Bellouto Amyntaio

Οπτικά Κάτανα, σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη

---------------------

AUTO SOUMPASIS αυτοκινητα

------------------

Προοδοσ μαρκετ τιμες σοκ Αμυνταιο

Τοπικά νέα

Κοντοσώρος, Θωμάς, Ναουμίδης, αυτά είναι τα 3 εστιατόρια της Δυτικής Μακεδονίας που έλαβαν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Τρία εστιατόρια σε τρία μικρά χωριά της Δυτικής Μακεδονίας τιμήθηκαν και φέτος με τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. Τα εστιατόρια δείχνουν την αγάπη τους στην τοπική παράδοση χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά όπως η Πιπεριά Φλωρίνης, ενώ προσφέρουν και αξιοζήλευτα τοπικά κρασιά αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο γαστρονομίας της περιοχής.

Ο Θεσμός

Η διαδικασία αξιολόγησης και βαθμολόγησης των εστιατορίων στο πλαίσιο των θεσμών “Χρυσοί σκούφοι¨και “Βραβεία ελληνικής κουζίνας”

Η βαθμολογία των εστιατορίων στο πλαίσιο των θεσμών “Χρυσοί σκούφοι¨και “Βραβεία ελληνικής κουζίνας” αφορά μόνο κουζίνα των εστιατορίων και τίποτε άλλο. Η αξιολόγηση των εστιατορίων γίνεται με διεθνή κριτήρια πράγμα που σημαίνει ότι τα εστιατόρια της Ελλάδας τοποθετούνται βαθμολογικά εκεί που πρέπει σε σύγκριση με τα κορυφαία εστιατόρια του εξωτερικού, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο και το γενικότερο επίπεδο της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής στον παγκόσμιο χάρτη.

Όταν μιλάμε για Χρυσούς Σκούφους και Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας εννοούμε ένα πολύ εκτεταμένο σαφάρι απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας· άπειρα χιλιόμετρα και ναυτικά μίλια ενός τεράστιου οδοιπορικού που ξεκινάει από την Αλεξανδρούπολη, το Αμύνταιο και τα Πομακοχώρια και καταλήγει στην Πάτμο, τη Ρόδο, τη Σχοινούσα και τη Νότια Κρήτη.
Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπ’ όψιν για τη βαθμολογία είναι:

α) η ποιότητα των πρώτων υλών
β) η μαγειρική τεχνική-επιδεξιότητα των σεφ
γ) η αρμονία και η ισορροπία των γεύσεων
δ) τα πρωτότυπα υλικά
ε) οι δόκιμα ευφάνταστοι συνδυασμοί
στ) η αισθητική εμφάνιση των πιάτων
ζ) η γενική αίσθηση που τελικά εκπέμπει το σύνολο όλων των επιμέρους στοιχείων

Κλίμακα βαθμολόγησης Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας

Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας λαμβάνουν τα εστιατόρια και οι ταβέρνες που δημιουργούν παραδοσιακή ή σύγχρονη ελληνική κουζίνα και βαθμολογούνται με βαθμό 14/20 και πάνω.
Τα βραβευμενα εστιατορια

Τρία εστιατόρια, σήμα κατατεθέν του Δήμου Αμυνταίου, βρίσκονται για αρκετά χρόνια στην λίστα με των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο γαστρονομίας ακόμα και στα χωριά στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Τα εστιατόρια που τιμήθηκαν το 2022 είναι:

Θωμάς, στο Σκλήθρο
Κοντοσώρος, στο Ξινό Νερό
Ναουμίδης, στον Άγιο Παντελεήμονα

πηγή:visitwestmacedonia.gr

 

Οι καλύτερες τιμές της αγοράς και για τον Νομό Φλώρινας

amyntaio-google

Διαφημιστείτε σε εμάς για να προωθήσετε την δουλειά σας και την επιχείρηση σας, θα σας προτείνουμε καινοτόμους και έξυπνους τρόπους να ξεχωρίσετε με μικρο κόστος. Επικοινωνία Call us at E-mail

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

    Back to top button