Bellouto Amyntaio

Οπτικά Κάτανα, σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη

---------------------

AUTO SOUMPASIS αυτοκινητα

------------------

Προοδοσ μαρκετ τιμες σοκ Αμυνταιο

Τοπικά νέα

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της «Ξινο Νερό» Νερό κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

Τελευταία γινόμαστε για άλλη μια φορά μάρτυρες ενός νέου σχεδίου, που σιγά σιγά βγαίνει στην επιφάνεια για την ιδιωτικοποίηση της Ξινο Νερό Μονομετοχικής και την μετατροπή της σε πολυμετοχική με την είσοδο νέου ιδιώτη “επενδυτή”

Από την προεκλογική περίοδο είχαμε αναδείξει ότι ένα από τα πεδία πολιτικής αντιπαράθεσης για την επόμενη τετραετία θα είναι το μέλλον της Ξινό Νερό. Με αυτές τις πολιτικές που θέλουν να πουλήσουν, ακόμα και να χαρίζουν την δημοτική και δημόσια περιουσία σε  ιδιώτες, ερχόμαστε σε μόνιμη αντιπαράθεση από τότε σε όλα τα επίπεδα.

Ενώ το τελευταίο διάστημα φαινόταν μια στροφή των άλλων παρατάξεων, κυρίως, της δημοτικής αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης, προς την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης και της ενίσχυσης αυτού από δημόσια χρηματοδοτικά εργαλεία, φαίνεται πως η σύμπραξη άλλαξε ρότα…Το τελευταίο διάστημα από ότι μαθαίνουμε, γίνεται μια προσπάθεια για άλλη μια φορά να χαριστεί η Δημοτική Εταιρεία Ξινό Νερό – Μονομετοχική Εταιρεία ΟΤΑ στα δόντια νέων (ντόπιων αυτή τη φορά) καρχαριών.

Η δημοτική αρχή της σύμπραξης Μπιτάκη A. – Θεοδωρίδη K. και με πρωτεργάτες τους ίδιους στο Δ.Σ της εταιρείας, προσπαθεί να φέρει ένα νέο σχέδιο για να “σώσει” ξανά την πολύπαθη δημοτική εταιρεία.

Νέοι μνηστήρες για προξενιό (μετά το σπάσιμο του προηγούμενου αρραβώνα που οι ίδιοι μεθόδευσαν είτε με την Μαλαματίνα αρχικά είτε με την Ιωσηφίδης – Μαλαματίνα, Ιωσηφίδης – Ξινό Νερό μετ’ έπειτα) φαίνεται να είναι τοπικοί μεγάλο-επιχειρηματίες που ήδη έχουν αναπτύξει νύχια σε δημοτικές εκτάσεις και περιουσία που τους χαρίζεται από καλοθελητές μπιρ παρά.

Αλλά από τι χρειαζόταν σώσιμο αυτή τη φορά η εταιρεία; Ας δούμε νούμερα και την εικόνα:

• Η εταιρεία (παρά την καμένη γη που έχουν αφήσει πίσω τους όλες οι τοπικές διοικήσεις των προηγούμενων δεκαετιών) παραμένει κερδοφόρα . Μάλιστα φέτος έχει αύξηση των πωλήσεων κατά περίπου 20% από πέρσι (που έσπασε το προξενιό). Και αυτά με τις υπάρχουσες συνθήκες, κτηριακές, μηχανολογικές και σε προσωπικό που μόνο ιδανικές δεν τις λες.

• Η εταιρεία δεν έχει κανένα δανεισμό! Μάλιστα πέραν του ότι έχει να διεκδικεί από ζημιές που της άφησαν οι προηγούμενοι περίπου 1εκ. Ευρώ! Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει και στην άκρη περίπου 2,5εκ ευρώ αποθεματικό!

• Χρειάζεται βοήθεια στην προώθηση του προϊόντος; Όχι! Αφού η ζήτηση του συνεχίζει και αυξάνεται στον βαθμό που δεν μπορεί να την εξυπηρετήσει! Και με σχεδόν μηδαμινή προωθητική καμπάνια… γιατί να ψάχνει κι άλλη προώθηση;

• Χρειάζεται καινούρια μονάδα όμως! Σωστά…για αυτό και έχει ήδη ενταχθεί στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο και αναμένει υλοποίηση (η ερώτηση είναι γιατί καθυστερεί η υλοποίηση) και με τον τωρινό αναπτυξιακό και τη χρηματοδότηση του Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης μπορεί να υποστηρίξει χρηματοδότηση με ιδία κεφάλαια (με αυτό το σκεπτικό δεν αποδίδονταν και μέρισμα προς τον δήμο)! Είναι άμεση η ανάγκη νέας μονάδας που θα διασφαλίζει όχι μόνο την αύξηση παραγωγής αλλά και την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτήν και τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Βέβαια στα σχέδια του ΣΔΑΜ, η δημοτική αρχή, είχαν προλάβει να περάσουν, χωρίς να ακουστεί και πολύ, σαν δράση την δημιουργία ΣΔΙΤ (Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα) στην Ξινό Νερό όταν ακόμα κόπτονταν και διατυμπάνιζαν την ανάγκη να μείνει η εταιρεία αποκλειστικά δημοτική!

