Κοινωνία

Νέοι πόροι για την αγροτική ανάπτυξη της Φλώρινας

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της οδικής διασύνδεσης της νέας συνοριακής διάβασης Λαιμού και την αναβάθμιση των μεθοριακών σταθμών Νίκης - Κρυσταλλοπηγής

socia;33

Σε συνέχεια πρόσφατης συνάντησής του στην Αθήνα με τον αρμόδιο υπουργό Κ. Τσιάρα, ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου επικοινώνησε χθες με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με θέμα την αξιοποίηση των νέων ευρωπαϊκών πόρων που θα διατεθούν στις περιοχές λιγνιτικής μετάβασης.

Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγες μέρες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρας και ο αναπλ. υπουργός Εθνικής Οικονομίας Ν. Παπαθανάσης ανακοίνωσαν την επέκταση του Συμφώνου Συνεργασίας των δυο υπουργείων στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για τη προγραμματική περίοδο ως το 2027.

Ο Σταύρος Παπασωτηρίου στη βάση της παραπάνω ανακοίνωσης σχετικά με την διάθεση πρόσθετων πόρων για την αγροτική ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας, ζήτησε την κατά προτεραιότητα ανακατεύθυνση τους σε παραγωγικές επενδύσεις στην Π.Ε Φλώρινας. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η χρηματοδότηση έξυπνων διαδικασιών παραγωγής, μεταποίησης και διάθεσης αγροτικών προϊόντων καθώς και η στοχευμένη ενίσχυση ποιοτικών τοπικών προϊόντων του νομού Φλώρινας.

Επίσης το Υπουργείο δεσμεύτηκε για την υπαγωγή των περιοχών απολιγνιτοποίησης στο ανώτατο ποσοστό συγχρηματοδότησης, τόσο για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων όσο και για  την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, σε συνδυασμό με τη διάθεση συμπληρωματικής χρηματοδότησης του νέου προγράμματος Leader για τις ηπειρωτικές περιοχές μετάβασης.

Ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ επεσήμανε ότι όλοι οι παραπάνω ευρωπαϊκοί πόροι από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έρχονται να προστεθούν σε εκείνους του υφιστάμενου Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-27» δίνοντας μια νέα ευκαιρία να ανασχεδιάσουμε το μέλλον της Φλώρινας στη μεταλιγνιτική εποχή και να αξιοποιήσουμε τα επιπλέον κονδύλια αλλά κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πρωτογενούς παραγωγής του νομού.

Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!

  1. Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.

You may also like

Κλειστά τα σχολεία και αύριο στην Καστοριά
Τελευταίες ειδήσεις

Ψυχολογικά τεστ στους εκπαιδευτικούς και κατά την είσοδό τους στην εκπαίδευση και υπό όρους, ανά τακτά διαστήματα

Ψυχολογικά τεστ θα περνούν οι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Παιδείας. Όπως αναφέρει ...
Διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αμυνταίου
Αμύνταιο

Στην περιοχή των Εργατικών κατοικιών, του Γηπέδου και του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αμυνταίου, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών κατασκευών, την ΤΡΙΤΗ 30-09-2025 και για το διάστημα ...
To Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης πραγματοποίησε δράση κυκλοφοριακής αγωγής, σε παιδιά που κινήθηκαν με τα ποδήλατά τους
Κοζάνη

To Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης πραγματοποίησε δράση κυκλοφοριακής αγωγής, σε παιδιά που κινήθηκαν με τα ποδήλατά τους

Με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» αστυνομικό προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, πραγματοποίησε χθες (21-09-2025) ...

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.