Amyntaio News
( Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025 ) 04:44:14
13 °c
Amyntaio
11 ° Σα
13 ° Κυ
  • Αρθρογραφία
  • Aθλητικά
  • Συνταγές
  • Τοπικά
    • Εκδηλώσεις
    • Πολιτιστικά
    • Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου
  • Αμύνταιο
  • Αγγελίες Εργασίας
    • Ενοικιάσεις
    • Πωλήσεις
  • Φλώρινα
  • Αρθρογραφία
  • Aθλητικά
  • Συνταγές
  • Τοπικά
    • Εκδηλώσεις
    • Πολιτιστικά
    • Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου
  • Αμύνταιο
  • Αγγελίες Εργασίας
    • Ενοικιάσεις
    • Πωλήσεις
  • Φλώρινα
13 °c
Amyntaio
11 ° Σα
13 ° Κυ
Amyntaio News
Amyntaio News
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
Ψάχνεις μεταχειρισμένο; Auto Soumpasis, 7ης Νοεμβρίου Φλώρινα, τηλ. 23850 26074

soumpasis-car-florina

proodos-market-amyntaion

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αποχαιρετά την Αντιπρυτάνισσα Διοικητικών Υποθέσεων και Ολιστικής Μέριμνας, καθηγήτρια Άννα Σπύρτου

