Απόλαυσέ τα ψάρια και τα θαλασσινά στον χώρο σου ζεστά, σε όποια γωνία του Αμυνταίου και αν βρίσκεσαι!   Bellouto Amyntaio

Οπτικά Κάτανα, σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη AUTO SOUMPASIS αυτοκινητα

Η συνταγή της ημέρας: Παντζαροσαλάτα

Amyntaio me News 14 Ιουλίου 2019
Αναρτήθηκε από το Αμύνταιο News Team 2019/11/05 at 9:56 ΠΜ
panzar
Προοδοσ μαρκετ τιμες σοκ Αμυνταιο

Οι καλύτερες τιμές της αγορας στα σφαλιστρά αυτοκίνητων

Αν έχουμε φρέσκα παντζάρια, τα βάζουμε σε αλουμινόχαρτο αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά.ΥΛΙΚΑ
470 γρ. παντζάρια βρασμένα

Μισό πράσινο μήλο

2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί

3 κ.σ. ελαιόλαδο

5 φύλλα δυόσμου

1 σκ. σκόρδο, λιωμένη

2 κ.σ. γιαούρτι πλήρες

50 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα

50 γρ. χαρουποπαξίμαδο

Αλάτι

Πιπέρι

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανα μερίδα
Θερμίδες 296 15%
Λίπος 21g 30%
Kορεσμένα 4,4g 20%
Πρωτείνες 6,3g 12%
Yδατάνθ. 25,4g 10%
Σάκχαρα 17g 19%
Αλάτι 0,1g 0.00%
Ινες 4,7g 17%

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Πλένουμε το μήλο πολύ καλά και το κόβουμε με τη φλούδα σε μικρά κομμάτια, μέγεθος ενός ζαριού. Μεταφέρουμε τα κομμάτια μήλου σε ένα μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα.
2 Κόβουμε τα παντζάρια σε χοντρά κομμάτια και τα μεταφέρουμε στο ίδιο μπολ με το μήλο.
3 Σε ένα μικρό μπολάκι, αδειάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το γιαούρτι, το δυόσμο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία σάλτσα. Αφήνουμε το μπολάκι στην άκρη.

4

Έπειτα προσθέτουμε στο μεγάλο μπολ τα καρύδια και τα χαρουποπαξίμαδα.
5 Φοράμε γάντια μίας χρήσης και τα ανακατεύουμε καλά.
6 Τέλος περιχύνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε ξανά ώστε να πάει παντού.
7 Σερβίρουμε σε μπολάκια.

giorgostsoulis.com

; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Κεικ εύκολο στην κατσαρόλα
keik

Υλικά συνταγής 1 συσκευασία βούτυρο ή Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιεύσεις με τις περισσότερες προβολές

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Η γνώμη σας μετρά. Πατήστε εδώ για να σχολιάσετε το άρθρο: