Ενώπιον της δικαιοσύνης μεταφέρεται η αντιδικία του μητροπολίτη Γρεβενών με τους κατοίκους του Κληματακίου
Επικαιρότητα

Ενώπιον της δικαιοσύνης μεταφέρεται η αντιδικία του μητροπολίτη Γρεβενών με τους κατοίκους του Κληματακίου

                                         Social Cafe Bar στο Αμύνταιο
socia;33

Στις δικαστικές αίθουσες των Γρεβενών μεταφέρεται η αντιδικία η οποία υφίσταται τα τελευταία χρόνια μεταξύ του Μητροπολίτη Γρεβενών Δαυίδ και των κατοίκων του χωριού Κληματάκι.

Υπενθυμίζεται ότι προ έξι ετών οι κάτοικοι του Κληματακίου κατήγγειλαν ότι ο μητροπολίτης Γρεβενών πήρε από την εκκλησία του χωριού τους εκκλησιαστικά κειμήλια χωρίς την άδεια της εκκλησιαστικής επιτροπής και χωρίς να τηρήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, παρά το γεγονός ότι ομόφωνα αποφάσισαν να ζητήσουν από τον Μητροπολίτη την επιστροφή των κειμηλίων στην φυσική τους θέση εντός του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κληματακίου, αυτός αγνόησε τις εκκλήσεις τους με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της κοινότητας και οι υπεύθυνοι του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού, εκπροσωπώντας το σύνολο των συγχωριανών τους και αφού εξάντλησαν κάθε άλλο μέσο, να προσφύγουν στην δικαιοσύνη καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να εισακουσθούν.

Η αντίδραση του Μητροπολίτη σε αυτή την διένεξη που προέκυψε μεταξύ αυτού και μέρους του ποιμνίου του, όχι μόνο δεν λειτούργησε πυροσβεστικά, όπως θα άρμοζε σε έναν πνευματικό πατέρα, αλλά αντίθετα έριξε λάδι στην φωτιά: Ο Μητροπολίτης Γρεβενών κατέθεσε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση κατά των κατοίκων του Κληματακίου οι οποίοι υπέγραφαν την αναφορά , ενώ φρόντισε να στείλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της ψευδορκίας τρεις υπερήλικες γέροντες, πρώην επιτρόπους στην εκκλησία του χωριού, οι οποίοι κατέθεσαν τα γεγονότα όπως ακριβώς τα είχαν ζήσει , επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό τα όσα καταγγέλθηκαν σε βάρος του Μητροπολίτη.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι στο Κληματάκι, μεταξύ των ιερών σκευών που πήρε ο Μητροπολίτης χωρίς να τους ρωτήσει, ήταν και ένα Ιερό Ευαγγέλιο το οποίο είχαν προσφέρει οι προπαππούδες τους στην εκκλησία, στα τέλη του 19ου αιώνα και το οποίο έχει ανεκτίμητη συναισθηματική αξία για όλους τους Κληματακιώτες και ιδιαίτερα για τους μεγαλύτερους στην ηλικία.

Την Τρίτη 12 Απριλίου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γρεβενών αναμένεται να εκδικάσει και να λάβει απόφαση επί της συγκεκριμένης διένεξης η οποία έχει δημιουργήσει ιδιαίτερη αίσθηση στην τοπική κοινωνία των Γρεβενών , δικάζοντας αρχικά την μήνυση του Μητροπολίτη κατά των επιτρόπων, ενώ για την Τρίτη 3 Μαΐου έχει οριστεί η εκδίκαση της μήνυσής του κατά του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κληματακίου και άλλων πέντε εκπροσώπων των κατοίκων του χωριού.

Γ.Χασιώτης
Πηγή: sierafm.gr

Οι καλύτερες τιμές της αγορας στα σφαλιστρά αυτοκίνητων

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.