Συνταγές

Κεφτεδάκια με μυρωδικά και τσίλι

Κεφτεδάκια με μυρωδικά και τσίλι

socia;33

40′ προετοιμασία
12′ τηγάνισμα
30′ αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 22′
Υλικά
Μερίδες: 6-8
1.000 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
250 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 αυγά
100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
1/2 μάτσο μαϊντανός, χοντροκομμένος
1/2 μάτσο δυόσμος, χοντροκομμένος
1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι
100 ml ελαιόλαδο + μπόλικο επιπλέον, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τα κεφτεδάκια βάζουμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μετρημένο ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν καλά και να γίνουν μια πυκνή πάστα.
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τον κιμά, προσθέτουμε την πάστα που φτιάξαμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά για 5-6 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα ομοιογενές και αφράτο.
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε περίπου 3 εκ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κάψει.
Πλάθουμε με το μείγμα κεφτέδες βάρους περίπου 30 γρ.
Τους τηγανίζουμε σε δόσεις για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και στραγγίζουμε σε χαρτί κgastronomosουζίνας.

Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!

  1. Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.