Πολυτεχνείο2
Επικαιρότητα

Πρόσκληση 17 Νοέμβρη – To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας, αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

                                         Social Cafe Bar στο Αμύνταιο
socia;33

Νοέμβρης 1973. Οι νέοι ξεσηκώνονται, εναντιώνονται στη χούντα των συνταγματαρχών και διεκδικούν το αιώνιο δικαίωμα στην ελευθερία. Καλούν Στρατό και Αστυνομία, την ώρα που τους χτυπούσαν, να ενωθούν μαζί τους, κόντρα σε ένα αυταρχικό καθεστώς.

Και υπήρξαν θύματα. Οι φοιτητές στην Ελλάδα που ξεσηκώθηκαν τότε, υπενθύμισαν στον Έλληνα να διεκδικεί και να ελπίζει.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες, κάτω από τις οποίες καλούμαστε να γιορτάσουμε και φέτος την επέτειο του Πολυτεχνείου, δεν μπορούν να σταματήσουν τις μνήμες των αγώνων για ελευθερία.

Το Πολυτεχνείο είναι ζωντανό στη συλλογική μνήμη, μέρος της ιστορίας και της Δημοκρατίας μας. Τα αιτήματα του Πολυτεχνείου για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» διαχρονικά, επίκαιρα και απαιτητά.

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας αναγνωρίζοντας τους αγώνες του Πολυτεχνείου, σας καλεί να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Γεωργίου Μόδη στη Φλώρινα την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ. για να τιμήσουμε τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου. Είναι ιστορική ευθύνη και υποχρέωση όλων μας.

Εδώ Πολυτεχνείου κραυγή, καλούν το Χρέος κι η Τιμή

Λαέ μας, βοήθα τα παιδιά. Ο αγώνας για τη Λευτεριά.

ΡΩΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ «Εδώ Πολυτεχνείο…»

Οι καλύτερες τιμές της αγορας στα σφαλιστρά αυτοκίνητων

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.