Συνταγές

Μακαρονάδα νηστίσιμη με ελαιόλαδο και σκόρδο

Μακαρονάδα νηστίσιμη με ελαιόλαδο και σκόρδο

socia;33

Αυτή είναι η πιο εύκολη μακαρονάδα που υπάρχει, μετά την παρμεζάνα.
Είναι πολύ εύκολη αλλά και γρήγορη, ενώ η γεύση του σκόρδου την κάνει πολύ ιδιαίτερη και γευστική, χωρίς όμως να «καίει».
Ότι πρέπει για τις νηστείες, ή όταν θέλουμε ένα πιάτο με λίγες θερμίδες.

Σκορδομακαρονάδα νηστίσιμη με ελαιόλαδο

Υλικά

•     1 πακέτο μακαρόνια Νο 5 ή όποιο άλλο μας αρέσει
•     4 – 5 κουταλιές ελαιόλαδο, ή μαργαρίνη, ή φυτίνη
•     4 – 5 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
•     2 φλυτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο ή μυζήθρα ξερή ή παρμεζάνα
•     αλάτι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, κι όταν αρχίσει να βράζει αλατίζουμε και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τ᾿ αφήνουμε να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Όταν ετοιμαστούν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε.
Στην συνέχεια, βάζουμε το ελαιόλαδο ή τη μαργαρίνη στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το σκόρδο μέχρι να γυαλίσει.

Έπειτα ρίχνουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τα σερβίρουμε σε πιάτα, κι αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με τυρί.

faghta-giagias

Κοινοποιήστε

Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!

  1. Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.