Επικαιρότητα

Ευχαριστήρια επιστολή του Γυμνασίου Φιλώτα προς την Εύξεινο Λέσχη Φιλώτα

Την Τετάρτη 15/12/2021 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον χώρο της Ευξείνου Λέσχης Φιλώτα , στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και της προσπάθειας ανοίγματος του Γυμνασίου Φιλώτα στην τοπική κοινότητα.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Καζαντζίδου Άννα ασχολήθηκαν με την τοπική πολιτιστική κληρονομιά και συγκεκριμένα με το δρώμενο των «Μωμόγερων».
• Ευχαριστούμε τον κύριο Θέμη Απατσίδη(εκπαιδευτικό και συγγραφέα του βιβλίου «Μωμογέρεα, το λαϊκό παραδοσιακό δρώμενο Κοτσαμάνια στο Καρυοχώρι») για την παρουσίαση των ιστορικών στοιχείων γύρω από το έθιμο.
• Επίσης, ευχαριστούμε την πρόεδρο (κ.Κινατζίδου Βασιλική) και τα μέλη(κ.Αλεξανδρίδη Βασίλη, κ.Χαραλαμπίδη Νίκο, κ.Αβραμίδη Αναστάσιο) του διοικητικού συμβουλίου της Ευξείνου Λέσχης Φιλώτα, καθώς και τον χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου Ποντίων Μανιακίου «Αμάσεια» κ.Εμμανουηλίδη Δαμιανό, οι οποίοι βοήθησαν ιδιαίτερα για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.
• Τέλος, ευχαριστούμε τα παιδιά, Τοπαλίδη Ανέστη, Εμμανουηλίδη Βασίλη και Παπαδόπουλο Πέτρο που παρουσίασαν το δρώμενο με την συνοδεία λύρας από τον Εμμανουηλίδη Βενιαμίν.

Social cafe bar Αμυνταιο - Καφετέρια · Μπαρ - Μεγάλου Αλεξάνδρου 1 - Επικοινωνία 2386 023114 Social cafe bar Αμυνταιο - Καφετέρια · Μπαρ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button