Η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφού αρχικά ευχαρίστησε για τις ευχές επανεκλογής της, σημείωσε: «Εμείς εδώ και καιρό θεωρούμε ότι οι εκλογές έπρεπε να γίνουν νωρίτερα καθότι εντοπίζαμε εξαρχής όλα αυτά που αποτελούν δημοκρατική εκτροπή για τον τόπο. Αναφέρομαι στο θέμα των υποκλοπών, της ακρίβειας, σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας που αυτή η κυβέρνηση αδίκησε…ίσως επειδή ήταν αυτοδύναμη».
Στη συνέχεια, σημείωσε για τις εκλογές: «Εμείς έχουμε μία άλλη αντίληψη για τα πράγματα. Θεωρούμε ότι το πιο δημοκρατικό εκλογικό σύστημα είναι η απλή αναλογική και με τη συμμετοχή ακόμα και μικρότερων κομμάτων και συνεργασία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Είναι ο τρόπος που κυβερνώνται οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες – με προγραμματικές συνεργασίες. Βλέποντας την ιστορία της Μεταπολίτευσης και πως κυβερνήθηκε αυτή η πλούσια χώρα με τις τόσες δυνατότητες, βλέπει κανείς ότι πτωχεύσαμε από αυτοδύναμες κυβερνήσεις».
Σχετικά με τις απανωτές κρίσεις και την ακρίβεια, δήλωσε: «Καταρχήν δεν δέχομαι τον όρο ‘εξωγενείς’ παρόλο που κάποιες κρίσεις έχουν και διεθνή χαρακτήρα, αλλά δεν μπορούμε να αναιρέσουμε και να μην υπολογίζουμε τη διαχείριση αυτών των κρίσεων: καταφέραμε στην πανδημία να έχουμε τους περισσότερους νεκρούς ανά εκ. κατοίκων με τα σκληρότερα μέτρα και βεβαίως, στην ενεργειακή κρίση και ακρίβεια καταφέραμε να είμαστε πρώτοι σε ενεργειακή ακρίβεια, όπου ακόμα παραμένουμε πρώτοι στην τιμή της χονδρεμπορικής με την ακρίβεια να έχει φτάσει στα προϊόντα του σούπερ μάρκετ και συγχρόνως οι πέντε καθετοποιημένοι παραγωγοί ενέργειας εξακολουθούν να σωρεύουν ουρανοκατέβατα υπερκέρδη. Δεν παρεμβαίνει η κυβέρνηση στην πηγή, δίνει από τον κρατικό προϋπολογισμό και το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης κάποια επιδόματα και φτάσαμε σήμερα να έχουμε όλων των ειδών τα pass για να επιβιώσει το νοικοκυριό. Το 2019, η κορωνίδα της πολιτικής της ΝΔ ενόψει εκλογών ήταν η ‘μεσαία τάξη’. Σήμερα την οδήγησαν να ζει με κουπόνια σίτισης. Έχουμε τους μισθούς καθηλωμένους από το 2010, με τον χαμηλότερο κατώτατο μισθό στην Ευρώπη».
Επίσης, σχολίασε για την εκτροπή της Δημοκρατίας από την κυβέρνηση: «Πήραμε την απόφαση αποχής από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρός μας Αλ. Τσίπρας, διότι δεν μπορείς να πας με παρακολουθούμενους τους πολιτικούς αντιπάλους, τους Υπουργούς, Βουλευτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και όλα αυτά έχουν αποδειχθεί. Έχουμε γίνει μια δακτυλοδεικτούμενη χώρα στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση έχει δεχτεί ισχυρότατες συστάσεις από την επιτροπή PEGA για την ανεξαρτησία των Αρχών και όλος ο Διεθνής Τύπος μας κατατάσσει στις χώρες που έχουν προβλήματα με το κράτος Δικαίου».
