Απόλαυσέ τα ψάρια και τα θαλασσινά στον χώρο σου ζεστά, σε όποια γωνία του Αμυνταίου και αν βρίσκεσαι!   Bellouto Amyntaio

Με πυροτεχνήματα δεν μπορεί να κρύψει η ΝΔ την αποτυχία της στο πρόγραμμα Εξοικονομώ

Amyntaio me News  - Αμυνταιο site 18 Αυγούστου 2022
Αναρτήθηκε από το Αμύνταιο News Team 2022/08/18 at 2:18 ΜΜ
Τροπολογίες Π. Πέρκα
Προοδοσ μαρκετ τιμες σοκ Αμυνταιο

Οι καλύτερες τιμές της αγορας στα σφαλιστρά αυτοκίνητων

Με σημερινό δελτίο τύπου το ΥΠΕΝ πανηγυρίζει για την ένταξη στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» και των επιλαχόντων. Πανηγυρίζει για να κρύψει την αποτυχία των εξαγγελιών τους μέχρι σήμερα και την εκ των υστέρων αλλαγή του προγράμματος.

Ποια είναι η αλήθεια;

Το ΥΠΕΝ αποκρύπτει ότι το «Εξοικονομώ 2021» δεν υπήρξε, γιατί η κυβέρνηση των αρίστων δεν έκανε προκήρυξη προγράμματος και δεν υπήρξε χρηματοδότηση για εξοικονόμηση ενέργειας στις κατοικίες το 2021. Μιλάμε λοιπόν για πρόγραμμα του 2022.

Και όλα αυτά ενώ το εξοικονομώ του κ. Χατζηδάκη του 2020 παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα και καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη είχαμε δύο χαμένες χρονιές για την ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών εν μέσω ενεργειακής κρίσης. Δύο χρονιές χαμένες και για τον χώρο της κατασκευής, που δεν έχει πληρωθεί ακόμα και για έργα που έχει εκτελέσει.

Ενώ το ΥΠΕΝ δεν έχει δώσει λύσεις για την αύξηση στις τιμές των υλικών, που πλήττει ιδιαίτερα τα ευάλωτα νοικοκυριά, και δημιουργεί αδιέξοδα και στο πρόγραμμα του 2020 και στο νέο του 2022.

Ο κ. Σκρέκας προσπάθησε όμως σήμερα με ένα προεκλογικό πυροτέχνημα να παραπλανήσει με την ανακοίνωση ένταξης των επιλαχόντων σε ένα πρόγραμμα που δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα ούτε οι επιτυχόντες! Και όλα αυτά ενώ οι αιτήσεις έκλεισαν το Μάρτιο, και άρα η κυβέρνηση είναι 5 μήνες χαμένη στο λαβύρινθο που δημιούργησε και ενώ τα νοικοκυριά υποφέρουν από την ακρίβεια και τη ρήτρα Μητσοτάκη.

Η πραγματικότητα είναι ότι απέτυχαν στο πολυδιαφημισμένο σύστημα αξιολόγησης με το ΤΕΕ με τα δήθεν αντικειμενικά κριτήρια, απέτυχαν και στην κατανομή των χρημάτων ανά περιφερειακή ενότητα. Και πολύ φοβόμαστε ότι οι αυξημένοι πόροι που με μεγάλη καθυστέρηση ανακοίνωσε σήμερα το ΥΠΕΝ θα μείνουν στα λόγια.

Ντρέπονται να παραδεχτούν ότι το πρόγραμμα εξοικονομώ όπως δρομολογήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε αποτελεσματικά καλύπτοντας και ολοκληρώνοντας ετήσια προγράμματα. Ντρέπονται και να παραδεχτούν ότι τρία χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα για το Εξοικονομώ στα Δημόσια Κτίρια και στην Επιχειρηματικότητα.

Μέσα στην πλήρη αποτυχία τους, που κοστίζει πανάκριβα στην ελληνική κοινωνία, οφείλουν έστω και τώρα να παραδεχτούν και να υλοποιήσουν τη μόνη εφικτή λύση, όπως την προτείνει διαχρονικά ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: ένα πρόγραμμα εξοικονομώ για την κατοικία ανοικτό στις αιτήσεις, που θα τρέχει όλο το χρόνο και θα τροφοδοτείται σταθερά από το Ταμείο Ανάκαμψης και από άλλους κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.

Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος
Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτη Πέρκα

; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΝΟ.Δ.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΝΟ.Δ.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με έκπληξη διαπιστώνουμε τις τελευταίες μέρες, Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις
olga mousiou mylona

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές, Οι πανελλαδικές Διαβάστε περισσότερα

0 καιρός στην Δυτική Μακεδονία
χιονια Νυμφαιο

Καιρός Αμύνταιο element = document.getElementById("weather-widget-kairos-com-gr-amyntaio-div");element.innerHTML='';window.onmessage = Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιεύσεις με τις περισσότερες προβολές

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Η γνώμη σας μετρά. Πατήστε εδώ για να σχολιάσετε το άρθρο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.