Bellouto Amyntaio

Οπτικά Κάτανα, σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη

---------------------

AUTO SOUMPASIS αυτοκινητα

------------------

Προοδοσ μαρκετ τιμες σοκ Αμυνταιο

Επικαιρότητα

Έγκλημα κατά της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας η βίαιη και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση της χώρας

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τoν κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Έγκλημα κατά της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας η βίαιη και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση της χώρας»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από πολίτες απανταχού την Επικράτεια, συντελείται ένα άνευ προηγουμένου έγκλημα κατά της ελληνικής κοινωνίας αλλά και της ελληνικής οικονομίας με την πρόωρη και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση της χώρας. Με τους λογαριασμούς ρεύματος να «ζαλίζουν» τους καταναλωτές και την Ελλάδα να κάνει αρνητικό ρεκόρ στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος, καταρρέει με τρόπο εκκωφαντικό το κυβερνητικό αφήγημα της «πράσινης» πολιτικής. Τη στιγμή που τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη εφαρμόζουν προγράμματα σταδιακής απομάκρυνσης από τον άνθρακα σε βάθος 15ετίας, έρχεται η τωρινή κυβέρνηση να παρουσιάσει την άμεση απομάκρυνση από τον λιγνίτη βιαστικά και χωρίς σχέδιο αντικατάστασης του από «πράσινες» Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Μιας κατ’ ευφημισμόν «πράσινης» μετάβασης, αφού το φυσικό αέριο μόνο «πράσινη» μορφή ενέργειας δεν είναι. Η απομάκρυνση από τον εγχώριο και γι’ αυτό φτηνό λιγνίτη αποδυνάμωσε την ενεργειακή αυτονομία της χώρας και την εξάρτησε ενεργειακά από το εισαγόμενο ρώσικο φυσικό αέριο. Συνεπαγωγικά η εξάρτηση από το φυσικό αέριο ευνόησε τα κέρδη των διεθνών μονοπωλίων φυσικού αερίου και κόστισε και συνεχίζει να κοστίζει πολύ ακριβά στον Έλληνα. Από την άλλη, η Κυβέρνηση φάνηκε ανακόλουθη των λόγων με τα έργα της, όταν υπόσχονταν αυτορρύθμιση της ελληνικής ενεργειακής αγοράς και δήθεν μείωση των τιμών του φυσικού αερίου προς ανακούφιση των καταναλωτών. Αντί αυτού, έχουμε ελληνικό ρεκόρ εκτόξευσης των τιμών ενέργειας πανευρωπαϊκά. Αιτία της αύξησης αποτέλεσε το γεγονός ότι η Κυβέρνηση θεσμοθέτησε τη λειτουργία του εγχώριου Χρηματιστηρίου Ενέργειας κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να εμποδίζεται ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Έτσι, ευνοήθηκε και ενισχύθηκε η κερδοσκοπία των 4 ομίλων παροχής ρεύματος που νέμονται αποκλειστικά την ελληνική αγορά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ελληνική Κυβέρνηση αρνείται να φορολογήσει τα υπερκέρδη από την ενεργειακή κερδοσκοπία, πρόταση της Ε.Ε. ως αντιστάθμισμα στις υπερβολικές ανατιμήσεις. Έτσι, έχουμε ανεμπόδιστη συνέχιση της κερδοσκοπίας και παράλληλα καθυστέρηση της λήψης ευεργετικών μέτρων μείωσης της φορολογίας των καυσίμων και του ΦΠΑ των προϊόντων. Τώρα, η Κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη τις αστοχίες της και κάνοντας ολική αναδίπλωση, επιστρέφει στο λιγνίτη προφασιζόμενη το ουκρανικό. Οι μαθητευόμενοι μάγοι της εξουσίας πειραματίζονται με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της χώρας και του λαού της. Τα λάθη πληρώνονται και δυστυχώς το θύμα είναι ο άμοιρος ελληνικός λαός που στις πλάτες του μαζί με τόσα άλλα θα φορτωθεί και το κόστος από την πρόωρη και άστοχη απολιγνιτοποίηση.
«Απάντηση σε Ερώτηση»

ΣΧΕΤ: Η με αριθμό πρωτ. 4801/18.04.2022 Ερώτηση

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή κ. Κυριάκο Βελόπουλο, σας γνωστοποιούμε ότι οι πολιτικές της Κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας αποτυπώνονται στο θεσμοθετημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, το οποίο αποτελεί το Στρατηγικό Σχέδιο της Χώρας για τα θέματα του Κλίματος και της Ενέργειας. Ειδικότερα, η Κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στο στόχο της απεξάρτησης της Χώρας από τα ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα, για περιβαλλοντικούς αλλά και για οικονομικούς λόγους, και της αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Όπως έχουμε τονίσει, επειδή η κρίση είναι διεθνής και απαιτείται συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση για την προστασία των καταναλωτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να αναλάβει κεντρικό ρόλο, καθώς είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι πρωτοβουλίες του κάθε κράτους-μέλους ξεχωριστά δεν είναι αρκετές. Ως προς το ζήτημα αυτό η Χώρα μας έχει απολύτως ενεργητικό ρόλο, προσπαθώντας, τόσο σε επίπεδο Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. όσο και σε επίπεδο ηγετών, να συμβάλλει, παρουσιάζοντας τεκμηριωμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, και η Κυβέρνηση γενικότερα, εργάζονται εντατικά και σε όλα τα επίπεδα, ώστε να προασπίσουν τα συμφέροντα της Χώρας και των πολιτών της τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι η Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι, εφόσον προκύψουν υπερκέρδη από τις εταιρείες παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, αυτά θα φορολογηθούν εκτάκτως με συντελεστή 90%.
Τέλος, για πληρέστερη ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας επί των ζητημάτων που τίθενται, παραπέμπουμε σε σχετική Ανακοίνωση Τύπου του Υπουργείου (https://ypen.gov.gr/apantisi-sta-fake-news-tou-syriza-gia-ton-ligniti/).

Ο Υπουργός

Κωνσταντίνος Σκρέκας

Οι καλύτερες τιμές της αγοράς και για τον Νομό Φλώρινας

amyntaio-google

Διαφημιστείτε σε εμάς για να προωθήσετε την δουλειά σας και την επιχείρηση σας, θα σας προτείνουμε καινοτόμους και έξυπνους τρόπους να ξεχωρίσετε με μικρο κόστος. Επικοινωνία Call us at E-mail

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

    Back to top button