Αφού οργανώθηκε το νέο σχέδιο στα υπόγεια, έγινε ήδη προσπάθεια να περάσει εν κρυπτώ από όλους, (κατοίκους, εργαζόμενους, δημοτικό συμβούλιο, τους λογιστές και δικηγόρους της εταιρείας κτλ) σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μόνο που αυτό το καταψήφισε (με πλειοψηφία 7-5)!

Και αφού ήδη η δυσαρέσκεια και αντίδραση του κόσμου άρχισε να φαίνεται… το τυλίγουν με δημοσιεύματα σε νεο φανταζί περιτύλιγμα του “Σχέδιο να σώσουμε την εταιρεία” και ετοιμάζουν προσπάθεια να το περάσουν στο δημοτικό συμβούλιο που έχουν την πλειοψηφία!

Φτάνει πια να παίζουν παιχνίδια με την δημοτική περιουσία για να γεμίζουν οι τσέπες ιδιωτών! Χορτάσαμε δήθεν σωτήρες και αλτρουιστές επενδυτές οι οποίοι μας στοίχησαν μόνο οι δύο τελευταίοι 1εκ ευρώ σε χρέη προς την εταιρεία και πέραν των κερδών που τσέπωσαν, μας κόστισαν και υπέρογκα ποσά σε έξοδα δικηγόρων μόνο!!! Για τους επενδυτές εκατομμύρια και για τους εργαζόμενους δίμηνες συμβάσεις και ψίχουλα μισθούς!

Η δημοτική περιουσία έχει βγεί στο σφυρί και ξεπουλιέται με το κομμάτι ή αρπάζεται με το κιλό! Από εκτάσεις και χωράφια, μέχρι βουνοκορφές και βοσκοτόπια και από τα σκουπίδια μας μέχρι τη Μπάνια και το Ξινό Νερό!

Τα συμφέροντα των κατοίκων του Δήμου, των λαϊκών οικογενειών, των εργαζομένων στο εργοστάσιο δεν συμβαδίζουν με αυτά κανενός ιδιώτη καρχαρία! Δεν θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν την περιουσία μας!

Φτάνει να γίνεται κάθε δημοτική αρχή και οι δημοτικοί σύμβουλοι πολιτικοί υπηρέτες τέτοιων συμφερόντων! Να λάβει ο καθένας την ευθύνη των πολιτικών που εξυπηρετεί!

Καλούμε όλο τον κόσμο και τους κατοίκους για επαγρύπνηση, να σταματήσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια να ξεπουλήσουν την Ξινό Νερό φέρνουν χέρι-χέρι είτε στο δημοτικό συμβούλιο, είτε στο διοικητικό συμβούλιο είτε στη πράξη!

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια Ξινό Νερό αποκλειστικά λαϊκή περιουσία που θα λειτουργεί με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με πλήρη επάνδρωση και στελέχωση, σύγχρονη μονάδα που δεν θα αποτελεί κίνδυνο για τους εργαζόμενους και πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους με μισθούς που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες!

Διεκδικούμε:
– Καμία μορφή ιδιωτικοποίησης της Ξινο Νερό σε κανένα από τα στάδια παραγωγής – διανομής.
– Να εξασφαλιστεί η αδεια από το ΕΟΤ για αξιοποίηση της πηγής για την απρόσκοπτη λειτουργία της.
– Να εξασφαλιστούν άμεσα τα χρήματα από τον αναπτυξιακό και το ΣΔΑΜ και να προχωρήσει η υλοποίηση για νέα, σύγχρονη μονάδα με δημόσια χρηματοδότηση και ιδία κεφάλαια
– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους της Ξινο Νερό. Να υπογραφεί Σ.Σ.Ε για τους εργαζόμενους ή να εφαρμοστεί αυτή που ισχύσει στα Τρόφιμα -Ποτά.
– Μέτρα υγείας ασφάλειας στο εργοστάσιο.

Λαϊκή Συσπείρωση Αμυνταίου

Οι καλύτερες τιμές της αγοράς και για τον Νομό Φλώρινας

amyntaio-google

Διαφημιστείτε σε εμάς για να προωθήσετε την δουλειά σας και την επιχείρηση σας, θα σας προτείνουμε καινοτόμους και έξυπνους τρόπους να ξεχωρίσετε με μικρο κόστος. Επικοινωνία Call us at E-mail

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

    Back to top button