«Επειδή η ιστορία της χώρας δεν ξεκίνησε το 2015, θα κάνω μια μικρή αναδρομή για να δούμε τι συγκρίνουμε. Άλλο είναι να συγκρίνεις μια χώρα σε μνημόνια και άλλο μια χώρα που η προηγούμενη κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος και άφησε 37 δις αποθεματικό. Η χώρα αυτή κυβερνήθηκε μέχρι το 2015 από δύο κόμματα. Τα περισσότερα χρόνια κυβέρνησε η ΝΔ, είτε μόνη της είτε με το ΠΑΣΟΚ. Πολλά χρόνια κυβέρνησε και το ΠΑΣΟΚ, για το οποίο πολλοί εκπρόσωποί του μιλούν σαν να είναι ένα καινούργιο κόμμα που δεν έχει προϊστορία…κάνοντας κριτική στα δύο μεγάλα κόμματα. Αυτά τα δύο κόμματα λοιπόν, που κυβέρνησαν μια πολύ πλούσια χώρα, με εξαιρετικά πλεονεκτήματα στον πρωτογενή τομέα, με σοβαρή γεωπολιτική θέση για ανάπτυξη, μία χώρα που δέχτηκε πάρα πολλά δισεκατομμύρια από την Ευρώπη για να ανακάμψει, κατάφεραν να την πτωχεύσουν. Την έβαλαν στο 1ο μνημόνιο δίχως να μπορεί να βγει από αυτό, έφεραν το 2ο μνημόνιο με συγκυβέρνησή τους με τον κ. Σαμαρά να σκίζει επίσης μνημόνια στο Ζάππειο, να μην μπορεί να το κλείσει, κόβοντας 12 φορές τις συντάξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση δεν βρήκε μόνο άδεια ταμεία, αλλά και δεσμεύσεις από τους προηγούμενους και μια κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση», σημείωσε για τις μνημονιακές δεσμεύσεις των προηγούμενων ετών.
«Το 2019 ήρθε η χειρότερη κυβέρνηση που είχε μεταπολιτευτικά η χώρα σε όλους τους τομείς. Ο τρόπος που δίνονται σήμερα τα επιδόματα ενισχύει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια. Δίνει επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και από τους λογαριασμούς που πλήρωσαν οι πολίτες και οι μεγαλοεπενδυτές μαζεύουν κέρδη. Το ίδιο γίνεται με την ακρίβεια στο super market. Η διαχείριση της ακρίβειας δεν είναι εκτός πολιτικής. Πολιτικές επιλογές που κρίνονται είναι το πως θα αξιοποιηθούν και θα μοιραστούν οι πόροι που έρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας– θα κάνεις ΜΕΘ ή θα κάνεις ΣΚΟΙΛ ΕΛΙΚΙΚΟΥ; Αυτό είναι πολιτική. Στη δική μας περίπτωση ήμασταν σε μνημόνια και είχαμε τους Θεσμούς να μας λένε ‘τα λεφτά είναι από αυτή την πλευρά του τραπεζιού, πτώχευσε η χώρα σας, εσείς χρωστάτε’. Από το 2018 που βγήκαμε από τα μνημόνια, ασκήσαμε τη δική μας πολιτική και φάνηκε αμέσως η διαφορά. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε τη 13η σύνταξη που τότε ψήφισε η ΝΔ, έπειτα όμως την κατήργησε. Μειώσαμε την ανεργία στους νέους, καταργήσαμε τον υποκατώτατο μισθό», παρατήρησε για τον τρόπο που ασκεί πολιτική η κυβέρνηση της ΝΔ.
Και κατέληξε για την οικονομία και την απολιγνιτοποίηση: «Ξέρετε, το πως θα μοιραστούν τα λεφτά του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης είναι πάλι ζήτημα Δημοκρατίας. Μέχρι σήμερα φαίνεται ότι μόνο 2-3 μεγάλες επιχειρήσεις επωφελούνται, οι μικρές δεν έχουν καμία πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα. Ξέρετε είμαι Βουλευτής Φλώρινας και ζω σε μία λιγνιτική περιοχή που δεν έχει γίνει τίποτα παρά μόνο αύξηση της ανεργίας. Ο πρωτογενής τομέας είναι σε κινητοποιήσεις και στα μπλόκα αναφέρουν ότι δεν μπορούν να επιβιώσουν από την ακρίβεια».