Κοινωνία

Κάτω τα χέρια από τον ΑΗΣ Μελίτης

Κάτω τα χέρια από τον ΑΗΣ Μελίτης

socia;33

Σε κινητοποίηση από το πρωί προχώρησαν στην πύλη τους ΑΗΣ Μελίτης, στην Φλώρινα, εργαζόμενοι του ΑΗΣ μετά το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων και κατοίκων ενάντια στο κλείσιμο της μονάδας. Την αλληλεγγύη τους έδειξαν και άλλα εργατικά σωματεία, φορείς της περιοχής και φοιτητικοί σύλλογοι.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα «Η δίκαιη μετάβαση είναι ένα ψέμα – φτώχεια, ανεργία, πανάκριβο το ρεύμα» και «Κάτω τα χέρια από τον ΑΗΣ Μελίτης». Εκατοντάδες εργαζόμενοι, φοιτητές, συνταξιούχοι διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές και τα δικαιώματα τους.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Θανάσης Μάινος, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Εργαζόμενων και κατοίκων της Μελίτης όπου τόνισε:
«Σήμερα είναι μια μέρα αγώνα και διεκδίκησης για όλους όσους πλήττονται από τις άδικες και καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης για τον τόπο μας. Ήρθαμε σήμερα εδώ σε συνέχεια των δράσεων και κινητοποιήσεών μας, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους συμπολίτες μας.
Για να διεκδικήσουμε όχι μόνο την αποτροπή του κλεισίματος του ΑΗΣ Μελίτης αλλά και όλων των άδικων πολιτικών της κυβέρνησης που εξαθλιώνουν και φτωχοποιούν τους Φλωρινιώτες, χωρίς να δίνουν καμία ελπίδα ούτε για το παρόν ούτε για το μέλλον του τόπου μας.
Δεν αντέχουμε άλλη απαξίωση και ψέματα για δήθεν δίκαιη πράσινη μετάβαση. Οι μόνιμες και νέες θέσεις εργασίας, το φθηνό ρεύμα και η φθηνή θέρμανση για όλους είναι η λύση για να μείνουμε με αξιοπρέπεια στον τόπο μας.»
Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Ζέρβας Νίκος εκ μέρους των φοιτητικών συλλόγων που στέκονται με αλληλεγγύη στο πλευρό των εργαζόμενων. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η Γιώτα Τορλαχίδου, πρόεδρου του Σωματείου Εμπορικών και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φλώρινας όπου τόνισε:
«Από στην συγκέντρωση μας θέλουμε να χαιρετίσουμε τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και κατοίκους της Μελίτης που αγωνίζονται για την ζωή τους. Αγωνίζονται ενάντια στο έγκλημα του κλεισίματος του ΑΗΣ που θα οδηγήσει σε χάσιμο εκατοντάδων θέσεων εργασίας, θα οδηγήσει την Φλώρινα σε ερημοποίηση. Ο αγώνας τους είναι δίκαιος γι’ αυτό τα αιτήματα τους αγκαλιάζουν τον λαό της Φλώρινας για να μην κλείσει ο ΑΗΣ, για φθηνό ρεύμα για όλο το λαό, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.»
Ακολούθησε μεγάλη πορεία στους δρόμους της Φλώρινας. Στο τέλος της απεργιακής συγκέντρωσης

Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!

  1. Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.

You may also like

Κλειστά τα σχολεία και αύριο στην Καστοριά
Τελευταίες ειδήσεις

Ψυχολογικά τεστ στους εκπαιδευτικούς και κατά την είσοδό τους στην εκπαίδευση και υπό όρους, ανά τακτά διαστήματα

Ψυχολογικά τεστ θα περνούν οι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Παιδείας. Όπως αναφέρει ...
Διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αμυνταίου
Αμύνταιο

Στην περιοχή των Εργατικών κατοικιών, του Γηπέδου και του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αμυνταίου, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών κατασκευών, την ΤΡΙΤΗ 30-09-2025 και για το διάστημα ...
To Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης πραγματοποίησε δράση κυκλοφοριακής αγωγής, σε παιδιά που κινήθηκαν με τα ποδήλατά τους
Κοζάνη

To Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης πραγματοποίησε δράση κυκλοφοριακής αγωγής, σε παιδιά που κινήθηκαν με τα ποδήλατά τους

Με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» αστυνομικό προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, πραγματοποίησε χθες (21-09-2025) ...

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.