
Με πιπεριές Φλωρίνης από βάζο και ένα ποιοτικό, χωριάτικο λουκάνικο της αρεσκείας μας ετοιμάζουμε μια χορταστική φριτάτα, ιδανική για brunch αλλά και για μεσημεριανό, συνοδεία μιας πράσινης σαλάτας.
Υλικά
Μερίδες: 3
200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
30 ml ελαιόλαδο
6 αυγά
ψιλοκομμένος μαϊντανός
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τη φριτάτα με χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριές Φλωρίνης, αρχικά κόβουμε σε λεπτές φέτες το λουκάνικο.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι 20 – 22 εκ. και το τηγανίζουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Στραγγίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το ξερό θυμάρι και το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε για 1 – 2 λεπτά επιπλέον.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο.
Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ψήνουμε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από κάτω.
Στη συνέχεια τη μεταφέρουμε στο φούρνο κάτω από καυτό γκριλ, να πήξει και να ροδίσει (αν το χερούλι είναι πλαστικό, το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο για να μην καεί).
Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε τη φριτάτα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τη σερβίρουμε σε τριγωνικά κομμάτια. Συνοδεύουμε με ψωμί ή παξιμάδια της αρεσκείας μας.
gastronomos.gr
Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!
- Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.