
Το γιαούρτι, τα αυγά, το γάλα και το αλεύρι δίνουν πλούσια, αφράτη υφή στην γιαουρτόπιτα και ή φέτα, με την φρέσκια μυζήθρα, χρυσαφένια κρούστα στην επιφάνεια.
Υλικά
400 gr
στραγγιστό γιαούρτι
200 gr
νερό
500 gr
φρέσκο γάλα
4
μεγάλα αυγά
200 gr
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 gr
καλαμποκάλευρο
300 gr
σκληρή φέτα σε χοντρά τρίμματα
150 gr
φρέσκια μυζήθρα σε χοντρά τρίμματα
1 πρέζες
μοσχοκάρυδο
2 κ.γ.
μάραθο ψιλοκομμένο
Λίγο
αλάτι
Λίγο
πιπέρι
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
2 κ.σ.
βούτυρο
Εκτέλεση
Αλείφουμε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο ένα ταψί 24 x 32 εκ. και το μεταφέρουμε στη μεσαία σχάρα καλά προθερμασμένου φούρνου, στους 180°C στον αέρα. Το αφήνουμε για 5 λεπτά να κάψει.
Παράλληλα, ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ το γιαούρτι, τα αυγά, το νερό, το μισό γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, λίγο πιπέρι και αλάτι και τα χτυπάμε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθούν σε ένα ρευστό χωρίς κόμπους χυλό.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.
Βγάζουμε με προσοχή το καυτό ταψί από το φούρνο και αδειάζουμε μέσα το χυλό.
Πασπαλίζουμε με το μάραθο και σκορπάμε από πάνω τα τριμμένα τυριά.
Επαναφέρουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε την πίτα για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να σταθεροποιηθεί το κέντρο της. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, θα φουσκώσει αρκετά, όπως το σουφλέ.
Αφήνουμε τη γιαουρτόπιτα εκτός φούρνου για 15 λεπτά, να πέσει ελαφρώς ο όγκος της, να σφίξει η πίτα και να κρυώσει ελαφρώς, ώστε να μπορούμε να την κόψουμε σε κομμάτια.
Τη σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστή.
argiro.gr
Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!
- Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.