Η ακαδημαϊκή και κοινωνική προσφορά της Άννας Σπύρτου στη Δυτική Μακεδονία

4 Δεκεμβρίου 2023
in Κοινωνία
2
0

           Social Cafe Bar στο Αμύνταιο
socia;33

Αναπαύτηκε σήμερα Κυριακή 3.12.2023 νικημένη από την ασθένεια, αλλά όχι ηττημένη από τη ζωή, η ξεχωριστή, αγαπημένη Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Άννα Σπύρτου.
Η Άννα Σπύρτου του Δημητρίου και της Ελένης γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1966 στη Θεσσαλονίκη. Το 1990 αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ. και το 2002 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Για μια 8ετία δίδαξε μαθήματα της ειδικότητάς της στο Αμερικανικό Κολέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης και το 2004 εκλέχτηκε Λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με αντικείμενο «Φυσική και η Διδακτική της». Μέχρι το 2019 εξελίχτηκε σε όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες υπηρετώντας στο ίδιο Τμήμα, ενώ τον Αύγουστο του 2019 εκλέχτηκε Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων και Ολιστικής Μέριμνας του Ιδρύματος, ένα αξίωμα που υπηρέτησε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα και προσήλωση.
Στο ακαδημαϊκό της έργο η Άννα Σπύρτου έχει μελετήσει όψεις της αναπτυξιακής έρευνας και παραγωγής υλικού στο πεδίο των Φυσικών Επιστημών για την τυπική και μη τυπική εκπαίδευση. Στο ΠΤΔΕ της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών έχει διδάξει 5 προπτυχιακά μαθήματα και 5 μαθήματα σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, έχει επιβλέψει περισσότερες από 30 πτυχιακές και 22 μεταπτυχιακές εργασίες, καθώς και 3 διδακτορικές διατριβές. Έχει συγγράψει πλήθος επιστημονικών άρθρων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, καθώς και ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια. Έχει συμμετάσχει ως κύρια ερευνήτρια ή συνεργάτιδα σε χρηματοδοτούμενα ελληνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα, ενώ πρόσφερε έργο ως κριτής σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και αξιόλογη δράση ευθύνης σε επιστημονικές ενώσεις και σωματεία. Τα τελευταία εννέα χρόνια η ερευνητική της δραστηριότητα εστίαζε στην εισαγωγή του περιεχομένου της Νανοεπιστήμης-Νανοτεχνολογίας στην πρωτοβάθμια κυρίως εκπαίδευση.
Πλούσιο και ποιοτικό είναι και το διοικητικό έργο της Άννας Σπύρτου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Από το 2007 μέχρι σήμερα ήταν μέλος της Επιτροπής στη Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) του Ιδρύματος. Υπήρξε διευθύντρια του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες, το Περιβάλλον και την Τεχνολογία», μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΜΣ «Επιστήμες της Αγωγής – Παιδαγωγική και Νέες Τεχνολογίες», Πρόεδρος του Επιστημονικού-Εποπτικού Συμβουλίου στο Πειραματικό Σχολείο Φλώρινας και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής για την κατάρτιση των πινάκων επιλογής και την επιλογή των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου, καθώς και των Προϊσταμένων των Κ.Ε.Σ.Υ. και Κ.Ε.Α. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης, συμμετείχε στην εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδίου για την οργάνωση και λειτουργία του Ινστιτούτου Δια Βίου Εκπαίδευσης στο ΠΔΜ, μέλος της Επιτροπής Τεχνολογίας και Καινοτομίας του ΠΔΜ, μέλος της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης του ΠΤΔΕ, καθώς και μέλος της Ομάδας σύνταξης του Οδηγού Σπουδών του ΠΤΔΕ. Σημαντικό είναι και το έργο που έχει προσφέρει με την ιδιότητα του Προέδρου του ΕΣΔΕΠ στο ΠΔΜ κατά τη διετία 2013-2015.
Τα στοιχεία της προσωπικότητάς της συνοψίζονται σε τέσσερις έννοιες: συνεργατικότητα, καινοτομία, κοινωνική προσφορά.
Η Άννα Σπύρτου πίστευε στη συνεργατικότητα ως φιλοσοφία της ακαδημαϊκής έρευνας και διδασκαλίας. Αυτό τεκμηριώνεται από την αδιάλειπτη συνεργασία της με άλλους ερευνητές εθνικού και διεθνούς βεληνεκούς, τη συνυπογραφή ερευνητικών εργασιών, καθώς και τη συνεργασία με υποψήφιους διδάκτορες και φοιτητές προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς για την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού, εστιασμένου στις Φυσικές Επιστήμες και στη διδασκαλία τους. Το γραφείο της ήταν πάντοτε ανοιχτό –συχνά χωρίς διάκριση ανάμεσα σε καθημερινές και σχόλες– για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, με σκοπό την οργάνωση επιστημονικού έργου σε κάθε επίπεδο. Εξάλλου μέσα από την επιστημονική και εμψυχωτική υποστήριξη των συνεργατών της, έχει βοηθήσει ώστε να αναδειχτούν επιστημονικά και επαγγελματικά εκπαιδευτικοί, απόφοιτοι του ΠΤΔΕ και μεταπτυχιακοί φοιτητές, διδάκτορες και ερευνητές στον χώρο των Φυσικών Επιστημών.
