Δήμος-ΦλώριναςΦλώρινα

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την 113η επέτειο των Ελευθερίων της Φλώρινας

Τοποθέτηση του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη στο 1ο Blue Heritage Forum West Macedonia

socia;33

Τιμούμε με σεβασμό και υπερηφάνεια την ιστορική ημέρα που ο τόπος μας ανέπνευσε ελεύθερα, την ημέρα που ο αγώνας και το θάρρος γενεών ευοδώθηκαν και η Φλώρινα ενσωματώθηκε στον εθνικό κορμό.
Τιμούμε τους άνδρες και τις γυναίκες, επώνυμους και ανώνυμους ήρωες, που διατήρησαν αδούλωτο φρόνημα στα 527 χρόνια σκλαβιάς υπό τον οθωμανικό ζυγό μέχρι την ημέρα που ο Ιωάννης Άρτης, χάρις στο πείσμα και την ανδρεία του, μπήκε στην πόλη ως ελευθερωτής. 91 ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η Φλώρινα, αυτός ο ιερός τόπος της Μακεδονικής γης, πέρασε οριστικά στην αγκαλιά της μητέρας Ελλάδας.
Σήμερα, 113 χρόνια από την ένδοξη εκείνη στιγμή, η μνήμη γίνεται χρέος. Η ίδια η ιστορία μάς προστάζει να αναγνωρίζουμε ως θεμελιώδεις τις αξίες της πίστης, της ελευθερίας και της φιλοπατρίας και να προχωρούμε σεβόμενοι τις προγονικές θυσίες. Με ενότητα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε απέναντι σε κάθε πρόκληση και δυσκολία, για να κατακτήσουμε ένα μέλλον προκοπής και ευημερίας για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.
Χρόνια πολλά, Φλώρινα!
Χρόνια ελεύθερα και υπερήφανα!

Βασίλης Νικ. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας

Κοινοποιήστε

Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!

  1. Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.

You may also like

Με την εθελοντική συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου συνεχίστηκαν οι ανθοφυτεύσεις στη Φλώρινα
Δήμος-Φλώρινας

Με την εθελοντική συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου συνεχίστηκαν οι ανθοφυτεύσεις στη Φλώρινα

Με την εθελοντική συμμετοχή μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Φλώρινας συνεχίστηκε ο ...

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.