Απόλαυσέ τα ψάρια και τα θαλασσινά στον χώρο σου ζεστά, σε όποια γωνία του Αμυνταίου και αν βρίσκεσαι!   Bellouto Amyntaio

Οπτικά Κάτανα, σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη AUTO SOUMPASIS αυτοκινητα

Κορονοϊός: “Χαραμάδα” ελπίδας από Κουβανικό φάρμακο! Ενδιαφέρον από την Ευρώπη για μαζική εισαγωγή του

Amyntaio me News 30 Μαρτίου 2020
Αναρτήθηκε από το Αμύνταιο News Team 2020/03/30 at 3:12 ΜΜ
κολχικίνη
Προοδοσ μαρκετ τιμες σοκ Αμυνταιο

Οι καλύτερες τιμές της αγορας στα σφαλιστρά αυτοκίνητων

Μια “αχτίδα” ελπίδας πως ο κορονοϊός μπορεί να καταπολεμηθεί πιο αποτελεσματικά δίνει το φάρμακο Ιντερφερόνη άλφα 2Β, που αναπτύχθηκε από το Κέντρο Γενετικής και Βιοτεχνολογίας (CIGB) της Κούβας, χρησιμοποιείται ήδη στην Κίνα.

Η Κούβα εδώ και καιρό έχει σημειώσει τεράστια άλματα στον τομέα της βιοτεχνολογίας, μπορώντας έτσι να κάνει προόδους και στους τομείς της ιατρικής και της παραγωγής σημαντικών φαρμάκων.

Σύμφωνα με τον δρα Εουλόχιο Πιμεντέλ Βάσκες, γενικό διευθυντή του CIGB, το φάρμακο έχει την ιδιότητα να σταματά τον πολλαπλασιασμό του ιού εντός των κυττάρων και έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την θεραπεία διαφόρων τύπων καρκίνου, ηπατίτιδας Β, AIDS και δαγκείου πυρετού. Στην Κούβα χρησιμοποιείται για πάνω από 30 χρόνια. 

Η Ντίνα Πφάιφερ, η οποία ανήκει στο  το ιατρικό προσωπικό της Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι εντούτοις επιφυλακτική,: «Είναι αδύνατο να σχολιάσουμε τις δυνατότητες θεραπείας της ιντερφερόνης χωρίς κλινικές μελέτες», δήλωσε στην Deutsche Welle.

Ενδιαφέρον από χώρες για εισαγωγή του
Ωστόσο, η κουβανική κυβέρνηση διαπραγματεύεται αυτή την στιγμή με διάφορες χώρες που ενδιαφέρονται για τη χρήση ιντερφερόνης άλφα-2b.

Και η γερμανική εταιρεία Profümed βρίσκεται επίσης σε επαφή με την κουβανική εταιρεία BioCubaFarma για την εξαγωγή της ιντερφερόνης άλφα 2Β στη Γερμανία.

Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί από γερμανικής πλευράς η άδεια εισαγωγής και η έγκριση του φαρμάκου.Υπενθυμίζεται πως η Κούβα έχει στείλει 35 γιατρούς και 15 νοσοκόμες στην Κούβα ώστε να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του ιού.

Στο “νησί της επανάστασης” η κυβέρνηση εφάρμοσε ένα γιγάντιο πρόγραμμα πρόληψης και καταγραφής κρουσμάτων, αφού 28.000 τελειόφοιτοι ιατρικής πήγαν πόρτα – πόρτα και έκαναν εξετάσεις σε όλους τους κατοίκους της χώρας για να διαπιστωθεί εάν νοσούν.

newsit.gr

; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δημοσιεύσεις με τις περισσότερες προβολές

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Η γνώμη σας μετρά. Πατήστε εδώ για να σχολιάσετε το άρθρο: