Απόλαυσέ τα ψάρια και τα θαλασσινά στον χώρο σου ζεστά, σε όποια γωνία του Αμυνταίου και αν βρίσκεσαι!   Bellouto Amyntaio

Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και άμεση επαναλειτουργία του Ορυχείου Αχλάδας

Amyntaio me News  - Αμυνταιο site 27 Ιουλίου 2022
Αναρτήθηκε από το Αμύνταιο News Team 2022/07/27 at 9:16 ΜΜ
Στα χέρια του Δημοσίου επιστρέφει μετά από 86 χρόνια το λιγνιτωρυχείο Αχλάδας
Προοδοσ μαρκετ τιμες σοκ Αμυνταιο

Οι καλύτερες τιμές της αγορας στα σφαλιστρά αυτοκίνητων

Για μια ακόμη φορά δρομολογούνται αρνητικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας αλλά και για το λαό της περιοχής της Φλώρινας. Εξελίξεις που δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία αλλά αποτέλεσμα της πολιτικής της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Μια πολιτική που εφάρμοσαν διαδοχικά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) και έφεραν ο καθένας με το δικό του “λιθαράκι” την απολιγνιτοποίηση.
Όλοι όσοι προώθησαν την πολιτική της πράσινης ανάπτυξης τώρα βγαίνουν και φωνάζουν για τη σημερινή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Κατάσταση που ωφέλησε τους λίγους σε βάρος των πολλών. Σήμερα ο λαός πληρώνει πανάκριβα το ρεύμα που είναι αποτέλεσμα: της μεγαλύτερης ενεργειακής εξάρτησης της χώρας μας στους διεθνής ανταγωνισμούς, των πανάκριβων ΑΠΕ, του χρηματιστηρίου ενέργειας και των εισαγωγών ρεύματος.
Στον εγχώριο ανταγωνισμό οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις διαμορφώνουν τα σχέδια τους και τις επενδύσεις τους με γνώμονα το μέγιστο κέρδος. Έτσι λειτουργούσαν και λειτουργούν η ΔΕΗ ΑΕ, τα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας ΑΕ κοκ. Ακόμα κι όταν ήταν σε ανάπτυξη η παραγωγή λιγνίτη, η επιχείρηση στην Αχλάδα το μόνο που ήθελε ήταν να εξασφαλίσει την κερδοφορία της κι όχι τα δικαιώματα, τους μισθούς, τα μέτρα ασφαλείας των εργαζομένων. Εκμεταλλευόταν τον κίνδυνο της ανεργίας για να κρατάει χαμηλά της απαιτήσεις των εργαζομένων. Κανένας δεν κέρδισε με τη λογική: Να έχει η επιχείρηση δουλειά για να έχω κι εγώ.
Όλα αυτά τα χρόνια η επιχείρηση μπούκωσε στα κέρδη από τον ιδρώτα των εργαζομένων και ήδη ψάχνει νέα πεδία κερδοφορίας σε άλλους κλάδους της οικονομίας και σε άλλες περιοχές.
Το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και τους καλεί να βγάλουν συμπεράσματα μέσα από την πείρα τους. Να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες και να μην στοιχίζονται κάτω από “ξένες σημαίες” ως προς τα συμφέροντά τους. Να μην γίνονται “ουρά” όσων τώρα βγαίνουν προεκλογικά για να το παίξουν “σωτήρες”, όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις πολιτικές τους αποφάσεις είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες και να παλέψουν ώστε:
• Να εξασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία του λιγνιτορυχείου Αχλάδας χωρίς καμία καθυστέρηση.
• Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους του λιγνιτορυχείου με μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
• Άμεσα να ολοκληρωθεί η απαλλοτριώση της Αχλάδας.
• Να αξιοποιηθούν όλες οι εγχώριες πηγές και μορφές ενέργειας που θα εξασφαλίζουν φθηνή ενέργεια/θέρμανση στο λαό.

; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΝΟ.Δ.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΝΟ.Δ.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με έκπληξη διαπιστώνουμε τις τελευταίες μέρες, Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις
olga mousiou mylona

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές, Οι πανελλαδικές Διαβάστε περισσότερα

0 καιρός στην Δυτική Μακεδονία
χιονια Νυμφαιο

Καιρός Αμύνταιο element = document.getElementById("weather-widget-kairos-com-gr-amyntaio-div");element.innerHTML='';window.onmessage = Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιεύσεις με τις περισσότερες προβολές

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Η γνώμη σας μετρά. Πατήστε εδώ για να σχολιάσετε το άρθρο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.