Bellouto Amyntaio

Οπτικά Κάτανα, σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη

---------------------

AUTO SOUMPASIS αυτοκινητα

------------------

Προοδοσ μαρκετ τιμες σοκ Αμυνταιο

Βουλευτικές εκλογές 2019Πολιτική

Η κεντρική προεκλογική ομιλία στη Φλώρινα, του Υποψηφίου Βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη

Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που τιμάτε με την παρουσία σας τη σημερινή μας συνάντηση. Είμαστε σήμερα όλοι εδώ γιατί αγαπάμε τον τόπο μας και αγωνιούμε για το αύριο. Ένα αύριο που πλέον ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να φέρει για εμάς, για τα παιδιά μας, για τη χώρα.

Φίλες και φίλοι, οι κυβερνήσεις εκλέγονται για να δώσουν λύσεις. Δυστυχώς, οι δικοί μας κυβερνώντες, αντί να εξαφανίσουν τα προβλήματα προτιμούν να εξαφανίσουν την αλήθεια που τους είναι πιο εύκολο. Σήμερα συμπληρώνονται περισσότερα από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης Τσίπρα. Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα έχουν να γράψουν πολλά για την περίοδο που ο λαϊκισμός και τα ψέματα κυριάρχησαν στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό.

Ο απολογισμός της κυβέρνησης είναι θλιβερός. Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που να είναι σήμερα σε καλύτερη θέση από ότι ήταν το 2014. Η κυβέρνηση δεν άφησε τίποτε όρθιο στο πέρασμά της και δεν χρειάζεται κάποιος να έχει ειδικές γνώσεις για να δει την πραγματικότητα στη χώρα μας.

Η ανεργία βρίσκεται στα ύψη.
Οι νέοι αντί να έχουν πολλαπλές επιλογές για εργασία και πλήθος ευκαιριών για να αναδειχθούν και να διαπρέψουν, δεν βρίσκουν ούτε μια εργασία για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Οι σημερινοί απόφοιτοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ αποκτούν πτυχία για τις κορνίζες.

Αντί λοιπόν να μιλάμε για ανάπτυξη, πρόοδο και για το πώς θα εξασφαλίσουμε προοπτικές και ευημερία για τους νέους μας, αλλά και για όλους τους πολίτες, ασχολούμαστε με επιδοματικές πολιτικές και κοινωνικά μερίσματα, δίνοντας ψίχουλα που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια του σύγχρονου Έλληνα.

Οι αγρότες λιμοκτονούν με το υψηλό κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές προϊόντων.
Οι επιχειρήσεις δοκιμάζονται καθημερινά.
Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να στηρίξει την ατμομηχανή της ανάπτυξης που είναι οι επιχειρηματίες και οι αγρότες, αύξησε τον Φ.Π.Α στα αγροτικά εφόδια και τους φόρους, επιβαρύνοντας τους αγρότες και τους επαγγελματίες. Αποτελεί πλέον ένα μεγάλο βαρίδι στην εξέλιξη, την πρόοδο και την ανάπτυξη.

Επί ΣΥΡΙΖΑ οι φόροι αυξήθηκαν, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν, το τραπεζικό σύστημα παραπαίει. Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μειώθηκε, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις μέρα με τη μέρα αυξάνονται. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να συγκρουστεί και να εξαφανίσει τα προβλήματα, επέλεξε να συγκρουστεί και να εξαφανίσει την αλήθεια. Επέλεξε το διχασμό της ελληνικής κοινωνίας για να καλύψει τα τραγικά της λάθη, τις αδυναμίες και εν τέλει την ανικανότητά της.

Τι θα μπορούσε να περιμένει βέβαια κάποιος, από ένα πρωθυπουργό ο οποίος ομολόγησε την επομένη του δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015 ότι ευτυχώς είχα καθαρό μυαλό και πήρα τη σωστή απόφαση να μην ακολουθήσω την απόφαση του δημοψηφίσματος. Άρα, ότι έλεγα το προηγούμενο εξάμηνο του 2015 και τα προηγούμενα χρόνια ήταν ένα μεγάλο λάθος.

Τι θα μπορούσε κάποιος να ελπίζει από έναν πρωθυπουργό, ο οποίος είπε «μπορεί να είπα ψέματα αλλά δεν είμαι διεφθαρμένος. Με πιστεύετε, έτσι;» Και δήλωσε πώς μου είπαν πως θέλουν να επενδύσουν , και είπα πως κάνουν πλάκα»

Τι θα μπορούσε κάποιος να ελπίζει από έναν πρωθυπουργό, ο οποίος είχε την ψευδαίσθηση ότι συνομιλεί με την ιστορία και επισκέφτηκε τις Πρέσπες μόνο για συναυλία.;

Πώς θα μπορεί κάποιος να στηριχθεί σε έναν πρωθυπουργό που είπε ότι δεν έδωσε εγκαίρως τη βοήθεια των 2.000 ευρώ στους πυρόπληκτους του Ματιού γιατί θα τα είχαν σπαταλήσει. Σε έναν πρωθυπουργό που θα άλλαζε την Ευρώπη, που θα άλλαζε την Ελλάδα, αλλά τελικά άλλαξε ο ίδιος. Ήταν πιο εύκολο. Διέγραψε το περίφημο δημοψήφισμα, το σκίσιμο των μνημονίων και έβαλε την Ελλάδα σε ναρκοπέδιο υψηλών πλεονασμάτων.

Έχουμε πάρει μια περίοδο χάριτος για μη πληρωμή τοκοχρεολυσίων μέχρι το 2030. Όμως η σημερινή κυβέρνηση αντί να αξιοποιεί τα χρήματα που γλιτώνουμε, για επενδύσεις και για δημιουργία νέων θέσεων εργασία, επέλεξε να κοροϊδέψει τον κόσμο με επιδόματα, κοινωνικά μερίσματα των 20 και 30 ευρώ το μήνα (και 13ες συντάξεις).

Το ΑΕΠ μειώνεται, οι ανάγκες δανεισμού αυξάνονται και τι κάνει ο πρωθυπουργός;

Δεν θέλει να τα θυμάται, αλλά θέλει και να τα ξεχάσουμε και εμείς όλα τα ψέματα που έλεγε περί ανάπτυξης, μεταναστών και εθνικών επιτυχιών σε διάφορους τομείς.

Η οπισθοδρόμηση της χώρας, αυτά τα χρόνια, δεν έχει προηγούμενο. Είναι χαρακτηριστική και εντυπωσιακή η αδιαφορία, η αναισθησία και η ψυχρότητα με την οποία παρακολουθούν την οικονομία των νοικοκυριών και ολόκληρης της χώρας να οδεύει προς τα βράχια (και αυτοί να ακούνε ευχάριστα τα βιολιά του Τιτανικού)

Κάθε μέρα που περνά η οικονομία εξασθενεί, οι πολίτες εξαθλιώνονται, η Ελλάδα χάνει κάθε ελπίδα, χάνει δυνατότητες, χάνει κύρος. Η ζημιά είναι ορατή σε όλα τα κοινωνικά και οικονομικά επίπεδα:

Τα χρέη προς το Δημόσιο αυξάνονται:
4,5 εκατ. πολίτες που χρωστούν στο δημόσιο και σε ασφαλιστικά ταμεία.

1 εκατ. πολίτες χρωστούν στη ΔΕΗ.

2 εκατ. πολίτες χρωστούν στους Δήμους.

Τα χρέη τους Δημόσιου προς τους ιδιώτες και τους προμηθευτές του διογκώνονται (2,5 δις χρωστά το δημόσιο):
100 δις είναι τα χρέη των ιδιωτών προς το Δημόσιο

30 δις τα χρέη προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία

100 δις χρωστούν οι έλληνες στις Τράπεζες

500 χιλ πολίτες δεν μπορούν να δώσουν ούτε 10 ευρώ

70 πολίτες χρωστούν 30 δις

Η αποτυχία τους είναι πλήρης και στα αγροτικά
Μέχρι 2015 ο αγροτικός τομέας εκτός μνημονίων

Ο ΕΛΓΑ καθυστερεί δραματικά την πληρωμή των αποζημιώσεων στους αγρότες και εφευρίσκει τεχνάσματα για να μην πληρώνει συγκεκριμένες ζημιές.

Υπάρχει ανυπαρξία ελέγχων στην αγορά και παράνομες ελληνοποιήσεις

Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα.

Φίλες και φίλοι, η ανικανότητά τους είναι παροιμιώδης. Δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα της χώρας και εφευρίσκουν διάφορα θέματα για να αποπροσανατολίσουν το λαό.

Θυμηθείτε:

Το κατ’ αυτούς μέγα σκάνδαλο της Νοβάρτις που κατέληξε σε παταγώδες φιάσκο με τους προστατευόμενους μάρτυρες να αποκαλύπτονται και να υποβάλουν μηνύσεις.
Ξεκίνησαν πόλεμο με την Εκκλησία που κανείς δε γνωρίζει που αποσκοπεί και ποια κατάληξη θα έχει
Παραχαράσσουν την ιστορία
Υπέγραψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς να λάβουν υπόψη τους το 70% του λαού που είναι αντίθετο με αυτή.
Και όλα αυτά, για να μας αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας που σύντομα θα βρούμε μπροστά μας.

Μας κουνούν το δάκτυλο όσοι δεν έβαλαν ούτε ένα καρφί σε αυτή τη χώρα. Κατάφεραν να κυριαρχεί παντού το δόγμα του διχασμού και ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός

Μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε πρόγραμμα ως Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία έχει στοχευόμενο πρόγραμμα για τους αγρότες, για τις επιχειρήσεις, για την πολύτεκνη οικογένεια, για την παιδεία, για την υγεία, για την ασφάλεια, για τα πάντα.

Ενδεικτικά αναφέρω:

Μείωση ΕΝΦΙΑ 30% εντός διετίας
Μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της Ερτ
Μείωση του φορολογικού συντελεστή στις επιχειρήσεις από 29% στο 20% και στα φυσικά πρόσωπα από 22% στο 9%
Απρολόγητο 1000 ευρώ για κάθε παιδί.
2000 ευρώ ενίσχυση για κάθε παιδί που γεννιέται
Κατάργηση του τέλος επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης
Κατάργηση του νόμου για το άσυλο στα ΑΕΙ και άλλα πολλά

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, κατέθεσα σχεδόν 200 Ερωτήσεις (183) και Αναφορές (2), 16 Επίκαιρες Ερωτήσεις, ενώ συνυπέγραψα πλήθος Επερωτήσεων, Επίκαιρων Επερωτήσεων και Ερωτήσεων με Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων από τον αρμόδιο υπουργό, τις οποίες καταθέσαμε είτε ως Νέα Δημοκρατία είτε ως Τομέας Αγροτικού, Οικονομίας, Άμυνας κ.ά.

Μέσω των Ερωτήσεων, έθεσα υπόψη των αρμόδιων υπουργών και ζήτησα απαντήσεις για σημαντικά θέματα που απασχολούν την Φλώρινα, όπως

Η αύξηση και έγκαιρη καταβολή του επιδόματος θέρμανσης,
Η αύξηση και έγκαιρη εκταμίευση του επιδόματος για τα ξύλα,
Η επαρκής στελέχωση του νοσοκομείου της Φλώρινας, του Κ.Υ. Αμύνταιου και του ΚΑΥΚΑ Αμυνταίου
Η κατασκευή του κάθετου άξονα Φλώρινας-Αμυνταίου-Πτολεμαΐδας
Η σύνδεση της Φλώρινας με τη σιδηροδρομική Εγνατία
Η αύξηση της παρουσίας στρατιωτικών μονάδων σε Φλώρινα και Αμύνταιο
Ζήτησα επίσης απαντήσεις για το πότε επιτέλους θα ολοκληρωθεί το ζωτικής σημασίας για το νομό έργο της τηλεθέρμανσης Φλώρινας και Μελίτης.

Κατέθεσα δεκάδες ερωτήσεις για την στήριξη του Πανεπιστήμιου Φλώρινας με νέα τμήματα, για την κατασκευή αρδευτικών δικτύων, για στάγδην άρδευση στην Πρέσπα, για αρδευτικό δίκτυο στο Δήμο περάσματος και για αρδευτικό δίκτυο στο Δήμο Κλεινών.

Με την ιδιότητά μου ως Αναπληρωτή Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, έθεσα επανειλημμένα στο αρμόδιο υπουργό, θέματα της περιοχής μας και όχι μόνο όπως:

Η αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών που επλήγησαν από την κακοκαιρία και το ρωσικό εμπάργκο.
Η έγκαιρη επιστροφή στους αγρότες μας των χρημάτων από το αγροτικό πετρέλαιο
Η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης και της ενιαίας ενίσχυσης που καθυστερούν δραματικά
Η έγκαιρη πληρωμή από τον ΕΛΓΑ των αποζημιώσεων προς τους αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία
Η χαμηλή –κάτω του κόστους- τιμή του ελληνικού γάλακτος, παρόλη τη μεγάλη ζήτηση
Τα βοσκοτόπια
Αλλά και στα θέματα της οικονομίας, επανειλημμένα κατέθεσα Ερωτήσεις για την απαράδεκτη εξαίρεση της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας από τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας και τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ λόγω του πλούτου που φαίνεται πως έχουμε στα χαρτιά εξαιτίας του λιγνίτη.

Πολλά από τα προαναφερθέντα θέματα, τα έθεσα προς τους αρμόδιους υπουργούς και με επίκαιρες ερωτήσεις, καλώντας τους να απαντήσουν οι ίδιοι στη Βουλή.

ΦΛΩΡΙΝΑ

Έρημος Σαχάρα ο νομός μας. 4 χρόνια δεν έγινε και δεν γίνεται κανένα έργο στο νομό. Ένα απέραντο νεκροταφείο η Φλώρινα και όλη η Ελλάδα.

Η ανεργία στα ύψη. Τα παιδιά μας πάνε στο εξωτερικό για ανεύρεση εργασίας. Το μεγάλο προσωπικό μου στοίχημα είναι η καταπολέμηση της ανεργίας σε συνδυασμό με την καταπολέμηση του δημογραφικού προβλήματος. Δουλειές με αξιοπρεπείς μισθούς για όλους τους νέους και τους ανέργους, για να γυρίσουν τα παιδιά μας από το εξωτερικό, να παντρευτούν, να κάνουν οικογένειες και παιδιά.

Στα 4,5 χρόνια επισκέφτηκα στοχευόμενα όλες τις επιχειρήσεις του νομού και πίεσα για την επίλυση των προβλημάτων τους μέσα στη Βουλή. Κάθε χρόνο τις μέρες του Πάσχα, περίπου 20 μέρες, επισκεπτόμουν όλες τις κοινότητες του νομού. Συζητούσα με τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κάθε Κυριακή επισκεπτόμουν μια κοινότητα και μέσα από μια άτυπη συνέλευση με τους κατοίκους του χωρίου, συζητούσαμε τα τοπικά προβλήματα. Όλα αυτά αφού εκκλησιαζόμουν στον τοπικό ναό, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα στήριξης της Εκκλησιάς, η οποία βαλλόταν πανταχόθεν.

Δεσμευόμαστε για τα παρακάτω έργα:

Άμεση ολοκλήρωση της τηλεθέρμανση Φλώρινας και Μελίτης.
Διπλασιασμός τους επιδόματος θέρμανσης.
Σταθμός ΕΚΑΒ στο Αμύνταιο.
Ολοκλήρωση του κάθετου άξονα Φλώρινας – Αμυνταίου – Πτολεμαΐδας.
Στήριξη και αναβάθμιση του νοσοκομείου Φλώρινας, Κ.Υ. Αμυνταίου και ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου
Δημιουργία 3 νέων τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Φλώρινας

Κατασκευή 3 αρδευτικών δικτύων Πρεσπών, Περάσματος και Κλεινών,
Στήριξη των αγροτών και των τοπικών επιχειρήσεων στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Φιλές και φίλοι, o λαός της Φλώρινας γνωρίζει, ότι όλα αυτά τα χρόνια ήμουν στην πρώτη γραμμή των προβλημάτων και των μεγάλων θεμάτων του νομού.

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι όλα αυτά τα χρόνια, πολιτεύομαι με γνώμονα την αλήθεια και την αξιοπιστία.

Οι πολίτες ζητούν να γυρίσουμε σελίδα. Να φύγουμε από το παλιό το φθαρμένο και να πάμε στο αισιόδοξο το καινούριο,. Το οφείλουμε στην ιστορία μας, στους παλαιότερους αλλά και στις νέες γενιές.

Ο τόπος θέλει δημιουργική έκρηξη. Έλατε μαζί να αλλάξουμε το Αμύνταιο, τη Φλώρινα, την Ελλάδα.

Παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Πάμε μπροστά με όλους τους Φλωρινιώτες ενωμένους.

Πάμε μπροστά με αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, με Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό και Γιάννη Αντωνιάδη βουλευτή Φλώρινας.

Παρακαλούμε ακολουθήστε μας και κάντε μας like
error45
fb-share-icon14
Tweet 10
fb-share-icon20

Οι καλύτερες τιμές της αγοράς και για τον Νομό Φλώρινας

amyntaio-google

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button
error

Παρακαλούμε ακολουθήστε μας και κάντε μας like