Ξινό Νερό Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ» του Δήμου Αμυνταίου, και την κόντρα που έχει ξεσπάσει μετά της άδοξη συνεργασία με την «Ι. ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ Α.Ε. και ότι είχαμε πληρωφοριες από πολύ έγκυρες πηγές,ότι ο πρώην δήμαρχος Αμυνταιου κύριος Μάκης Ιωσηφίδης, ζήτησε διακανονισμό με την δημοτική επιχηρηση «Ξινό Νερό Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, ενώ ακομη εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις και αν ισχύει κάτι τέτοιο να μας το σχολιάσει.
Η απάντηση του κυρίου Μπιτακη ήταν ότι ναι ισχύει και υπάρχουν διαβουλεύσεις με προτάσεις από τις 2 εταιρίες άλλα απέφυγε να επεκταθεί και να το σχολιάσει περισσότερο το θέμα.
Η 3 ερώτηση μας αφορούσε την ολική ανάπλαση της πλατείας αγοράς στο Αμυνταιο που ενδιαφέρει αρκετούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχη που περιβάλει την πλατεία, οπού γινεται κάθε Δευτέρα η λαϊκή αγορά, σε ποια φάση βρίσκεται και αν τελικά θα υλοποιηθεί αυτό το μεγάλο και πολλά υποσχόμενα έργο, που θα αναμορφώσει, θα αναβαθμίσει και θα βελτιώσει αισθητικά την πόλη μας και αναρωτιόμαστε εύλογα γιατί υπάρχει αυτήν η καθυστέρηση, πέρασαν 3 ολόκληρα χρόνια και δεν έχει ξεκινήσει ακόμα???
Στην απάντηση του ο Δημαρχος ήταν αρκετά ξεκάθαρος και εξήγησε όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, ότι η ολική ανάπλαση της πλατείας αγοράς είναι ένα δύσκολο έργο γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αποταχθει και να έχει αυτό άσχημο αντίκρισμα και στο Δήμο Αμυνταιου, γιατί θα πρέπει να πληρώσει κάποια δαπάνη, γινονται προσπάθειες να λυθούν τα όποια προβλήματα προκύψουν και επισήμανε ότι ο δήμος βρίσκεται σε καλό δρόμο και ευελπιστεί ότι θα έχουμε μια ευνοϊκή έκβαση σε αυτό το θέμα.
Η 4 ερώτηση αφορούσε την επέκταση της τηλεθέρμανσης Αμυνταιου σε Ξινό Νερό και Σωτήρα.
Στην απάντηση του ο Δημαρχος, ήταν κατηγορηματικός ότι αυτήν την χρονική στιγμη δεν υπάρχει τέτοια προοπτική λόγο ότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα χρηματικά κονδύλια και υπάρχει και το πρόβλημα με την τηλεθέρμανση Αμυνταιου με βιομάζα στην οποία χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από τον δήμο, αργοτερα όταν υπάρχει διαφορετική κατεύθυνση να ενωθούν οι τηλεθερμάνσεις με την μονάδα 5 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας της ΔΕΗ, σε ένα κοινό δίκτυο, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Αμυνταιο ναι τότε αλλάζουν τα δεδομένα και θα υπάρξει περιθώριο για επέκταση.

Σε άλλη ερώτηση μας για την πολύ κακή κατάσταση των δρόμων μετά τις παρεμβάσεις  από την τηλεθέρμανση σε κεντρικές οδούς στο Αμυνταιο, ο Δήμαρχος στην απάντηση του έκανε γνωστό ότι  δεν υπάρχουν χρήματα, μετά το 2020 που σταμάτησε η χρηματοδότηση του Δήμου μας με τον ανταποδοτικό τέλος μέσω του τοπικού πόρου της ΔΕΗ  και με την αύξηση του ρεύματος και της ενέργειας τα έξοδα είναι πολύ μεγάλα χωρίς να έχουμε πολλά έσοδα στα ταμεία μας και είναι αυτό ένα μεγάλο πρόβλημα…. που πρέπει να βρεθεί λύση.

Ακολουθούν βίντεο με τις απαντήσεις του Δημάρχου Αμυνταιου  στο καθιερωμένο ημίωρο.

 

Οι καλύτερες τιμές της αγοράς και για τον Νομό Φλώρινας

amyntaio-google

Διαφημιστείτε σε εμάς για να προωθήσετε την δουλειά σας και την επιχείρηση σας, θα σας προτείνουμε καινοτόμους και έξυπνους τρόπους να ξεχωρίσετε με μικρο κόστος. Επικοινωνία Call us at E-mail

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

    Back to top button