
Η τηγανιά είναι ο απόλυτος μεζές για την παρέα και γίνεται σε χρόνο μηδέν. Μαζί με τα λουκάνικα και τις πιπεριές, σε αυτήν εδώ προσθέτουμε και λίγη μπίρα για έξτρα γεύση και σπιρτάδα.
15′ προετοιμασία
20′ τηγάνισμα
Σύνολο: 35′
Υλικά
Μερίδες: 6-8
800 γρ. χωριάτικα λουκάνικα της αρεσκείας μας, σε φέτες πάχους 2 εκ.
2 πορτοκαλί πιπεριές, σε κομμάτια των 3 εκ.
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κομμάτια των 3 εκ.
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 ml μπίρα
τα φύλλα από 5 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
τα φύλλα από 3 κλωνάρια βασιλικό, ολόκληρα
αλάτι, πιπέρι
λίγο μπούκοβο ή πιπέρι καγιέν
Διαδικασία
Για την τηγανιά με λουκάνικο, πιπεριές και μπίρα, πρώτα ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα λουκάνικα σκέτα, χωρίς λιπαρή ουσία, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να βγάλουν το λίπος τους.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε τη μπίρα, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μπούκοβο, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Τέλος, ρίχνουμε τον βασιλικό και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε αμέσως.
gastronomos
Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!
- Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.