Επικαιρότητα

ATM: «Εγκαίνια» από αύριο για τις μηδενικές τραπεζικές προμήθειες

ATM: «Εγκαίνια» από αύριο για τις μηδενικές τραπεζικές προμήθειες

socia;33

Από αύριο, Δευτέρα 11 Αυγούστου 2025, τίθεται σε ισχύ το νέο καθεστώς για αναλήψεις από ΑΤΜ χωρίς τραπεζικές προμήθειες.

Ο μηδενισμός των προμηθειών για αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ των ελληνικών τραπεζών επεκτείνεται σε όλα τα ιδρύματα που συμμετέχουν στο διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ, ενώ θεσπίζεται εθνικό πλαφόν 1,50 ευρώ για αναλήψεις από ΑΤΜ τρίτων παρόχων.

Η ρύθμιση στοχεύει σε άμεση ελάφρυνση του κόστους για τους πολίτες. Προβλέπει ακόμη κατάργηση χρεώσεων από τρίτους παρόχους όταν υπάρχει άμεση ή έμμεση μετοχική σύνδεση με την τράπεζα του πελάτη, καθώς και μηδενικές χρεώσεις σε δημοτικές κοινότητες όπου λειτουργεί μόνο ένα ΑΤΜ. Όλες οι ερωτήσεις υπολοίπου γίνονται δωρεάν, ανεξάρτητα από τράπεζα ή πάροχο.

Παράλληλα, καθιερώνεται ενιαία χρέωση 0,50 ευρώ για αποστολή εμβασμάτων μέσω web, mobile ή internet banking από τρίτους παρόχους, σε πλήρη εναρμόνιση με τις χρεώσεις των τραπεζών. Με ρητή νομοθετική πρόβλεψη, καμία τράπεζα δεν μπορεί να επιβάλει προμήθεια στους πελάτες της για αναλήψεις μετρητών.

Το οικονομικό επιτελείο τονίζει το κοινωνικό πρόσημο της παρέμβασης καθώς καταργούνται άδικες και υπερβολικές χρεώσεις και διασφαλίζεται δωρεάν πρόσβαση στα μετρητά για όλους, ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας.

newsit.gr

0Shares

Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!

  1. Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.

You may also like

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ.Μ. για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. Αμυνταίου
Επικαιρότητα

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ.Μ. για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. Αμυνταίου

Σχέδιο ψηφίσματος για το αιφνιδιαστικό επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Αμύνταιο κατέθεσε χθες, ...
Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο, την ώρα που η Κυβέρνηση εξαγγέλλει, τα μέτρα για τον αγροτικό τομέα
Επικαιρότητα

O Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Αμυνταίου καλεί σε συμμετοχή στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα

Σε συνέχεια των πολυήμερων κινητοποιήσεων στους δρόμους ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Αμυνταίου καλεί σε συμμετοχή ...

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.