Το ερευνητικό έργο της Άννας Σπύρτου έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης και αφήνει ένα ισχυρό αποτύπωμα στην πρόοδο της επιστήμης. Το πάθος της για καινοτομία σε ποικίλες μορφές τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης φαίνεται από μία σειρά δράσεων και συνεργασιών που έχει αναπτύξει σε πολλά επίπεδα:
Συμετείχε στον σχεδιασμό και στη διδασκαλία μαθημάτων σε φοιτητές του διεθνούς Πρόγραμματος ERASMUS (2010 -2012) ‘Άνθρωποι και χώρος στη Δυτική Μακεδονία’, που τιμήθηκε με δύο βραβεία από το ΙΚΥ.
Συνέβαλε στην ανάπτυξη δύο Προγραμμάτων ERASMUS για την Κριτική Σκέψη, όπου εμπλέκεται το ΠΤΔΕ είτε ως συντονιστής είτε ως συνεργάτης, αλλά και οι εκπαιδευτικές κοινότητες της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Φλώρινα.
Εκπαιδευτική καινοτομία αποτέλεσε η δημιουργία του Εκπαιδευτικού Δικτύου Δυτικής Μακεδονίας “ekdydyma” το 2011, ενός συνεργατικού σχηματισμού-forum μεταξύ εν ενεργεία εκπαιδευτικών, ερευνητών, θεσμικών εκπροσώπων της Πολιτείας και φοιτητών.
Εκπαιδευτική καινοτομία αποτέλεσε η ενασχόλησή της με τη διδασκαλία της Νανοτεχνολογίας στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση, με την παράλληλη δημιουργία της κοινότητας μάθησης Florinano, όπου συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές σχολείων της Δυτικής Μακεδονίας.
Καινοτομία ήταν και η διοργάνωση και υλοποίηση πέντε (5) Φεστιβάλ Φυσικών Επιστημών στην πόλη της Φλώρινας, όπου συμμετείχαν 30 δημοτικά σχολεία, 600 μαθητές και μαθήτριες, 10 εκπαιδευτικοί και 130 φοιτητές και φοιτήτριες.
Καινοτομία αποτελεί και η έμπνευσή της να σχεδιάσει για την ευρεία επιστημονική κοινότητα δύο εκπαιδευτικά φιλμ:
‘Το ταξίδι της ηλεκτρικής ενέργειας’1 (3ο Εθνικό Βραβείο στο διαγωνισμό Μάθηση και Τεχνολογία, 2011)
Το ‘Florinano’2 (1ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο από τη European Union of Science Journalists’ Association-EUSJA, 2016).
Στο πολυσχιδές και πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο της Άννας Σπύρτου περιλαμβάνονται επιστημονικά άρθρα για τη διάχυση εκπαιδευτικών καινοτομιών ανάμεσα σε διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα, καθώς και η επιστημονική επιμέλεια του συγγράμματος με τίτλο «Διερευνώντας τα μυστικά του Νανόκοσμου», το πρώτο στην ελληνική γλώσσα που αφορά το καινοτομικό περιεχόμενο της Νανοεπιστήμης-Νανοτεχνολογίας.
Μεγάλο μέρος της δράσης της είχε επιμορφωτικό χαρακτήρα για Εκπαιδευτές και Στελέχη Εκπαίδευσης αναφορικά με το Σχολείο του 21ου αιώνα. Σταθερός ο εστιασμός της στη σύνδεση της επιστημονικής θεωρίας με την πράξη της διδασκαλίας, κάτι που ενισχύθηκε και τεκμηριώθηκε ως προσωπική ακαδημαϊκή αντίληψη από την εξάμηνη παραμονή της στη Φιλανδία, όπου επισκέφθηκε και παρακολούθησε μαθήματα σε πρότυπα σχολεία του εκεί εκπαιδευτικού συστήματος.
Η κοινωνική προσφορά της Άννας Σπύρτου πηγάζει ευθέως από μια κοινωνικοκεντρική και όχι ατομοκεντρική αντίληψη του κόσμου. Συνδέεται με τον πυρήνα των Φυσικών Επιστημών, την ερμηνεία του κόσμου που μας περιβάλλει, αλλά αναδεικνύει και σημαντικές διεπιστημονικές περιοχές των επιστημών αυτών, συνδέοντας την επιστήμη με την κοινωνία, το περιβάλλον και τον πολισμό στην κατεύθυνση της Υπεύθυνης Έρευνας και Καινοτομίας.
Καταρχάς η στοχοθεσία του ακαδημαϊκού της έργου δίνει έμφαση στη σχέση ανάμεσα στις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία και την κοινωνία∙ περιλαμβάνει πρακτικές αναστοχασμού για τους εκπαιδευτικούς και δίνει έμφαση στις πολιτισμικές και ανθρώπινες αξίες που διαποτίζουν την Παιδαγωγική Γνώση Περιεχομένου στις Φυσικές Επιστήμες∙ προωθεί τη γνώση αυτή στην κατεύθυνση της μείωσης των εκπαιδευτικών ανισοτήτων και τη διαπολιτισμικότητα σε ό,τι αφορά τη διδασκαλία των ΦΕ, αλλά και την προώθηση έργων ειρήνης και κατανόησης μεταξύ ανθρώπων και λαών∙ θέτει βάσεις για τη διαμόρφωση ενός forum διεθνούς συνεργασίας στην περιοχή των ΦΕ με στόχο την έρευνα, την ανταλλαγή εμπειριών και τη σύνδεση με οργανισμούς που εργάζονται σε ανάλογες κατευθύνσεις∙ τέλος, διατυπώνει προτάσεις καλής πρακτικής για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, οι οποίες εμφορούνται από τις παραπάνω αρχές και είναι υλοποιήσιμες στο πλαίσιο της υπάρχουσας ελληνικής εκπαιδευτικής κουλτούρας.
Ειδικότερα στην περιοχή της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας, η κοινωνική προσφορά της Άννας Σπύρτου ήταν εξαιρετικά σημαντική. Ωφέλησε τον τόπο όχι μόνο διότι επέλεξε να πολιτογραφηθεί εκεί ως Φλωρινιώτισσα, αλλά και επειδή επηρέασε θετικά τους κατοίκους για την ανάληψη συμμετοχικών δράσεων που αφορούσαν ζητήματα της τοπικής κοινωνίας. Ως ακαδημαϊκός και πολίτης είχε παρέμβει συστηματικά σε θέματα που αφορούσαν τον ρόλο του Πανεπιστημίου, τη σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία, την ανάδειξή του ως πόλου προόδου και ευημερίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αλλά και την άρση της απομόνωσης που είχε επιβάλει η γεωγραφική θέση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Πιο συγκεκριμένα, η Άννα αγωνίστηκε για τη διατήρηση της ενεργού λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής στη Φλώρινα με την ίδρυση της Κίνησης Φίλων του Τρένου  (2012)∙ την παραμονή της έδρας των πανεπιστημιακών Τμημάτων στην πόλη και τη Διεύρυνση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την ενσωμάτωση των ΤΕΙ∙ την ίδρυση του Τμήματος Ψυχολογίας στη Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών της Φλώρινας, αλλά και τη διεθνή συμμετοχή των Παιδαγωγικών Τμημάτων της Σχολής σε ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS. Αποκορύφωμα της προσφοράς της στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – για τους φοιτητές, τους διδάσκοντες και τους εργαζόμενους σε αυτό – είναι το έργο που αφήνει πίσω της ως Αντιπρυτάνισσα: Αποβλέποντας στην ολιστική υποστήριξη των φοιτητών και φοιτητριών, των διοικητικών υπαλλήλων, καθώς και του εκπαιδευτικού και ερευνητικού προσωπικού του Ιδρύματος σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, η Άννα Σπύρτου σχεδίασε, οργάνωσε και συντόνισε –με την υποστήριξη του ΕΛΚΕ και της Συγκλήτου– ένα σύνολο βιο-ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών και δράσεων, όπως αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, πληροφόρηση, καθώς και υπηρεσίες πρόληψης, προαγωγής υγείας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης. Με δική της πρωτοβουλία, και στο πλαίσιο του έργου ‘Διαχείριση Μέριμνας και Ευεξίας του Ανθρώπινου Δυναμικού στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας’, πραγματοποιήθηκε η αναβάθμιση του εξοπλισμού στις Φοιτητικές Εστίες και στα ήδη υπάρχοντα γυμναστήρια, καθώς και η δημιουργία κέντρων αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων, με στόχο τη διατήρηση της υγείας και την υποστήριξη της βιολογικής και κοινωνικής ευεξίας του ανθρώπινου δυναμικού του Ιδρύματος. Με δική της πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκαν επίσης διαζώσης σεμινάρια και webinars, ημερίδες και δράσεις για ζητήματα όπως COVID_19, φοιτητοκεντρική μάθηση και διδασκαλία, εργασιακό στρες, έμφυλη βία. Ακόμη, υπογράφηκαν σύμφωνα συνεργασίας με φορείς και Yπηρεσίες, όπως οργανισμούς αθλητικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες, επιστημονικούς φορείς, εθελοντικές οργανώσεις κ.λπ.
Ιδιαίτερα εμβληματική στη δράση της Αντιπύτανη Άννας Σπύρτου είναι η δημιουργία της Μονάδας Υποστήριξης Φοιτητών Ευπαθών Ομάδων (ΜΥΦΕΟ), με στόχο την επίτευξη της ισότιμης πρόσβασης στις ακαδημαϊκές σπουδές των φοιτητών με διαφορετικές ικανότητες, απαιτήσεις, και ανάγκες. Η Πράξη χρηματοδοτήθηκε αρχικά από το ΕΣΠΑ, ενώ στη Σύνοδο των Πρυτάνεων το 2023 στην Καστοριά αποφασίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας της με χρηματοδότηση από το αρμόδιο Υπουργείο.
Η οδυνηρή απώλεια της Άννας Σπύρτου αφήνει ένα τεράστιο κενό στην ακαδημαϊκή κοινότητα της Δυτικής Μακεδονίας, την κοινωνία της Φλώρινας και όσους την αγαπήσαμε. Το πάθος της για την επιστήμη, για το δημοκρατικό δημόσιο πανεπιστήμιο και για κάθε όνειρο που δίνει νόημα στη ζωή μας αναγνωρίζεται στα σημερινά μηνύματα που της στέλνουν σήμερα τα «παιδιά» της και οι συνεργάτες της από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

