Απόλαυσέ τα ψάρια και τα θαλασσινά στον χώρο σου ζεστά, σε όποια γωνία του Αμυνταίου και αν βρίσκεσαι!   Bellouto Amyntaio

Διωγμός της ΕΣΤΙΑΣΗΣ με αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα από τους Οργανισμούς Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων

Amyntaio me News  - Αμυνταιο site 9 Αυγούστου 2022
Αναρτήθηκε από το Αμύνταιο News Team 2022/08/09 at 2:18 ΜΜ
Θα πίνουμε καφέ με αποστάσεις, κανόνες
Προοδοσ μαρκετ τιμες σοκ Αμυνταιο

Οι καλύτερες τιμές της αγορας στα σφαλιστρά αυτοκίνητων

Με πλήρη παραβατικότητα και με νέους μεθόδους, πιέζονται οι επιχειρήσεις της Εστίασης και Διασκέδασης – Ξενοδοχεία – εστιατόρια – καταστήματα διασκέδασης – καφετέριες – καφενεία – καφέ – ξενοδοχεία – πιτσαρίες – ταβέρνες – μουσικοταβέρνες – κυλικεία – βρεφονηπιακοί σταθμοί – παιδότοποι, για να αναγκαστούν να ενδώσουν και να πληρώσουν αμοιβές πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων (GEA – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΕΔΕΜ).
Απίστευτες και εξωπραγματικές οι αμοιβές που απαιτούνται, από τους ως άνω οργανισμούς με αποτέλεσμα, χιλιάδες συνάδελφοι να βρίσκονται σε πλήρη απογοήτευση και αγανάκτηση. Στην Καβάλα σε πολύ μικρή πόλη (την Χρυσούπολη), καφενείο με ηλικιωμένους πελάτες ζητήθηκε αμοιβή για συγγενικά δικαιώματα 5.000 χιλιάδες ευρώ. Δεκάδες αγωγές και Ασφαλιστικά μέτρα για ποσά μερικών εκατοντάδων ευρώ σε καταστηματάρχες που δεν χρησιμοποιούν εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο ή δεν παίζουν μουσική ή και ακόμα ήταν κλειστοί.
Συνεχίζετε η ασυδοσία και η παραβατικότητα σε όλο της το μεγαλείο, ενώ οι κυβερνητικοί παράγοντες παραμένουν ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ.
Συνάδελφοι μην υποκύπτετε και μην πληρώνετε ποσά τα οποία δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά αμοιβολόγια.
Σας γνωστοποιούμε επίσης, ότι ο χρήστης νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί ελεύθερο ρεπερτόριο βάσει της κείμενης νομοθεσίας Ν.2121/93 και Ν.4481/2017.
Παραθέτουμε επίσημες απαντήσεις του υπουργείου πολιτισμού με ειδική αναφορά ότι ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί μη εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο και ότι ο GEA δεν νομιμοποιείται να εισπράξει αμοιβές από το μη εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο:
1. ΟΠΙ αρ. πρωτ. 30457 «…κάθε επιχείρηση μπορεί να εκτελεί δημόσια όποιο μουσικό ή άλλο έργο επιθυμεί εφόσον έχει λάβει τη σχετική άδεια και έχει καταβάλει δικαιώματα στους δικαιούχους των έργων που πρόκειται να εκτελέσει.»
2. ΟΠΙ αρ. πρωτ. 32450 «…Στο πλαίσιο αυτό, εάν προκύπτει ρητά και με σαφήνεια ότι οι δικαιούχοι της εύλογης αμοιβής του α. 49 ν. 2121/1993, όπως ισχύει, μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας δεν εκπροσωπούνται από τον οργανισμό GEA ή από οποιονδήποτε άλλο οργανισμό της αλλοδαπής με τον οποίο ο GEA έχει σύμβαση αμοιβαιότητας, τότε δεν οφείλονται για τους εν λόγω δικαιούχους δικαιώματα στον GEA για όσο χρονικό διάστημα οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι δεν εκπροσωπούνται από κάποιον τέτοιο ΟΣΔ..»

Σημαντική επισήμανση το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. παρέχει δωρεάν νομική υποστήριξη σε οποιονδήποτε συνάδελφο μέλος ή μη μέλος.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Τσαπατσάρης Γρηγόριος

; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΝΟ.Δ.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΝΟ.Δ.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με έκπληξη διαπιστώνουμε τις τελευταίες μέρες, Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις
olga mousiou mylona

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές, Οι πανελλαδικές Διαβάστε περισσότερα

0 καιρός στην Δυτική Μακεδονία
χιονια Νυμφαιο

Καιρός Αμύνταιο element = document.getElementById("weather-widget-kairos-com-gr-amyntaio-div");element.innerHTML='';window.onmessage = Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιεύσεις με τις περισσότερες προβολές

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Η γνώμη σας μετρά. Πατήστε εδώ για να σχολιάσετε το άρθρο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.