Απόλαυσέ τα ψάρια και τα θαλασσινά στον χώρο σου ζεστά, σε όποια γωνία του Αμυνταίου και αν βρίσκεσαι!   Bellouto Amyntaio

Οπτικά Κάτανα, σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη AUTO SOUMPASIS αυτοκινητα

Εισβολή στη Συρία: Ο τουρκικός στρατός προωθείται – Σθεναρή αντίσταση των Κούρδων

Amyntaio me News 10 Οκτωβρίου 2019
Αναρτήθηκε από το Αμύνταιο News Team 2019/11/05 at 10:03 ΠΜ
Scre
Προοδοσ μαρκετ τιμες σοκ Αμυνταιο

Οι καλύτερες τιμές της αγορας στα σφαλιστρά αυτοκίνητων

Δεύτερη μέρα της τουρκικής εισβολής στη Συρία και οι μάχες μαίνονται, ενώ ο αριθμός των νεκρών αμάχων είναι τουλάχιστον 10.
Ταυτόχρονα, χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο. Με την επιφύλαξη που πάντα πρέπει να υπάρχει για τις πληροφορίες που έρχονται από τις εμπόλεμες ζώνες, η κατάσταση μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι η εξής:

Οι συγκρούσεις επικεντρώνονται στις πόλεις Τελ Αμπιάντ και Ρας Αλ Αΐν (Σέρε Κανίγιε).
Εκατοντάδες θέσεις των SDF (της πολιτοφυλακής όπου ηγούνται οι Κούρδοι των YPG) χτυπιούνται από ξηράς και αέρος.
Οι τουρκικές Ειδικές Δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες που τις υποστηρίζουν («Εθνικός Συριακός Στρατός»), επιχειρούν εντός του συριακού εδάφους, όπως φαίνεται και από το βίντεο που δημοσιοποίηση το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.Ωστόσο, από τη γενικόλογη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκύπτει το συμπέρασμα ότι τα κέρδη των τουρκικών δυνάμεων είναι μικρά. Μέχρι τώρα έχουν καταληφθεί κάποια μεθοριακά χωριά.
Φαίνεται ότι ο συριακός εναέριος χώρος παραμένει κλειστός ή τουλάχιστον δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλήρως από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.
Η κουρδική γραμμή άμυνας δεν έχει «σπάσει». Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, αποκρούστηκαν τρεις προσπάθειες κατάληψης του Τελ Αμπιάντ.
Ωστόσο, οι δυνάμεις των SDF αντιμετωπίζουν τη μείζονα δυσκολία ότι στα σημεία όπου διεξάγονται οι μάχες, είχαν γκρεμίσει πριν λίγες μέρες τις οχυρώσεις και τα τούνελ τους, λόγω της εγγύησης των ΗΠΑ ότι δεν θα γινόταν τουρκική εισβολή.

.cnn.gr

Δημοσιεύσεις με τις περισσότερες προβολές

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Η γνώμη σας μετρά. Πατήστε εδώ για να σχολιάσετε το άρθρο: