Κοινωνία

ΔΕΗ – Συγχώνευση εταιρειών στη Ρουμανία για πιο αποτελεσματική λειτουργία και καλύτερες υπηρεσίες

ΔΕΗ - Συγχώνευση εταιρειών στη Ρουμανία για πιο αποτελεσματική λειτουργία και καλύτερες υπηρεσίες

socia;33

Οι δύο εταιρείες προμήθειας συγχωνεύονται σε μία, την PPC Energie
Οι τρεις εταιρείες διανομής συγχωνεύονται σε μία, την Rețele Electrice Romania
Απλούστερη εταιρική δομή, αποτελεσματικότερη διαχείριση, συνέργειες, μεγαλύτερη ευελιξία, ταχύτερη παροχή υπηρεσιών με ενιαία εμπειρία, μειωμένο διοικητικό και λειτουργικό κόστος

Την απλούστευση της οργανωτικής δομής των εταιρειών του Ομίλου ΔΕΗ στη Ρουμανία αποφάσισαν τα αρμόδια όργανα των εταιρειών με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση, τη μεγαλύτερη ευελιξία και την ταχύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες.

Συγκεκριμένα, στη δραστηριότητα της προμήθειας, οι δύο διαφορετικές εταιρείες συγχωνεύονται σε μία, που θα ονομάζεται PPC Energie. Η διαδικασία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος έτους, με εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης την 31η Δεκεμβρίου 2024.

Αντίστοιχα, στη δραστηριότητα της διανομής, οι τρεις διαφορετικές εταιρείες συγχωνεύονται σε μία, που θα ονομάζεται Rețele Electrice Romania. Η διαδικασία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες, με εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης τις 30 Νοεμβρίου 2024.

Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η PPC Energie, ως η μοναδική εταιρεία του Ομίλου ΔΕΗ στη Ρουμανία για την προμήθεια ρεύματος, θα μπορεί να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σε όλους τους πελάτες της και μία ενιαία εμπειρία εξυπηρέτησης. Παράλληλα, καθώς θα εξυπηρετεί πλέον ενιαία περίπου 3 εκατ. πελάτες, η PPC Energie θα μπορεί να πετυχαίνει μείωση του μέσου κόστους προμήθειας ενέργειας και να διαχειρίζεται πιο αποτελεσματικά τυχόν αστάθεια στην αγορά ενέργειας.

Αντίστοιχα, η Rețele Electrice Romania, η μοναδική εταιρεία διανομής του Ομίλου στη Ρουμανία μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, θα εξυπηρετεί περίπου 3,1 εκατ. πελάτες θα μπορεί να λειτουργεί πιο αποδοτικά, θα έχει μεγαλύτερη επενδυτική ευελιξία μέσω πιο ευέλικτης και ταχύτερης κατανομής κεφαλαίων καθ’ όλη τη διάρκεια του ρυθμιστικού κύκλου, και θα επιταχύνει την ανάπτυξη δικτύων καθώς θα έχει βελτιωμένη πρόσβαση σε κεφάλαια χρηματοδότησης.

Η συγχώνευση δε θα επηρεάσει τους εργαζομένους των εταιρειών, καθώς οι εργαζόμενοι των απορροφούμενων εταιρειών θα μετακινηθούν στις δύο εταιρείες PPC Energie και Rețele Electrice Romania.

Σε επίπεδο Ομίλου ΔΕΗ, η απλούστευση της εταιρικής δομής των δραστηριοτήτων στη Ρουμανία συμβάλλει στην καλύτερη παρακολούθησή τους και την πιο αποτελεσματική συνεργασία των εταιρειών στη χώρα με τον Όμιλο, δημιουργώντας μεγαλύτερη αξία για τους μετόχους της ΔΕΗ.

Οι συγχωνεύσεις δεν αναμένεται να απαιτήσουν την έγκριση αρχών ανταγωνισμού, καθώς δεν θα υπάρξει αλλαγή ελέγχου στις εμπλεκόμενες εταιρείες.

Πληροφορίες:
Διεύθυνση Επενδυτικών Σχέσεων
Χαλκοκονδύλη 30, 104 32 Αθήνα
Τ: +30 210 529 2153
+30 210 529 3665
+30 210 529 3207
ir@ppcgroup.com Media Relations Ομίλου ΔΕΗ
Χαλκοκονδύλη 30, 104 32 Αθήνα
Τ: +30 211 7509 310,
+30 697 270 7713
information@ppcgroup.com
ppcgroup.com

 

 

Κοινοποιήστε

Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!

  1. Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.

You may also like

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αμυνταίου
Αμύνταιο

Στην περιοχή των Εργατικών κατοικιών, του Γηπέδου και του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αμυνταίου, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών κατασκευών, την ΤΡΙΤΗ 30-09-2025 και για το διάστημα ...
To Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης πραγματοποίησε δράση κυκλοφοριακής αγωγής, σε παιδιά που κινήθηκαν με τα ποδήλατά τους
Κοζάνη

To Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης πραγματοποίησε δράση κυκλοφοριακής αγωγής, σε παιδιά που κινήθηκαν με τα ποδήλατά τους

Με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» αστυνομικό προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, πραγματοποίησε χθες (21-09-2025) ...
Δήμαρχος Αμυνταίου, το τρένο θα ξαναρθει και ειναι απλα φήμες η μετακινηση της 106ης Μοίρας Αυτοκινούμενου Μέσου Πυροβολικού απο το Αμύνταιο Τοπικές-Ειδήσεις

Δήμαρχος Αμυνταίου, το τρένο θα ξαναρθει και ειναι απλα φήμες η μετακινηση της 106ης Μοίρας Αυτοκινούμενου Μέσου Πυροβολικού απο το Αμύνταιο

Συνέντευξη τύπου παραχωρησε σήμερα Πέμπτη 8 Μαΐου το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Ιωάννης Λιάσης ...

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.