‘Καλό ταξίδι κυρία μας, θα σε θυμόμαστε για πάντα! Ένας μοναδικός άνθρωπος που μας σμίλεψε σαν εκπαιδευτικούς με πολλή προσοχή και αγάπη’
‘Αχ γλυκιά μου κυρία, πόσα πολλά μάθαμε όλοι δίπλα σου! Δεν θα ξεχαστείς ποτέ! Συλλυπητήρια σε όλους όσους την έχουν στην καρδιά τους’
‘Πόσο κρίμα… με πόση αξιοπρέπεια αγωνίστηκε… πόσα έχουμε κερδίσει όλοι από τη διδασκαλία της… ήθος και ενσυναίσθηση πάντα για όλους… και απίστευτο χιούμορ…’
‘Η Άννα αγάπησε τον τόπο και τους ανθρώπους. Αγωνίστηκε για έναν καλύτερο, πιο δίκαιο κόσμο. Για την ισονομία και τον ανθρωπισμό. Πίστεψε στη δύναμη της εκπαίδευσης να συνδέσει και να ενδυναμώσει τους ανθρώπους, να εξελίξει την κοινωνία. Έμαθα πολλά από τη διακριτικότητα, το πάθος και την αφοσίωση της Άννας. Θα τη θυμάμαι με αγάπη για όλα αυτά’
‘Μια Γυναίκα… Άνθρωπος, επιστήμονας, πρότυπο όλων μας. Οι δάσκαλοι και όλοι όσοι διδάχθηκαν από ΚΕΙΝΗ είμαστε φτωχότεροι από σήμερα’
‘Υπήρξε τόσο λατρευτή από όλους μας, απ’ όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Φίλη με όλους. Γεφύρωνε σχέσεις. Υπέρμαχη των συγκλίσεων έναντι των διαφορών. Πάντοτε εκδήλωνε αγάπη. Υπερασπιζόταν τη βάση, την κοινωνική βάση, όχι τα κεφάλαια. Ως αντιπρυτάνισσα, έκανε τεράστιο έργο.[…] Δεν ξέρω εάν έχει υπάρξει άλλος άνθρωπος που να έχει καταφέρει να ενδυναμώσει τόσο πολύ τη «φωνή» των φοιτητών και φοιτητριών και να υπερασπιστεί με τόση ζωντάνια και σθένος το συμφέρον του τόπου της Φλώρινας, το καλό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας’

Κατερίνα Δημητριάδου
Ομότιμη Καθηγήτρια
Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Διαβάστεακόμη !!

Δήμαρχος Αμυνταίου, το τρένο θα ξαναρθει και ειναι απλα φήμες η μετακινηση της 106ης Μοίρας Αυτοκινούμενου Μέσου Πυροβολικού απο το Αμύνταιο

18χρονος ημεδαπός, παραλήπτης ταχυδρομικού δέματος στη Καστόρια, το οποίο περιείχε ναρκωτικά

Εκτροπή οχήματος στη Λευκόβρυση Κοζάνης

Σύλληψη 22χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Φλώρινας, για ανυποταξία στο εσωτερικό

Κοινοποίηση4Tweet3Κοινοποίηση1ΚοινοποίησηΚοινοποίηση μέσω e-mail
-----------------------

Ακολούθησε και διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News πατήστε εδώ

Ακολούθησε μας στο X (πρώην Twitter) Χ πατήστε εδώ 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube, πατήστε εδώ.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αν θες να συνεχίσεις να βλέπεις τα νέα άρθρα, από το amyntaionews.gr μπορείς να επισκεφτείς τη σελίδα μας στο Meta - Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=61564656630469
και να κάνεις απλά 2 κλικ:
1. Επιλέγεις: Ακολουθείτε
2. Διαλέγεις: Να εμφανίζονται πρώτα

Related Posts

Δήμαρχος Αμυνταίου, το τρένο θα ξαναρθει και ειναι απλα φήμες η μετακινηση της 106ης Μοίρας Αυτοκινούμενου Μέσου Πυροβολικού απο το Αμύνταιο
Τοπικά νέα

Δήμαρχος Αμυνταίου, το τρένο θα ξαναρθει και ειναι απλα φήμες η μετακινηση της 106ης Μοίρας Αυτοκινούμενου Μέσου Πυροβολικού απο το Αμύνταιο

Συνέντευξη τύπου παραχωρησε σήμερα Πέμπτη 8 Μαΐου το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Αμυνταίου...

Διαβάστε περισσότεραDetails
Σύλληψη 44χρονου αλλοδαπού σε περιοχή της Φλώρινας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση
Καστοριά

18χρονος ημεδαπός, παραλήπτης ταχυδρομικού δέματος στη Καστόρια, το οποίο περιείχε ναρκωτικά

Κατόπιν οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης...

Διαβάστε περισσότεραDetails
Εκτροπή οχήματος στη Λευκόβρυση Κοζάνης
Κοζάνη

Εκτροπή οχήματος στη Λευκόβρυση Κοζάνης

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 30 Απριλίου λίγο μετά τις...

Διαβάστε περισσότεραDetails
Σύλληψη 44χρονου αλλοδαπού σε περιοχή της Φλώρινας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση
Φλώρινα

Σύλληψη 22χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Φλώρινας, για ανυποταξία στο εσωτερικό

Συνελήφθη χθες (18-04-2025) το πρωί σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του...

Διαβάστε περισσότεραDetails
Μαύρος μανδύας για το Μποδοσάκειο, κλείνουν κλινικές
Τελευταίες ειδήσεις

Μαύρος μανδύας για το Μποδοσάκειο, κλείνουν κλινικές

Συνδημότισσες, συνδημότες φίλες και φίλοι.. Είναι πολύ άσχημο τέτοιες ώρες που όλοι...

Διαβάστε περισσότεραDetails
Σε συνέλευση στο μπλόκο Αντιγόνου καλεί ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας
Κοινωνία

Ανακοίνωση για δηλώσεις ζημιάς και αποζημιώσεις

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας ενημερώνει τους παραγωγούς...

Διαβάστε περισσότεραDetails
Ἐσταυρωμένον
Κοινωνία

Εἰς τὸν Ἐσταυρωμένον

Ὅταν σὲ βλέπω στὸν Σταυρὸ ἐπάνω, καρφωμένον, γυμνόν, μὰ καὶ αἱμόφυρτον καὶ...

Διαβάστε περισσότεραDetails
Συλλυπητήριο ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμυνταίου
Κοινωνία

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα

Η είδηση της πρόωρης απώλειας του Στέφανου Βασιλειάδη συζύγου της Ξανθίππης Αλεξανδρίδου,...

Διαβάστε περισσότεραDetails
Ευχαριστήρια επιστολή της Δημοτικής Αρχής Αμυνταίου προς την Τράπεζα Πειραιώς
Κοινωνία

Επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύση Σταμενίτη, στο Αμύνταιο

Κατόπιν επικοινωνίας του Βουλευτή της ΝΔ Π.Ε. Φλώρινας, κ. Σταύρου Παπασωτηρίου με...

