Απόλαυσέ τα ψάρια και τα θαλασσινά στον χώρο σου ζεστά, σε όποια γωνία του Αμυνταίου και αν βρίσκεσαι!   Bellouto Amyntaio

Οπτικά Κάτανα, σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη AUTO SOUMPASIS αυτοκινητα

Ένας στους δύο Έλληνες δεν έχει χρήματα για να κάνει διακοπές μίας εβδομάδας

Amyntaio me News 2 Αυγούστου 2019
Αναρτήθηκε από το Αμύνταιο News Team 2019/11/05 at 9:59 ΠΜ
διακοπες
Προοδοσ μαρκετ τιμες σοκ Αμυνταιο

Οι καλύτερες τιμές της αγορας στα σφαλιστρά αυτοκίνητων

Μία έρευνα της Eurostat δείχνει πως το 51% των Ελλήνων δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει διακοπές για μία εβδομάδα το χρόνο ή παραπάνω.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat που αφορούν όμως το 2018, πάνω από τους μισούς Έλληνες δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν οικονομικά ώστε να φύγουν έστω και για μία εβδομάδα από την κατοικία του. Φέτος πάντως ως τώρα, παρατηρείται άνοδος στις διακοπές των Ελλήνων, με το λιμάνι του Πειραιά να έχει πληρότητα πάνω από 90% την τελευταία εβδομάδα στα δρομολόγιά του.

Η Ελλάδα στον συγκεκριμένο πίνακα της Eurostat για το 2018, είναι στην τρίτη θέση με το 51%, με την Ρουμανία να έχει το χειρότερο ποσοστό (58,9%) και την Κροατία να ακολουθεί (51,3%). Ιδιο ποσοστό μάλιστα με την Ελλάδα έχει η Κύπρος, την ώρα που ο μέσος όρος έφτανε στο 28,3%, κάτι που δείχνει ότι τα νούμερα είναι πολύ μεγάλα για την χώρα μας.

Η έρευνα αφορά φυσικά ανθρώπους από 16 ετών και πάνω, με το 28.3% σε όλη την Ευρώπη ωστόσο, να κρίνεται ενθαρρυντικό, καθώς το ποσοστό είναι κατά πολύ μειωμένο σε σχέση με το 2013, όταν και ήταν στο 39.5%.

Ποιες χώρες είναι στα καλύτερα επίπεδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη το έχει η Σουηδία, η οποία είναι η μόνη χώρα που είναι σε μονοψήφιο αριθμό (9,7%). Ακολουθούν Λουξεμβούργο (10,9%), Δανία (12,2%), Αυστρία (12,4%) και Φινλανδία (13,3%).

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, η χώρα μας είναι η μόνη που έχει αυξήσει τα ποσοστά αυτά την τελευταία πενταετία, την ώρα που οι υπόλοιπες είτε μένουν σταθερές, είτε το έχουν μειώσει.

 iefimerida.gr

; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δημοσιεύσεις με τις περισσότερες προβολές

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Η γνώμη σας μετρά. Πατήστε εδώ για να σχολιάσετε το άρθρο: