Επικαιρότητα

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 35-39 ετών για όλα τα εμβόλια, ποιοι παίρνουν σειρά

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η επιχείρηση «Ελευθερία» στη χώρα και την Τετάρτη (26/05) άνοιξε η πλατφόρμα για τους 35-39 ετών για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson)

Με βάση τα τελευταία στοιχεία από τον ΕΟΔΥ, την Τρίτη (25/05), οι εμβολιασμοί στη χώρα μας ξεπέρασαν τα πέντε εκατομμύρια, όπως ανέφερε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, σειρά θα πάρει η ηλικιακή ομάδα 30-34, ενώ εκτιμάται ότι έως τις 7 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18-29 ετών.

Την Τρίτη (25/05) ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, απηύθυνε νέο κάλεσμα σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, να το πράξουν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακόμα δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία».

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την προσδοκία ότι το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό θα τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν με ενιαίους κανόνες. Αναφερόμενος στον εμβολιασμό για τα παιδιά άνω των 12 ετών, σημείωσε ότι από τη στιγμή που θα εγκριθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αυτό θα δώσει νέα δυναμική στον εμβολιασμό».

Οι αριθμοί των εμβολιασμών

Την Τρίτη 25 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν 94.164 εμβολιασμοί.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 5.107.830 εμβολιασμοί.
Και τις δύο δόσεις έχουν κάνει 1.836.773 συμπολίτες μας.
Με τουλάχιστον μία δόση έχουν εμβολιαστεί 3.357.696 πολίτες.

Πάνω από 364.000 έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού στις ηλικίες 40-44

Με βάση τα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ, πάνω από 364.000 πολίτες από την ηλικιακή ομάδα των 40-44 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού. Το πρωί της Τρίτης (25/05) ο αριθμός αυτός ήταν 356.100, κάτι που δείχνει την ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι προγραμματισμοί ραντεβού ή οι εμβολιασμοί.

Σημειώνεται ότι από την ομάδα 40-44 ετών, πάνω από 150.000 άτομα έχουν κλείσει ραντεβού από την Παρασκευή. Η επίδοση αυτή χαρακτηρίζεται καλή – με ορισμένους ειδικούς και αρμόδια κυβερνητικά στελέχη να αναφέρουν ότι θα περίμεναν ακόμα πιο υψηλούς αριθμούς.

Πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει με όσους έχει αρχίσει να προγραμματίζουν τις διακοπές τους, λόγω του ότι μπορεί η 1η δόση του εμβολιασμού να συμπίπτει με αυτό το διάστημα. Κάτι που μελετάτε να λυθεί με εμβολισμούς και στους τόπους διακοπών.
Μητσοτάκης: Ανοίγει πόρτα για εμβολιασμό στα παιδιά Γυμνασίων, τι είπε για τρίτη δόση

«Ανοίγει πόρτα» για τον εμβολιασμό των παιδιών Γυμνασίου (12 ετών και πάνω), ενώ είναι ενδεχομένως να χρειαστεί μία ενισχυτική δόση 9-12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας με Έλληνες δημοσιογράφους μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Εξέφρασα την ικανοποίησή μου που η πρότασή μου για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό covid έγινε αποδεκτή», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και εξέφρασε την προσδοκία το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό να τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν με ενιαίους κανόνες, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από το ρυθμό των εμβολιασμών στην Ελλάδα και τόνισε ότι είναι θετικό που περισσότερα του ενός εμβόλια εγκρίνονται.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό μικρότερων ηλικιών είπε ότι «θα το συζητήσουμε για τα παιδιά από το Γυμνάσιο και άνω, από την ηλικία των 12 και πάνω. Από τη στιγμή που θα εγκριθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αυτό θα δώσει νέα δυναμική στον εμβολιασμό», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Κομισιόν έχει εξασφαλίσει συμπληρωματικές δόσεις εμβολίων για το 2022 και το 2023, σημειώνοντας ότι ίσως να χρειαστεί μία ενισχυτική δόση 9-12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό.

«Αυτές τις δόσεις τις έχουμε στη διάθεσή μας», διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης και εκτίμησε ότι σύντομα θα φτάσουμε στην Ελλάδα στο επιθυμητό τείχος ανοσίας.
Όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν, μπορούν να κλείσουν ραντεβού με τους εξής τρόπους:

Μετάβαση σε κάποιο φαρμακείο το οποίο θα τους βοηθήσει να κλείσουν το ραντεβού.
Μετάβαση σε κάποιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όπου και ένα τρίτο πρόσωπο μπορεί να το κάνει με μια υπεύθυνη δήλωση.
Μέσω άυλης συνταγογράφησης και εάν οι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία, λαμβάνουν αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού μέσω SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.
Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr. Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ στην ιστοσελίδα.

Έως τη Δευτέρα 31 Μαΐου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-34 ετών, ενώ έως τις 7 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών.
Σύμφωνα με την πλατφόρμα emvolio.gov.gr, εμβολιάζονται τώρα:

Πολίτες άνω των 30 ετών.
Πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά.
Πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου.
Εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.
Εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Καλοκαιρινές διακοπές σε νησιά για μπάνια και… εμβόλιο και σε μη νησιώτες

Tα άτομα ηλικίας 18 – 29 ετών μπορούν να κλείνουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους στα νησιά όπως επιβεβαιώνουν τόσο κύκλοι του Υπουργείου Υγείας αλλά και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο news4health.gr.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες οι 20άρηδες θα μπορούν να συνδυάσουν τις… διακοπές τους με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Στα νησιά οι εμβολιασμοί που γίνονται στο πλαίσιο Ελευθερία πραγματοποιούνται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι έπρεπε να είσαι κάτοικος νησιού ακόμα και αν εμπίπτεις σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία, ώστε να κλείσεις ραντεβού για τον εμβολιασμό σου.
dikaiologitika.gr

Social cafe bar Αμυνταιο - Καφετέρια · Μπαρ - Μεγάλου Αλεξάνδρου 1 - Επικοινωνία 2386 023114 Social cafe bar Αμυνταιο - Καφετέρια · Μπαρ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button