Οπτικά Κάτανα, σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη

---------------------

AUTO SOUMPASIS αυτοκινητα

------------------

Προοδοσ μαρκετ τιμες σοκ Αμυνταιο

ΥΓΕΙΑ

Τι θα συμβεί στο σώμα μας αν δεν πιούμε καφέ

Ο καφές το πρωί είναι μια συνήθεια για τους περισσότερους, μια ρουτίνα, που αν για μια ήμερα δεν καταφέρουμε να πιούμε τότε μπορεί να νιώθουμε ατονία και να έχουμε πονοκέφαλο. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό.
Εκείνοι που έχουν συνηθίσει να ξυπνάνε και να πίνουν τον πρωινό τους καφέ αν τον παραλείψουν έστω και μια ημέρα, μπορεί τις υπόλοιπες ώρες να αισθάνονται ζαλισμένοι, να έχουν ατονία, να μπερδεύονται, ακόμη και να εμφανίσουν πονοκέφαλο.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι κυρίως γιατί η καφεΐνη προκαλεί μερικές φυσικές αλλαγές στο σώμα μας από τις οποίες μπορούμε εύκολα να εξαρτηθούμε.
Με την πρώτη γουλιά καφέ, η καφεΐνη εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και αρχίζει να οδεύει στον εγκέφαλό όπου μπλοκάρει έναν ανασταλτικό νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται αδενοσίνη, σύμφωνα με το National Academy of Sciences.

Αυτή η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση ορμονών, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, οι οποίες έχουν διεγερτική δράση. Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη μείωση της ποσότητας της καφεΐνης στο σώμα μας κατά 50% είναι περίπου πέντε ώρες κατά μέσο όρο. Αυτό εξηγεί γιατί μπορεί να θελήσουμε έναν ακόμη καφέ μετά από μερικές ώρες.

Ωστόσο, το πόσο γρήγορα η καφεΐνη φεύγει από το σύστημά μας εξαρτάται από πολλά πράγματα. Η ηλικία, οι ιατρικές παθήσεις, οι αλληλεπιδράσεις με φάρμακα και συνήθειες, όπως το κάπνισμα, επηρεάζουν το πόσο γρήγορα φεύγει η καφεΐνη από τον οργανισμό μας.

Επομένως, δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι όταν παραλείπουμε τον πρωινό μας καφέ, μπορεί και να υποφέρουμε από τις αλλαγές που βιώνει ο οργανισμός μας.

Σύμφωνα με μια ανασκόπηση μελετών που δημοσιεύθηκαν το 2020 στο StatPearls, πέρα από το γεγονός ότι δεν θα ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας, θα αισθάνεστε κουρασμένοι, νωθροί, ζαλισμένοι και σωματικά αδύναμοι. Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερη καφεΐνη καταναλώνετε, τόσο πιο σοβαρή είναι η αλλαγή που θα βιώσετε.

Πάντως, όπως τονίζουν οι ειδικοί, η κατανάλωση του καφέ μέσα στην ημέρα, θα πρέπει να γίνεται με μέτρο, ενώ η ημερήσια κατανάλωση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 400 mg καφεΐνης.

dikaiologitika.gr

Οι καλύτερες τιμές της αγοράς και για τον Νομό Φλώρινας

amyntaio-google

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button