Απόλαυσέ τα ψάρια και τα θαλασσινά στον χώρο σου ζεστά, σε όποια γωνία του Αμυνταίου και αν βρίσκεσαι!   Bellouto Amyntaio

Οπτικά Κάτανα, σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη AUTO SOUMPASIS αυτοκινητα

Δράσεις για την καταπολέμηση κουνουπιών στην Π.Ε. Φλώρινας

Amyntaio me News 25 Ιουλίου 2022
Αναρτήθηκε από το Αμύνταιο News Team 2022/07/25 at 3:33 ΜΜ
kounoupia
Προοδοσ μαρκετ τιμες σοκ Αμυνταιο

Οι καλύτερες τιμές της αγορας στα σφαλιστρά αυτοκίνητων

Την αποτίμηση των δράσεων για την καταπολέμηση των κουνουπιών δημοσιοποίησε η Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρεται στο έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020- 2022», η οποία περιλαμβάνει τα πεπραγμένα για το διάστημα από 14 Μαΐου 2022 έως 13 Ιουλίου 2022.
Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, δειγματοληψίες και ψεκαστικές παρεμβάσεις προνυμφοκτονίας στο σύνολο των σημαντικών εστιών αναπαραγωγής στο φυσικό, αγροτικό και περιαστικό σύστημα 361 οικισμών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Μεταξύ αυτών, 73 οικισμοί υπάγονται στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, από τους οποίους οι 34 ανήκουν στον Δήμο Φλώρινας, οι 26 στον Δήμο Αμυνταίου, ενώ οι 13 στον Δήμο Πρεσπών. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 233 έλεγχοι και 235 ψεκαστικές παρεμβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.
Παρόμοια διαδικασία πραγματοποιήθηκε στα 5 μεγάλα αστικά κέντρα της Περιφέρειας, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η πόλη της Φλώρινας, κατά την οποία δεν πραγματοποιήθηκε ψεκαστική παρέμβαση, καθώς δεν κρίθηκε αναγκαία.
Επίσης, με τη βοήθεια του δικτύου συλλογής ακμαίων κουνουπιών το οποίο αποτελείται από 18 σταθερές θέσεις στην Περιφέρεια, εκ των οποίων οι 5 βρίσκονται στην Π.Ε. Φλώρινας, έγιναν δειγματοληψίες ακμαίων κουνουπιών με σκοπό τον εντοπισμό του Δυτικού Νείλου με τη συνεργασία της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θεσσαλονίκης και τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Τέλος, τοποθετήθηκαν έξι παγίδες ωοαπόθεσης στην πόλη της Φλώρινας, με σκοπό τον εντοπισμό και του κουνουπιού Aedes Albopictus το οποίο είναι ιδιαίτερα επιθετικό.
Συνοπτικά, στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας σύμφωνα με την έκθεση, εντονότερη παρουσία κουνουπιών εντοπίζεται στην Κοινότητα Μεσόκαμπου καθώς και στην Κοινότητα Βεγόρας.
Οι παραπάνω διαδικασίες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του έτους, όταν παρέλθει η χρονική διάρκεια του Έργου.
Στην ηλεκτρονική σελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, https://www.pdm.gov.gr/category/information/katapolemisi-koynoypion-pdm-2020-2022/ υπάρχει λεπτομερής προγραμματισμός των συνεργείων που απασχολούνται με τις δράσεις του έργου, ο οποίος ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση.

; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΝΟ.Δ.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΝΟ.Δ.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με έκπληξη διαπιστώνουμε τις τελευταίες μέρες, Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις
olga mousiou mylona

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές, Οι πανελλαδικές Διαβάστε περισσότερα

0 καιρός στην Δυτική Μακεδονία
χιονια Νυμφαιο

Καιρός Αμύνταιο element = document.getElementById("weather-widget-kairos-com-gr-amyntaio-div");element.innerHTML='';window.onmessage = Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιεύσεις με τις περισσότερες προβολές

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Η γνώμη σας μετρά. Πατήστε εδώ για να σχολιάσετε το άρθρο: