Bellouto Amyntaio

Οπτικά Κάτανα, σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη

---------------------

AUTO SOUMPASIS αυτοκινητα

------------------

Προοδοσ μαρκετ τιμες σοκ Αμυνταιο

Επικαιρότητα

Ο Βασίλης Μιχελάκης μετακινεί τον αδελφό του Κλέανθη από τις δασικές υπηρεσίες στο Πρότυπο Κτηνοτροφικό Κέντρο Βλάστης μέσω ΤΑΣ

Πόσο επιτρεπτή είναι αυτή η μετακίνηση;

Ο Κλεάνθης Μιχελάκης, αδελφός του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου -Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη συμπεριλήφθηκε στη λίστα με το προσωπικό των Δασικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης που θα μεταφερθεί στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα φαίνεται να υπηρετούσε την 1η Αυγούστου 2021 στη Διεύθυνση Δασών Κοζάνης, στο Τμήμα Προγραμματισμού και Μελετών , με εργασιακή σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στον κλάδο Εργοδηγών ΤΕ χωρίς πτυχίο έχοντας προσωρινή θέση . Η μεταφορά προσωπικού των Δασικών Υπηρεσιών της Α. Δ. Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας στο ΥΠΕΝ , δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 13 Σεπτεμβρίου 2021.

«Οι Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων μεταφέρονται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σύμφωνα με το παρόν με το προσωπικό, την οργάνωση, τον εξοπλισμό, τις υποδομές και τα οχήματα που είχαν την 1η Αυγούστου 2021. Μεταγενέστερες μεταβολές πάσης φύσεως δεν λαμβάνονται υπόψη». Αυτά αναφέρονται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 13ης Αυγούστου (ΦΕΚ 143/Α/2021) που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και την υπαγωγή των Δασικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στις 20 Απριλίου 2022, Μεγάλη Τετάρτη με απόφαση του Συντονιστή που υπογράφεται από πρόσωπο αντ’ αυτού μετακινείται ο αδελφός του Κλεάνθης Μιχελάκης από το ΤΑΣ Κοζάνης (Αυτοτελές Τμήμα τομέα Σεισμοπλήκτων Κοζάνης) στο Πρότυπο Κτηνοτροφικό Κέντρο Κτηνοτροφίας και Εκπαίδευσης Βλάστης. Είχαμε αναφέρει ότι ο Κλεάνθης Μιχελάκης έχει πολλούς ρόλους σε διάφορες υπηρεσίες και φαίνεται ως υπάλληλος του Γραφείου Συνοριακών Σταθμών ∆υτικής Μακεδονίας, του Τ.Α.Σ. Κοζάνης και της Δ/νσης Δασών Κοζάνης. Την 1η Αυγούστου 2021 πάντως ήταν δασικός υπάλληλος όπως φαίνεται και από τη απόφαση του Συντονιστή που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια , οπότε και δεν μπορεί να γίνει καμία μεταβολή σε αυτή την θέση. Έχει ενδιαφέρον μάλιστα ότι στις 19 Απριλίου 2022, Μεγάλη Τρίτη ανακαλούνται οι προηγούμενες αποφάσεις μετακίνησής του σε άλλες υπηρεσίες προφανώς και στη Διεύθυνση Δασών Κοζάνης .

Τελικά είναι επιτρεπτή ή όχι η μεταφορά υπαλλήλων από τις δασικές υπηρεσίες; Ή αν γίνονται μέσω άλλης οδού, βλέπε ΤΑΣ χαρακτηρίζονται ορθές; Μπορεί δηλαδή οποιοσδήποτε υπάλληλος που υπηρετούσε την 1η Αυγούστου 2021 σε δασική υπηρεσία να μετακινηθεί αν έχει εργαστεί και σε άλλη υπηρεσία με την μέθοδο Μιχελάκη;

Το ΦΕΚ ακυρώνει την μεταφορά των οχημάτων της ΑΔΗΔΜ από τις δασικές υπηρεσίες Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας – Κάποιοι βιάστηκαν

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 13ης Αυγούστου (ΦΕΚ 143/Α/2021) αφορά τα έκτακτα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία και την ταχεία αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, την άμεση στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές του Ιουλίου/Αυγούστου 2021 και συναφείς διατάξεις. Το τρίτο άρθρο αναφέρεται στην κάθετη οργάνωση και υπαγωγή των Δασικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκριμένα η παράγραφος 4 του τρίτου άρθρου αναφέρει: «Οι Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων μεταφέρονται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σύμφωνα με το παρόν με το προσωπικό, την οργάνωση, τον εξοπλισμό, τις υποδομές και τα οχήματα που είχαν την 1η Αυγούστου 2021. Μεταγενέστερες μεταβολές πάσης φύσεως δεν λαμβάνονται υπόψη».

Στις 10 Αυγούστου όμως με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη τέσσερα τζιπ της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων και συγκεκριμένα των δασικών υπηρεσιών της Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας – τρία από δωρεές του TAP AG και του ομίλου Ελλάκτωρ διατίθενται πλέον στη Διεύθυνση Χωροταξικής Πολιτικής, στο Τμήμα Ελέγχου και Υλικών Δημόσιων Έργων Δυτικής Μακεδονίας, στη Διεύθυνση Υδάτων και στη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών. Προφανώς και η μεταβολή αυτή έγινε μετά την 1η Αυγούστου 2021, οπότε αναμένουμε να μην ληφθεί υπόψιν.

Είναι ενδεικτική όμως της δύναμης που έχουν αποκτήσει οι αποκεντρωμένες διοικήσεις να λαμβάνουν αποφάσεις κατά το δοκούν. Όταν την ίδια μέρα, στις 10 Αυγούστου ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκας μιλούσε για την έκδοση σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, το αμέσως προσεχές διάστημα, στο οποίο προωθείται η υπαγωγή των δασικών υπηρεσιών των αποκεντρωμένων διοικήσεων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Και δεν φτάνει αυτό. Το Υπουργείο Οικονομικών είχε αποδεχτεί τις δωρεές για την εξυπηρέτηση των αναγκών των δασικών υπηρεσιών. Αλλά και οι εταιρείες επίσης είχαν δωρίσει τα οχήματα για την εξυπηρέτηση των δασικών υπηρεσιών.

Επιτέλους θα ελέγξει κανείς τον τρόπο διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας ή πάλι θα μείνουμε θεατές στο ίδιο έργο;

Ιωάννα Παπαδημητρίου
https://www.prlogos.gr/

Οι καλύτερες τιμές της αγοράς και για τον Νομό Φλώρινας

amyntaio-google

Διαφημιστείτε σε εμάς για να προωθήσετε την δουλειά σας και την επιχείρηση σας, θα σας προτείνουμε καινοτόμους και έξυπνους τρόπους να ξεχωρίσετε με μικρο κόστος. Επικοινωνία Call us at E-mail

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

    Back to top button