Διαβάστε περισσότεραDetails
Τώρα είναι η ώρα! Να φέρουμε τα πάνω-κάτω! Να βάλουμε τη σφραγίδα μας!
Κοινωνία

Συγκρότηση σε σώμα του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων

Την Πέμπτη 10 Απριλίου 2025 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων...

Διαβάστε περισσότεραDetails
Επόμενη Ανάρτηση
Έκθεση Φωτογραφίας: “H Μακεδονία γιορτάζει”

Έκθεση Φωτογραφίας: “H Μακεδονία γιορτάζει”

Αναβίωσε για μια ακόμη χρονιά το έθιμο Τσιριβάρβαρα 2023, στο Αμύνταιο

Βίντεο - Αναβίωσε για μια ακόμη χρονιά το έθιμο Τσιριβάρβαρα 2023, στο Αμύνταιο

Πατήστε εδώ και γράψτε το σχόλιο σας για αυτό το δημοσίευμα!
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

amyntaionews.gr

Ο δικός σας τρόπος με την ενέργεια

https://www.dei.gr/el/mydei/

Η εταιρεία ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ AE ΟΤΑ είναι κοντά σας για να σας προσφέρει φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό

KOSMHMATA-Sofia-Lovatsi
Thenews-of-ptolemaida

Πατήστε και ακουστέ τώρα

viva-radio-ptolemaida
Κάντε κλικ επάνω στην παρακάτω φωτογραφία για να δείτε το "ΝΕΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΜΕ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ". Οι τιμές ισχύουν (από 5/5/2025 μέχρι 24/5/2025) proodos-mark2 width=

Ροη ειδήσεων

Δήμαρχος Αμυνταίου, το τρένο θα ξαναρθει και ειναι απλα φήμες η μετακινηση της 106ης Μοίρας Αυτοκινούμενου Μέσου Πυροβολικού απο το Αμύνταιο

Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας με τον Διοικητή του Μποδοσάκειο

18χρονος ημεδαπός, παραλήπτης ταχυδρομικού δέματος στη Καστόρια, το οποίο περιείχε ναρκωτικά

Εξετάσεις Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στο 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας

Πρόσκληση επιχειρήσεων σε ενημερωτική εκδήλωση για τη Μαθητεία στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Φλώρινας

Startup Europe Week Kozani – «Ανάπτυξη Τοπικού Οικοσυστήματος Νεοφυών Επιχειρήσεων

Ημερίδα με θέμα «Ψηφιακός Εθισμός και Οικογένεια»

Εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ – Από την Απολιγνιτοποίηση στην Αποστρατικοποίηση;

Προηγούμενο Επόμενο

Τα ποιο διαβασμένα

  • Ηλικιωμένος στη Καστόρια, αυτοπυρπολήθηκε στην αυλή του σπιτιού του

    Φλώρινα: Θανάσιμος τραυματισμός 63χρονης από όχημα

    1138 Κοινοποίηση,
    Κοινοποίηση 455 Tweet 285
  • Ξεκίνησε η εμποροπανήγυρη Αμυνταίου 2024, πλούσιο Φωτορεπορταζ και Βίντεο

    930 Κοινοποίηση,
    Κοινοποίηση 372 Tweet 233
  • Αγέλη λύκων στο χωριό Φιλώτας στην Φλώρινα

    923 Κοινοποίηση,
    Κοινοποίηση 369 Tweet 231
  • Σκανδαλώδες αγορά κουρτινών πολυτελείας 2.569,56 ευρώ, από τον νέο Δήμαρχο Αμυνταιου κ. Ιωάννη Λιάση και ταυτόχρονα πρόεδρο, για την αίθουσα του Δ.Σ της ΔΕΤΕΠΑ

    679 Κοινοποίηση,
    Κοινοποίηση 272 Tweet 170
  • Αρκούδα σε αυλή σπιτιού στο Ξινο Νερό Φλώρινας

    669 Κοινοποίηση,
    Κοινοποίηση 268 Tweet 167
  • Πένθος στο Βαρικό Αμυνταίου – Πέθανε 33χρονη

