Μία εύκολη και άκρως γευστική συνταγή που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι!
Τρόπος μαγειρέματος
Σε μία κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό, βράζεις τα μακαρόνια, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις αρχικά το σκόρδο.
Στη συνέχεια, προσθέτεις το καθαρισμένο και κομμένο κοτόπουλο, αλλά και τις πιπεριές. Τηγανίζεις μέχρι το κοτόπουλο να αποκτήσει χρυσαφή χρώμα.
Σε ένα μπλέντερ, αναμειγνύεις το βασιλικό, τους ξηρούς καρπούς, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το λάδι και το αλάτι με πιπέρι. Χτυπάς σε μέτρια ταχύτητα.
Σερβίρεις στο πιάτο σου με τα μακαρόνια ως βάση, το κοτόπουλο από πάν, περιχύνοντας τη σάλτσα πέστο.
Λίγο τριμμένο τυρί και απολαμβάνεις!
Συστατικά 1 συσκευασία ζυμαρικά της επιλογής σου
1 κουτ. του γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 μερίδες στήθος κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
1/2 φλιτζάνι κόκκινες τομάτες, χωρίς φλούδα, κομμένες σε μικρά κομμάτια
1/2 φλιτζάνι, σάλτσα πέστο
(για τη σάλτσα πέστο: 2 φλιτζάνια με φύλλα βασιλικού
1/2 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς
2 σκελίδες σκόρδο
1/5 φλιτζανιού Παρμεζάνα
1 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι)
tlife.gr