Τοπικά νέα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εικαστική εγκατάσταση: «Τα τραίνα να θυμάσαι» στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Aμυνταίου ( Φωτογραφίες και Βίντεο )

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εικαστική εγκατάσταση: «Τα τραίνα να θυμάσαι» στο πλαίσιο της δράσης Salonique a Monastir (219 χιλιόμετρα αφήγησης), που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του ΟΣΕ με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αφορμή την συμπλήρωση 130 χρόνων από την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Μοναστηριού και την ανακήρυξη του 2021 ως «Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμου», διοργανώθηκαν ταυτόχρονα διάφορες πολιτιστικές δράσεις σε εννέα πόλεις-σταθμούς της σιδηροδρομικής γραμμής το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 και ώρα 21:30.

Σε μια πρωτότυπη εικαστική ιδέα «Τα τραίνα να θυμάσαι»

«Εικόνα και λόγος κινητοποιούν την αναστοχαστική και ανακλητική ματιά πάνω στα χιλιόμετρα μνήμης που κουβαλούν οι επιβάτες των τρένων. Εντυπώσεις και αισθήσεις ταξιδιών αποτυπώνονται σε μια εικαστική εγκατάσταση, όπου συμπλέκονται νήματα, βαλίτσες, ζωγραφισμένα πορτρέτα, βιντεοπροβολές και απαγγελίες ποιημάτων, όλα με κοινό σημείο αναφοράς τα τραίνα».

Όταν θα ’ρθείς / να με ξεθάψεις απ’ τις στάχτες / και διώξεις από πάνω μου / όλη τη σκουριά / και ξαναβάλεις / τις ρόδες μου σε ράγες / και εγώ αρχίσω να κυλάω ξανά. / Τότε οι λύπες θα με ψάχνουν / και άνεργες θα θρηνούν./ Θα πέφτουν μανιασμένες οι βροχές / και θα ρωτούν. / Τι έγινε εκείνο το τρένο που έβλεπε / τα άλλα τρένα να περνούν τραγουδούσαν οι rocker Τρύπες, με τον Γιάννη Αγγελάκα

Μια από τις εννέα πόλεις-σταθμούς ήταν και ο σιδηροδρομικός σταθμός Aμυνταίου που συμμετείχε.

Κατά την παρουσίαση της πολιτιστικής δράσεις, παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, για αυτήν την όμορφη πρωτοβουλί, ο Δήμαρχος Αμυνταιου Άνθιμος Μπιτακης ,ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Βαβλιάρας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλωρινας κ. Κιοσές Ιωάννης και η εικαστικός Γλύκα Διονυσοπούλου.

Social cafe bar Αμυνταιο - Καφετέρια · Μπαρ - Μεγάλου Αλεξάνδρου 1 - Επικοινωνία 2386 023114 Social cafe bar Αμυνταιο - Καφετέρια · Μπαρ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button