Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε στο καθημερινό τραπέζι ως κύριο πιάτο ή συνοδευτικό. Νόστιμα κολοκυθάκια με πατάτες στο φούρνο. Το πιο υγιεινό και γευστικό φαγητό!
Υλικά συνταγής
1 κιλό πατάτες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
1 κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
1μισή φλ.τσ. τυρί, τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες κατά προτίμηση με τις ειδικές λεπίδες ενός πολυμηχανήματος.
Στη συνέχεια βράζουμε νερό με λίγο αλάτι και βουτάμε πρώτα τις πατάτες για λίγα λε-πτά, να μαλακώσουν.
Τις βγάζουμε από το νερό με μια τρυπητή κουτάλα και τις κρατάμε στην άκρη.
Στο ίδιο νερό βράζουμε για λίγα λεπτά και τα κολοκυθάκια.
Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε.
Έπειτα στρώνουμε τις μισές πατάτες σε ένα πυράντοχο σκεύος, τις περιχύνουμε με λίγη κρέμα και τις πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και πιπέρι.
Πάνω από τις πατάτες στρώνουμε τα κολοκύθια.
Ρίχνουμε και σε αυτά κρέμα γάλακτος, πιπέρι και τυρί.
Τελειώνουμε με μια τελευταία στρώση από πατάτες πάνω από τα κολοκυθάκια.
Κατόπιν πασπαλίζουμε με τυρί και ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
Τέλος ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 με 35 λεπτά (στην αρχή σκεπασμένο για να μην καεί και τα τελευταία 15 λεπτά ανοιχτό για να γκρατιναριστεί και να ροδίσει η επιφάνεια του).
Τα κολοκυθάκια με πατάτες είναι έτοιμα.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
Είναι καλό να χρησιμοποιήσουμε 2 με 3 τυριά τριμμένα για να δώσουμε πιο νόστιμη γεύση στο φαγητό μας.
upersyntages.gr