    657 Κοινοποίηση,
    Κοινοποίηση 263 Tweet 164
  • Φλώρινα: Ζωή σε τέσσερις ανθρώπους έδωσε ο 16χρονος Παντελής

    600 Κοινοποίηση,
    Κοινοποίηση 240 Tweet 150

Τοπικά Νέα

Δήμαρχος Αμυνταίου, το τρένο θα ξαναρθει και ειναι απλα φήμες η μετακινηση της 106ης Μοίρας Αυτοκινούμενου Μέσου Πυροβολικού απο το Αμύνταιο

Aνακοίνωση του Γυμνασίου Λεχόβου

Ημιμαραθώνιος και αγώνες 5km και 1km, στο Αμύνταιο

Διανομή τροφίμων στους Δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, από τον Δήμο Αμυνταίου

Πρόσκληση σε έκθεση έργων μαθητών ΕΠΑΛ Αμυνταίου

Δείτε ολόκληρη την σημερινή μαθητική παρέλαση, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Αμύνταιο – Βίντεο

Δείτε το πλούσιο φωτορεπόρταζ, για την σημερινή εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 2025, στο Αμύνταιο

Πρόγραμμα της 25ης Μαρτίου 2025 στον Δήμο Αμυνταίου

Ούτε μια ημέρα η παιδιατρική κλινική, του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας

θεατρική παράσταση του 1ου ΕΠΑΛ Αμυνταίου

Μεγαλειώδη η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αμύνταιο, για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη – Βίντεο

Μεταφορά Λαϊκής Αγοράς Αμυνταίου, λόγω αργίας της Καθαράς Δευτέρας

Ψάχνει την υπέρβαση απέναντι στον Φέρωνα Βέροιας ο Αμύντας

Φωτιά σε καλαμιώνες της Λίμνης Πετρών

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Ήττα για τον Αμύντα από τον Αλέξανδρο Αξιούπολης

Φωτιά στο Βαρικό προξένησε σοβαρές ζημιές σε οίκημα και κουζίνα καταστήματος

Αποφασισμένος στο ντέρμπι με τον Αλέξανδρο Αξιούπολης ο Αμύντας Αμυνταίου

Προηγούμενο Επόμενο

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιοδήποτε θέμα που σας απασχολεί, θέλετε να κάνετε καταγγελία, ανακοίνωση, εκπαιδευτικές δραστηριότητες κτλπ να μας ενημερώσετε στο παρακάτω email: 24ores.enimerosi@gmail.com

Βρείτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει και διαβάστε!!

Ιστορικό

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News,   πατήστε εδώ

Ακολούθησε μας στο X (πρώην Twitter) Χ πατήστε εδώ,  .

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube, πατήστε εδώ.

Δήμαρχος Αμυνταίου, το τρένο θα ξαναρθει και ειναι απλα φήμες η μετακινηση της 106ης Μοίρας Αυτοκινούμενου Μέσου Πυροβολικού απο το Αμύνταιο
Τοπικά νέα

Δήμαρχος Αμυνταίου, το τρένο θα ξαναρθει και ειναι απλα φήμες η μετακινηση της 106ης Μοίρας Αυτοκινούμενου Μέσου Πυροβολικού απο το Αμύνταιο

Συνέντευξη τύπου παραχωρησε σήμερα Πέμπτη 8 Μαΐου το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Ιωάννης Λιάσης μαζί με την εντεταλμένη Σύμβουλος...

Διαβάστε περισσότεραDetails

Copyright © 2025 - All rights reservedby Designed by Amyntaionews.gr.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρθρογραφία
  • Aθλητικά
  • Συνταγές
  • Τοπικά
    • Εκδηλώσεις
    • Πολιτιστικά
    • Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου
  • Αμύνταιο
  • Αγγελίες Εργασίας
    • Ενοικιάσεις
    • Πωλήσεις
  • Φλώρινα
Your text

Copyright © 2025 - All rights reservedby Designed by Amyntaionews.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση cookies. Πολιτική απορρήτου και cookies.